בחודשים האחרונים אני נתקל יותר ויותר בכתבות המתארות איך צהל משקם את הכושר הגופני הלקוי של חייליו
כלוחם במילואים אני חש שיש כאן סוג של יחצנות, אני משרת 12 שנה ביחידת מילואים מובחרת אפילו בוחן בר אור מסכן לא עשו אצלנו . בכלל כל מערך המילואים מוזנח קשות בהיבט הזה
בזמנו דברו על מימון חדר כושר ללוחמים במילואים אבל כרגיל זה נקבר איפשהוא.
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Roy35 שמתחילה ב "[QUOTE=FiReBall]סבסוד רציני..."
אני מת על חוכמולוגים כמוך שאת החיים האמיתיים עוד לא התחילו, אבל כבר יודעים יותר טוב מכולם. כשתנסה לאזן בין משפחה, פרנסה, לימודים ושינה תודיע לי.
Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht
I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "אני מת על חוכמולוגים כמוך שאת..."
מה זה הדבר הזה, כי אנשים לא מוכנים לקבל חייל לא מגולח,או חוסר כדור במחסנית,
ולעומת זאת משלימים עם המצב כי החייל המגולח שלא חסר לו כדור במחסנית,אינו יכול לתפקד כהלכה,בגלל חוסר מוכנות פיזית..
מי שמוצא זמן לאוכל ושינה, אמור למצוא זמן לפעילות גופנית, שתשמור עליו במצב טוב.
חייל קרבי שאינו מוצא זמן לכושרו הגופני, סובל מבעיית תיפקוד, שילך ליעוץ, משהו משובש בחייו.
אם רבים סובלים מאותה בעיה, משהו משובש בחברה,משהו לא מאופס.
אנחנו משקיעים הרבה בצבא שתפקידו לשמור על חיינו,
איך זה שהצבא לא מצא עד היום הדרך לכך שיהיו לו חיילי מילואים בכושר סביר,
האם זה תוסר מודעות? ראש קטן ?
האם הצבא ששובר את הראש איך לתקן את הממצאים מכל ועדות החקירה,אין לו ראש לעניין ?
אני מניח שיש אנשים שמתוך הרגלי חשיבתם לא מאמינים שאפשר לגרום למילויניק, להיות במצב שונה,
וחוסר אמונה היא מכשלה רצינית.
אצל הרבה מאוד אנשים זה בעיקר עניין של סדר עדיפויות והם יכולים למצוא זמן
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "אני מת על חוכמולוגים כמוך שאת..."
רוב מי שזה מאוד חשוב לו, ימצא דרכים לשמור על כושר מינימלי, גם אם זה דורש קצת יצירתיות והקרבה על חשבון עיסוקים אחרים.
בינינו, כל מי שקורא ומגיב בפורום הזה בעצם "מבזבז" זמן שיכול היה להיות מוקדש לריצה או התעמלות.
ריצה זה עניין שמאוד חשוב לי, אבל אני עובד שעות ארוכות ואחר כך יש את הילדה, האישה וכו'. לכן, אני פשוט רץ כל יום לעבודה או מהעבודה. בסה"כ מדובר ב-8 ק"מ וכארבעים דקות (הכושר לא מה שהיה ). בקיזוז של הזמן שהיה מתבזבז על הנסיעה ברכב והעמידה בפקקים הרי שעלות הזמן של הריצה היומית היא במקרה הזה מינימלית. כמובן, זה דורש כמה תנאי יסוד כמו קיומה של מקלחת בעבודה אבל אני חושב שהרבה מאוד אנשים היו יכולים לעשות זאת. יש עוד אפשרויות למצוא זמן-שוב, עם זה מספיק חשוב.
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אצל הרבה מאוד אנשים זה בעיקר עניין של סדר עדיפויות והם יכולים למצוא זמן"
יש כאלה שכן, ויש כאלה שלא. בפלוגה שלי היו כאלה שהיה להם זמן לשעתיים שלוש ביום בחד"כ, והיו כאלה שבאו למילואים לישון, כי בבית יש להם בקושי זמן ל-4 שעות שינה. ואתה יודע מה? המשקל הוא בערך 50:50, וגם זה בגלל שהפלוגה שלי צעירה יחסית.
Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht
I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -
אני לא מדבר על לילה לבן פה ושם שכולנו חווים בנסיבות אלו ואחרות. 4 שעות שינה זה פשוט מעט מדי עבור אדם שמעוניין להישאר בריא בגופו ובנפשו, שלא לדבר על לקיים תפקוד קוגנטיבי ברמה גבוהה לאורך זמן. אני נוטה להאמין שאנשים נוטים להגזים, ואין כמו מילואים להגזמות.
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אני מתקשה להאמין שיש יותר מדי אנשים שמסוגלים לשרוד עם 4 שעות שינה כשיגרה"
בד"כ מי שבאופן תדיר ישן רק 4 שעות שינה בלילה, נוטה להשלים שעות שינה במהלך היום - זה אמנם לא טוב כמו לישון את כל השעות האלה ברצף, אבל בסופו של דבר ממש זה יותר מ-4 שעות בלילה.
מה שכן, ללא מעט מאיתנו כאן יצא לעשות שבוע שמירות של 2-4 ואף אחד לא מת מזה, אם כי זה בהחלט לא נעים...
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"
אם הוא משלים שעות שינה ביום, אין מה לדבר על "אין זמן לישון"...
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "בד"כ מי שבאופן תדיר ישן רק 4..."
אני בטוח שביטיס התכוון לכך שמילואימניקים מתלוננים שבבית אין להם זמן לישון יותר מארבע שעות ביממה, לאו דווקא בלילה. משתמע שאתה מסכים איתי שקשה לתפקד ככה לאורך זמן. ולגבי שמירות 2-4: כמובן שאם אתה ישן כארבע שעות כל שעתיים, אפשר להסתדר. אתה יכול להגיע בקלות לשמונה שעות שינה נטו ביממה, ואף יותר ובכל זאת זה לא סימפטי. כל אימת שזה היה אפשרי (ובדרך כלל זה היה אפשרי שכן זה לטובת כולם) הייתי הופך את זה ל-8-4 או אפילו ל-6-12.
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אם הוא משלים שעות שינה ביום, אין מה לדבר על "אין זמן לישון"..."
יש אפילו כאן בפורום אחד כזה (לפחות).
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אצל הרבה מאוד אנשים זה בעיקר עניין של סדר עדיפויות והם יכולים למצוא זמן"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
רוב מי שזה מאוד חשוב לו, ימצא דרכים לשמור על כושר מינימלי, גם אם זה דורש קצת יצירתיות והקרבה על חשבון עיסוקים אחרים.
הטעות היא שאתה יוצא מההנחה שהכש"ג אמור להיות חשוב לאדם (אני לא מתווכח על כך - אישית אני משתדל מאוד לשמור על כושר ורץ לפחות 24 ק"מ בשבוע). כאן מדובר על כך שהכש"ג חשוב לצבא, ע"מ שהחיילים יוכלו לעמוד במשימותיהם.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ביטיס
אני מת על חוכמולוגים כמוך שאת החיים האמיתיים עוד לא התחילו, אבל כבר יודעים יותר טוב מכולם. כשתנסה לאזן בין משפחה, פרנסה, לימודים ושינה תודיע לי.
אני מת על אנשים שמתים עליי ..אני מכיר אנשים בני 30+ שמצליחים.
המדריך שלי באחריי בכושר מצויין יש לו ללמוד לדוקטורט, עבודה וכן יש לו משפחה לדאוג לה(בלי להתייחס לעובדה שהוא מ"פ הנדסה במיל').
כל דבר אפשרי אם רוצים, אני מדבר על שמירת כושר בסיסי, לא מדבר על חדרי כושר ואימונים 3-4 פעמים בשבוע.
אתה יכול לעשות 700 מבחני בר אור, אבל עדיין מילואמניקים יגיעו בטטות לתעסוקה מבצעית.
רק לתקן טעות קטנה:
מילואימניק לא צריך להגיע לתעסוקה מבצעית.נקודה. היא לא תורמת לו שום דבר, להוציא אולי גיבוש חברתי, אשר חשוב ככל שיהיה זו לא סיבה מספיק טובה.
מילואיניק צריך להגיע לאימון ולמלחמה. תעסוקה מבצעית זה צורך של הצבא למלא חורים, מן חברת השמה ירוקה.
צריך להכניס את זה טוב לראש: מילואימניק צריך להתאמן לקראת המלחמה הבאה. תעסוקה מבצעית לא תורמת לכך, נהפוך הוא
שמעון אבידן
מפקד חטיבת "גבעתי", תש"ח
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי amitaikl שמתחילה ב "[QUOTE=Narion]אתה יכול לעשות..."
מאיפה הבאת את זה? מילואמיניק ברגע חיולו הוא חייל בצה"ל. לצה"ל יש כל מיני משימות ובניהם גם תעסוקה מבצעית. מילואמיניק צריך לעשות תעסוקה מבצעית אם חייל סדיר צריך לעשות תעסוקה כזאת. לא ברור לי מדוע אתה חושב שתפקיד המילואימניק מוגבל רק לחלק ממשימות ההגנה על המדינה.
נוסף על כך הרי שמנסיוני תע"מ היא כר נפלא לאימונים מכל הסוגים, לגיבוש רוח היחידה ולליכודה ועוד- ולכן מילואמיניק מקבל המון גם מביצוע תע"מ.
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "אני לא מסכים עם הקביעה הזו,..."
זה נכון בהבטים של מקצועיות הלוחם אך לא בהיבטים של בניית היחידה שהם לא פחות חשובים. בנוסף אני רק ציינתי שמקבלים הרבה מתע"מ לא אמרתי שמקבלים יותר מאשר שבוע אימון.
הגדוד שלי עשה הרבה מאוד תעסוקות בין 2001-2008. למעשה, פעם בשנה. החיילים לא ראו אימון בין השנים האלה. הכוח היחיד שהפגין לכידות גבוהה הוא צוות שהתאמן בכל שנה שבוע נוסף על התע"מ, והסגל שהתאמנו מספר פעמים.
זה מוטיב שהופיע בגדודים אחרים בחטיבה ובגדודים נוספים בחטיבות דומות, וזאת משיחות עם מפקדים.
תע"מ מפלג, לא מאחד. הפלוגה לעולם לא נמצאת בהרכב מלא, והצוותים מפוזרים ומפולגים בין משימות ושינה, תוסיף על כך סבבי יציאות, וכאלה שבכלל לא מגיעים. אח"כ תוסיף על כך את אלה שיוצא להם לעשות משימות יותר שוחקות לעומת כאלה (כמו צלפים ותצפיתנים) שעושים משימות קלות יותר, או מעניינות יותר, וכתוצאה מכך גם סובלים מעויינות מסויימת מצד ה"טוחנים".
מעט מאוד פלוגות מקבלות קוים "טובים", כאלה שהם פלוגת משימות עם מינימום משימות שחורות, ושמאפשרים גמישות מקסימלית.
אחד הקוים הכי קשים שהיו לנו כללו שמירות בכלא צבאי (כלא עופר), וביצוע תע"מ בבקעת הירדן על הגבול - פעם אחת בגשם שלא נפסק שלושה שבועות ופעם שניה בקיץ - בט"שיות ללא הפסקה.
נערך לאחרונה ע"י ביטיס בתאריך 26-10-2010 בשעה 12:41.
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "שוב, אני לא מסכים.
הגדוד שלי..."
יש יתרון משמעותי לביצוע תע"מ, והוא היכולת לבחון את הלוחמים (ובמיוחד את המפקדים) במצב אמת. כבר נתקלתי בחיילים שהם תותחי-על באימון, אבל עושים הכל כדי להתחמק ממשימות "מסוכנות" בתע"מ.
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי shlomz שמתחילה ב "יש יתרון משמעותי לביצוע תע"מ,..."
וזאת בהנחה שהתע"מ שלך "עמוס" מבצעית (וגם את זה אפשר לעשות פעם ב-3 שנים...). אגב, חלק מהסגל אצלנו בחטיבה זומן לביצוע משימות במנותק מהתע"מ - 3 ימים וזהו.
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "וזאת בהנחה שהתע"מ שלך "עמוס"..."
שלא תבין שאני מעדיף תע"מ על אימון. אבל לקבוע שמילואימניק לא צריך לעשות תע"מ כי זה "יחברת השמה" ירוקה, זה קשקוש. ולקבוע שמילואמיניק לא מקבל כלום מתע"מ זה גם לא נכון.
תן לי בכל שנה שבועיים אימון ובלי תע"מ, ואני אראה לך יחידה כשירה הרבה יותר מכל יחידה שעושה חודש תע"מ ושבוע אימון.
כל ההתעסקות בתע"מ היא כשאומרים "או תע"מ, או כלום".
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "בא נתחיל מהבסיס - אימון עדיף..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ביטיס
בא נתחיל מהבסיס - אימון עדיף מתע"מ. תע"מ הוא אילוץ ולא צורך לשמירת הכשירות היחידתית, והנזק הכולל גם לחברה וגם ליחידה הוא גדול מדי (ואני בהחלט חושב שתע"מ מזיק הרבה יותר ממה שהוא מועיל).
תן לי בכל שנה שבועיים אימון ובלי תע"מ, ואני אראה לך יחידה כשירה הרבה יותר מכל יחידה שעושה חודש תע"מ ושבוע אימון.
כל ההתעסקות בתע"מ היא כשאומרים "או תע"מ, או כלום".
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "בא נתחיל מהבסיס - אימון עדיף..."
הבעיה שהצבא לא בונה לחיילי מילואים אימונים של יותר מחמישה ימים. לדעתי, כעת כשחוק המילואים החדש מותיר המון ימ"מים זמינים - יש צורך בבניית אימונים ארוכים ומשמעותיים הרבה יותר למילואימניקים (מה שלצערי כנראה לא יקרה, כי הצבא לא מתייחס למילואימניקים ברצינות).
כושר צריכה להיות תורה כלל ארצית, ברגע שתתמיע את החינוך הגופני במוסדות החינוך כנושא ברזל, ובאמת תגרום לאומה שלמה ללמוד לדאוג לגוף ולנפש, לא יצטרכו לפרסם שצה"ל נכנס לכושר.
קבוצת ריצה, קבוצת שחיה , פרויקטים של אורח חיים בריא ביחידות שונות ( מדהים, יש לי חבר ששקל 140 ק"ג - בזכות אורח חיים בריא והרבה מוטיבציה שוקל היום 40 ק"ג פחות ורץ חצי מרתון ) אז לדעתי יש שינוי.
לגבי המילואימניקים- במסגרת ההטבות יש גם הנחות בחדרי כושר .
( ובלי קשר, "קצת" אחריות אישית, אם אתה יודע שבמילואים אתה אמור לרוץ בלבנון, שמור על כושר )...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ArchimedesTheGreek שמתחילה ב "צה"ל נכנס לכושר. אמת או יחצנות?"
בקושי הסדירים שומרים על הכושר אז מילואימניקים?
ואל תגידו שיש תכנית אימונים שבועית שהחטיבה מורידה לגדוד שמוריד לפלוגות, הכל מעשיות.
דרך אגב יצא לי לקרוא כמה מהתכניות האלה, ואם מישהו אי שם בדרגים הגבוהים חושב שבאמצע תעסוקה מבצעית מחלקה תעשה מסע 8 ק"מ אז הוא לא באותו צבא.
דבר שכן מקפידים עליו יחסית זה בר אור או בוחן מחלקה כל חודש (תלוי מאוד במ"פ).
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי Block שמתחילה ב "בקושי הסדירים שומרים על הכושר..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Block
ב
דרך אגב יצא לי לקרוא כמה מהתכניות האלה, ואם מישהו אי שם בדרגים הגבוהים חושב שבאמצע תעסוקה מבצעית מחלקה תעשה מסע 8 ק"מ אז הוא לא באותו צבא.
"מסע" אולי לא, אבל בתעסוקה האחרונה ובזו שלפניה כוחות אצלנו הלכו 8-12 ק"מ כחלק ממשימות (וגם יותר במקרים חריגים). בגדוד חי"ר הכי "רגיל" שיש, לא סיירת ולא בטיח.
בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי אומי 5 שמתחילה ב "אצלינו עשו בר-אור כמה פעמים..."
הגדוד שלנו התחיל עם זה באיזה שלב, כולל בוחן פלוגה...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ArchimedesTheGreek שמתחילה ב "צה"ל נכנס לכושר. אמת או יחצנות?"
הגדוד שלנו החל פיילוט בשיתוף הולמס פלייס. התוכנית כוללת מפגש עם דיאטנית ומדריך כושר, וקבלת מד צעדים תוך מתן ליווי באינטרנט. בתור משתתף בפיילוט אני יכול לומר שהוא משפיע בשני כיוונים. ראשית, הוא אכן גורם לך לאכול יותר נכון ולעשות יותר פעילות ספורטיבית. ושנית, הוא מעלה משמעותית את המודעות לעניין הכושר הגופני.
בנוסף, באליפות צה"ל למפקדים הייתה שיחה של קצינים במילואים ובראשם הקמל"ר, שוקי בן ענת, שדוחף חזק את נושא הכושר למילואימנקים, עם הרמטכ"ל, שהבטיח לסייע בנושא ולהמשיך לדחוף אותו קדימה.
נקווה שנראה תוצאות בזמן הקרוב.
אני לא מבין משהו, באופן כללי.
יש צורך "לדחוף" את המילואימניקים לעשיית כושר?
האם זה לא יכול להיות, שפשוט איש מילואים, נועל נעלי ספורט, לובש מכנסי ספורט ויוצא לרוץ?
יש לי קצת הרגשה שעושים מהפיכה מהדבר הכי פשוט בעולם.
אחריות. לוחם חייב לדעת שהוא אחראי לגופו ולשמירה עליו .
מילואימניק, גם אם הוא לוחם, הוא קודם כל אזרח. מפליא אותי שזה לא ברור - ובתור אזרח יש לו כמה סדרי עדיפויות אחרים, בוערים יותר, כמו פרנסה, משפחה, לימודים וכיוצא בזה.
לפני שאענה לך אני רוצה לציין כי אני לפחות ארבע פעמים בשבוע בחדר כושר+ריצה.
לעיניינו- כאשר אתה עובד מהבוקר עד נגיד 6 בערב, אחר כך יש לך חצי שעה בפקקים, יש לך עוד שעה- שעתיים לראות את הילדים והנה הגענו לתשע בערב. אחר כך גם האישה שלך רוצה את החצי שעה שעה תשומת לב והנה אנחנו בעשר בלילה. עכשיו תגיד לי אם אתה רואה מתי ואיך יש זמן למישהו לצאת לאימון?
אז כן, אני הולך לחדר כושר בשעה 10 בלילה כאשר אני הרוג מעייפות. לא יודע כמה האימון אפקטיבי אבל זה בטח יותר טוב מכלום.
אני בהחלט יכול להבין את מי שבשעה 10 רוצה רק לנחות על המיטה ולעצום עיניים.
בתגובה להודעה מספר 42 שנכתבה על ידי lior432 שמתחילה ב "לפני שאענה לך אני רוצה לציין..."
אני בדיוק - אבל בדיוק כמוך !
(טוב לא בדיוק.. לו"ז קצת אחר, מוותר על החצי שעה של האישה..) ובכל אופן - מוצא עצמי בשעה 21:00 יוצא לריצה של 10 ק"מ על המכונה, בחדר כושר.
מה אני רוצה בסופו להגיד - מי שבאמת רוצה לרוץ ולעשות כושר, בד"כ ימצא את הזמן.
אולי לא יעשה הכי טוב בעולם או את כמות הפעמים שהוא רוצה.. אבל משהו.
מי שפשוט לא רוצה/עייף מידי/שאר סיבות - לא ילך בסוף היום לכושר, גם אם זה בחינם, גם אם זה עם תזונאית, גם אם יהיה לו כרטיס מגנטי שנותן הנחה לאנרג'י בסופרמרקט.
כן, סדרי עדיפויות, בסוף כל אחד בוחר לו את שלו - ואני חושב שלוחם, חייב להכניס למשוואה את נושא הכושר והאחריות האישית.
למעשה, אין לי את המרחק הזה לעבודה... וגם לא פקקים... אבל באמת - חשבתי על עניין הספורט בבוקר.
נתחיל מהכיף שבעניין - אני לא מצליח "להתעורר" טוב בבוקר, כלומר הגוף שלי.. והריצה ככה פחות מהנה. אני יודע שאפשר ללמוד לעשות את זה (מתרגלים), ואולי יום אחד לא תהיה ברירה...
כרגע אני נהנה מזה בערב, ולא רק בגלל שהגוף במצב "חם" ועושה את העבודה טוב, אלא גם מתוך המחשבה שסיימתי את היום, ואחרי הריצה יש לי ארוחת ערב משובחת.. סיומת הגונה למדי.
(רק לחשוב על לרוץ 10 ק"מ ואז רק להתחיל יום עבודה, ואז אחריו יום עבודה עם הילדים.... קשה)
(אגב, לא כל פעם אני עושה את זה בלילה... לפעמים אני מתפנק על ריצת אחה"צ - וזה כמובן הדבר המשובח ביותר שיכול להיות!)
בזמנו כתבתי ב"מערכות" שלדעתי רק תגמול יוביל למחויבות אישית, ולהכללת הכש"ג בסדר העדיפויות של האזרח.
התגמול שהצעתי התבסס על "ימי מילואים וירטואליים". הכוונה היא שאחת לתקופה ייערך בוחן כושר לחיילי המילואים (נניח באימון, תע"מ או במסגרת על-יחידתית) והתוצאה שכל חייל ישיג (כמובן בשקלול לפי גיל) תעניק לו מספר של "ימי מילואים" שיחושבו אך ורק לצורך זכאות למענק הנוסף ולתעודת משרת פעיל.
לצערי, הרמטכ"ל לא אהב את עצם הרעיון של תגמול - לדעתו התרומה של הכש"ג לאורח החיים היא מספיקה..
בתגובה להודעה מספר 47 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "הרעיון של תגמול כספי לכל דבר לא תמיד עובד"
לא מדויק. זה תלוי מה הגמול ואיך הוא ניתן. כל תפיסת ה"בונוסים" מבוססת על כך, ולא נראה לי שהיא פוגעת בתפוקה של העסקים שנוקטים בה..
בכל מקרה, אני מוכן להתערב על כך שתוצאות ניסוי ע"פ הקווים שהצגתי יצביעו על הצלחה.
בתגובה להודעה מספר 48 שנכתבה על ידי shlomz שמתחילה ב "לא מדויק. זה תלוי מה הגמול..."
אני בעד רעיונות חדשים, אך יש לי בעיה עם הרעיון שלך,
-הוא יכול לתגמל אנשים שבורכו בתכונות גופניות טובות,ללא מאמץ מצידם,ולאחרים עם מאמץ יהיה קשה להגיע להישגים,
ואז יהיו כאילו שיבקשו תגמול על יכולת הצליפה שלהם.
- מבחן פעם בשנה לא ישיג בדיוק המטרה,אפשר יהיה להתכונן שבועיים לפני.
-עדיף לעקוב אחרי כושרו של כל חייל בנפרד, ולהציב לו מטרות + המלצות,
-בכדי שחייל יהיה מוכן גופנית, יש לאפשר לו גישה לחדרי כושר ,ובכדי שיגיע לשם יש לעודדו עם מתקנים איכותיים, אפשרות למקלחת, ארוחה...ואפשר רעיונות אחרים.
המטרה, עידוד המילואימניק לבצע פעילות גופנית,להקל עליו, לעזור לו. תיגמול נוסף,לתחושתי,לא יוכיח עצמו.
בתגובה להודעה מספר 49 שנכתבה על ידי sh_woll שמתחילה ב "אני בעד רעיונות חדשים, אך יש..."
ציטוט:
ואז יהיו כאילו שיבקשו תגמול על יכולת הצליפה שלהם.
מפה לקחתי את הרעיון. בצבא הבריטי לפני מלה"ע 1 ניתנה תוספת שכר על עמידה במבחני קליעה. התוצאה? החי"ר הרצחני ביותר בשנת 1914.
אבל אתה צודק בכך שצריך גם לתת כלים שיאפשרו את שימור הכושר. ועדיין - תן היום לכל המילואמיניקים הלוחמים מנוי לחד"כ. כמה באמת ישתמשו בו יותר מחודשיים?
בתגובה להודעה מספר 50 שנכתבה על ידי shlomz שמתחילה ב "[QUOTE]ואז יהיו כאילו שיבקשו..."
המילואניקים אמורים להיות מוכנים ליום פקודה,
הצבא מכשיר החיילים לאותו היום,
חיילים ללא כושר אינם כשירים,
האם הצבא מסיר מעצמו את האחריות על מוכנות החיילים?
האם הצבא אומר :אני מלמד החיילים לכבוש יעד מבוצר,זה שהם לא יהיו בכושר, זה לא מעניין אותי ?
האחראים על ביטחון המדינה אמורים לעשות המהלכים הנכונים בכדי שהמילואניקים יהיו מוכנים.
אתמול בערב נכחתי בחתונה של חבר מהעבודה הקודמת שלי.
החתונה היתה בקיסריה ואחד החבר'ה הגיע אליה היישר מבא"פ אליקים, שם הוא נמצא באימון.
הוא סיפר לנו שמספר שבועות לפני הגיוס לאימון הם קיבלו הודעה מהמ"פ שלהם שכדאי להם להתכונן לאימון מבחינה פיזית, משום שהוא יהיה קשה.
אולי הכי קשה שהיה להם בשנים האחרונות.
אחרי החתונה אותו חבר חזר לאליקים משום שהיום בבוקר היה לו בוחן פלוגה...
בתגובה להודעה מספר 52 שנכתבה על ידי עידו403 שמתחילה ב "אתמול בערב נכחתי בחתונה של..."
איפשהוא מסתובב בביתי מכתב שצורף לזימון לאימון מתקרב שבינות שורותיו בנוסף לאזהרה המקדימה שציינת, ההמלצה "חייל שלא עושה פעילות גופנית, שיתחיל כבר עכשיו.."
בתגובה להודעה מספר 56 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "כאקט עצים ולאו דווקא אקט..."
אקטים עצימים [?] :
צניחה ?
שכיבה על הגדר כשחבירך מקפצים מעליך [אם אתה מרים גבה ,אז אנחנו עשינו זאת] ?
קפיצה דרך גלגל אש ?
יש בנ"ל טעם ?
פתרון טוב יותר ? למה ? לשיפור יכולתו הגופנית של החייל ...? יש לשקול הוצאת האלונקות מאימוני צה"ל , בכדי לא לפגוע בחייל, או לחילופין להגביל השימוש בהן,לחייב חלוקת הנטל על שתי הכתפיים....וזה במידה ויש קושי להיפרד מהמסורת הצה"לית,
מוטב היה -במקום אלונקות- להכניס החיילים לחדר כושר, בריכת שחיה..., להביאם למיתקנים המיועדים לכושר בשטח הפתוח...,ויותר מכך...לגרום לכך כי החייל ישפר את כושרו הגופני במשך כל השנה, כי מלחמות לא פורצות רק בחדש של המילואים.
אלונקות מסמלות ניוון מחשבתי.
אגב, בצה"ל עדיין משתמשים באותם אלונקות עץ שאני היכרתי ?
מה זה "אלונקת עץ"? בכל מקרה, כדאי מאוד שכל חייל לוחם ידע ויהיה רגיל לסחוב אלונקות - אתה יודע, פצועים לא נוטים לפנות את עצמם משדה הקרב, וקצת סחיבת אלונקות לא הרגה אף אחד (אלא אם הוא היה על האלונקה ולא קשרו אותו מי-יודע-מה)...
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"
בתגובה להודעה מספר 58 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "מה זה "אלונקת עץ"? בכל מקרה,..."
הרעיון כי מה שלא הורג זה בסדר, ישאיר גם את שכננו עם האימון קפיצה דרך מעגל אש.
כל זמן שהצבא טיפה שלי,אשתדל כי חיילים יתכוננו למלחמה, ולא ישמרו מסורת צבאית,
אגב מסורת,זה גם מה שאמרו לי בחינוך הדתי שקיבלתי, שמירת שבת לא הרגה אף אחד.
לדעת לסחוב אלונקות ?אולי צריך לפתוח בי"ס לנושא ?
רגיל לסחוב אלונקות ?? חביבי, לך תעשה כושר גופני,ואז הסיכוי שתפצע קטן יותר,הסיכוי שיגיעו אליך גדול יותר,ואם לא יהיה כלי תחבורה הסחיבה תהיה יעילה יותר.
סחיבת אלונקות היא ביזבוז זמן,שאפשר היה לעשות בו משהו מועיל יותר,
סחיבת אלונקה לא מוסיפה לגוף,אלא מזיקה,מי שמתכחש לכך, כדאי שישמיע דבריו בנושאים אחרים,
כתיבתי אינה אישית, לא הייתי כותב זאת אם הייתי יודע כי דעות משונות בנושא אינם מושרשות בדרג המשפיע בצבא.
בתגובה להודעה מספר 62 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "אז אתה בעצם אומר שצה"ל צריך..."
אם לא הובנתי,אלונקות נועדו לסחוב פצוע,
סחיבת אלונקות באימונים הנעשת בצה"ל, לא רק שמיותרת אלא מזיקה,
חוסר היכולת להבין זאת ,מראה עד כמה מינהגים יכולים להשתרש,גם אם אין בהם שום תועלת.
בתגובה להודעה מספר 63 שנכתבה על ידי sh_woll שמתחילה ב "אם לא הובנתי,אלונקות נועדו..."
אז תתפלא - אימון פינוי פצועים עם אלונקה יכול להיות מאוד קריטי - אצלנו בשיריון למשל, מתרגלים כל מני מצבים מוזרים של הוצאת פצוע מהטנק ופינוי שלו מכל צידי הטנק, דבר שצריך לעשות עם אלונקה (לא תזרוק את הפצוע שלך מגובה 2 מטר, נכון?).
אז אמנם אנחנו זוכים בלא לסחוב את האלונקה רחוק מדי (עד התאג"ד, או עד שנמאס לנו ואנחנו מחליטים שהנקודה שאנחנו עומדים בה כרגע היא תאג"ד), אבל האקט של לפתוח את האלונקה ע"י איש צוות שלא "פצוע", מיקום שלה בצורה כזו שיהיה אפשרי לשים עליה את הפצוע מבלי שתתהפך ואז לעזור להוריד אותה מהטנק - זה לדעתי חשוב מאוד, וכל פעם שאני מתרגל את זה אני נזכר באיך עשינו את זה פעם.
לא רק חי"רניקים נפצעים בשדה הקרב...
בתגובה להודעה מספר 64 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "אז תתפלא - אימון פינוי פצועים..."
טוב אתה מתאר לימוד- וזה יפה.
אני מכיר אלונקה כדבר שסוחבים אותו כמין כושר/ספורט צהלי, וכך גם הנושא הוכנס לאשכול זה.
האלונקות הלא נוחות [היום סיפרו בתיקשורת כי נכנסת אלונקה חדשה לצה"ל],והאימונים האנכרוניסיטים בהן, הינו דוגמה לחוסר היכולת בצבא לאתר נקודות חולשה /בעיות .
היינו צריכים את מלחמת לבנון 2 בכדי להכניס אלונקה נורמלית יותר, בזמן שהיה אפשר לעשות זאת לפני שנים רבות.
באימונים ימשיכו לעשות מסעות אלונקה,כי זה לא מסוג הדברים שמלחמה או הרוגים מגלים את אי נחיצותם.
כמו שאמרתי ברגע שתמצא תחליף ראוי לאלונקה (ובאותה הזדמנות גם לאת חפירה) תהיה אדם עשיר מאוד.
עד עכשיו השיפורים מרחיקי הלכת ביותר שראיתי הם אלונקת 8 ואלונקת בד (שלהגיד עליה שהיא שיפור זה כמו להגיד שהצנחנים המציאו את המעבר בין קירות בשכם 2002).
בקשר לאימון- חדר כושר ובריכת שחייה הם תוספות מעולות אבל כשחייל מילואים מגיע לאימון פעם בשנה (?) הוא צריך ללכת, כי זה מה שידרש לעשות וכן, גם לסחוב אלונקה- כי גם לזה יידרש.
אין פה משום "פיתוח הכושר" לא תשיג את זה ב5 ימי מילואים, זה אימון בדיוק כמו לתרגל כניסה לחדר או כיבוש ייעד מבוצר.
אלונקות אינו מכשיר לאמן חיילים.
מישהו יכול להסביר מה לומד המילואמניק בתירגול אלונקה?
כמה זמן אמור לקחת תירגול אלונקה?
ובמה נחות חייל שפיספס אימון אלונקה במילואים.,מחברו שהיה בשיעור אלונקה.
ב-5 ימי מילואים צריך לעבוד על הגוף בצורה מאוזנת,בצורה המתאימה ליכולות החיילים,דוקא ההליכה הינה הפעילות הנפוצה יותר,ולכן צריך לשים את הדגש על תנועות/שרירים אחרים,ויותר חשוב להשפיע /לעזור/לגרום לחייל שיעשה פעילות גופנית כל השנה.
למרות שיש ערך לאימון אלונקה מעצם היותו אימון עצים מאוד, הערך האמיתי של אלונקות הוא ערך טקטי/יחידתי.
צריך להבין את קבועי הזמן וכ"א הנדרשים לביצוע פינוי רגלי, ומה ההשפעה שלהם על יכולת היחידה לבצע פינוי עצמאי, מיקום גורמי רפואה, נושאי אבטחה ושיקולי פינוי מוסק, רכוב ורגלי.
יצא לי לראות סרטון מזל"ט של יחידה יחסית נחשבת בצה"ל מלבנון 2.0 - מה אני אגיד לך, הם עשו אחלה מסע אלונקות, אבל אם הם היו נתקלים הם היו מכוסחים כולם.
אימון אלונקות הוא אימון מבצעי נדרש ביותר*
בתגובה להודעה מספר 68 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "למרות שיש ערך לאימון אלונקה..."
הנוהג הוא להוציא מילואניקים למסע אלונקות, כמין ספורט/כושר חיילי,המשלב כושר עם ערכים צבאיים,
וכך גם הנושא הוצג כאן[ ראה תגובה 52].
כמו הרבה חיילים נפגשתי הרבה עם אלונקה, ולא נתקלתי באימון להתיחסות לנושאים שאתה מתיחס אליהם, לדעתי אתה כותב אולי על הרצוי, אבל זה לא המצוי.
היום בישרו לנו על הכנסת אלונקה חדשה וקלה לצה"ל,כלקח ממחמת לבנון 2,
אני טוען כי הדבר היה צריך להעשות כבר לפני שנים רבות,הוא לא נעשה כי יש בעיה קשה עם איתור בעיות, החל מהחפש"ים שלא חשים בבעיות, וכלה בדרגים האחראים לשיפור, אני מציין זאת, כי הכל אותה בעיה-חוסר עיניניות גם בציוד וגם בתירגול, ולא אכנס לנושא הכי חשוב:מה הסיבה שהגענו למצב, ולמה איננו יכולים לצאת ממנו.
בתגובה להודעה מספר 70 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "אלונקה קלה? עד כמה כבר הקודמת..."
אינני יודע מה מיחד בדיוק את האלונקה החדשה, זה מה ששמעתי בתיקשורת.
אני יודע כי לפני הרבה שנים טענתי כי שמסתכלים על החומרים הקלים מהם עשויות אופני הספורט,זה מטומטם כי חייל מתמודד מול חייל אויב עם גיבנת כבדה על גבו.
בענפי ספורט בהם כל ס"מ,גרם,שניה חשובים, מתבצע חילוף ציוד מהיר, מי שמפגר בציוד- לא קיים.
בצבא אין מוטיבציה סבירה לשיפור,לא מזיז לאף אחד כי חייל מגיע למטרתו שניה לאט מדי..
בתגובה להודעה מספר 74 שנכתבה על ידי sh_woll שמתחילה ב "אינני יודע מה מיחד בדיוק את..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי sh_woll
אינני יודע מה מיחד בדיוק את האלונקה החדשה, זה מה ששמעתי בתיקשורת.
אני יודע כי לפני הרבה שנים טענתי כי שמסתכלים על החומרים הקלים מהם עשויות אופני הספורט,זה מטומטם כי חייל מתמודד מול חייל אויב עם גיבנת כבדה על גבו.
בענפי ספורט בהם כל ס"מ,גרם,שניה חשובים, מתבצע חילוף ציוד מהיר, מי שמפגר בציוד- לא קיים.
בצבא אין מוטיבציה סבירה לשיפור,לא מזיז לאף אחד כי חייל מגיע למטרתו שניה לאט מדי..
אתה צודק, אבל שכחת שאופניים עולים סכומים בני 4 ו-5 ספרות ( ולפעמים אפילו יותר ).
מה לעשות שבצבא העם "לא נורא" אם החייל יסחוב אלונקה כבדה, כי התקציב הולך להרבה מאוד דברים אחרים קודם - חשובים יותר ופחות.
בנושא הכושר, בתור אחד שרץ - השתתפתי לא מזמן במרוץ בת"א של חברה כלשהי, לאותו מרוץ הגיעו כ-15,000 איש שרצו 10 ק"מ.
היו שם זקנים, צעירים, נשים ופאדלאות. אם הם מסוגלים לרוץ את זה - אז גם מילואימניק שיודע שיום אחד יצטרך לרוץ בארץ אויב צריך לשמור על כושר סביר, בלי קשר להטבות חדר כושר ( שלדעתי מגיעות למילואימניקים, אבל נושא המוטיבציה וההתמדה עליו ).
בתכל'ס אני הייתי מקבל בשמחה הנחה במחיר המנוי שלי בחדר הכושר בתור מילואימניק - מנוי לחדר כושר במרכז הארץ עלול לעלות המון כסף, וזה בהחלט יכול לתת זריקת עידוד ללא מעט אנשים שממש לא קל להם להוציא מהכיס 250-300 ש"ח לחודש למנוי במקום נורמלי.
מצד שני, הרבה מועדוני כושר בוודאי ירתעו מהנחה כזו, כי מן הסתם יהיו לא מעט אנשים שינסו (ויצליחו) לתחמן את המערכת ולקבל את ההנחה הזו גם מבלי שאפילו עשו צבא...
הסיפור כאן הוא לא הכסף,
הסיפור הינו המודעות, ההבנה שאפשר טוב יותר.
....החומר הגולמי אינו המרכיב העיקרי למחיר האופניים.
בנושא הכושר, הצבא אחראי על הביטחון,
כשלמילואניקים חסרה מוטיבציה,על הצבא לחפש פתרון.