בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב "ובינתיים... מתוך ידיעות אחרונות"
האם מישהו זוכר אם יש באתר חנות מזכרות או משהו בסגנון? לימטב זכרוני אין, וייתכן שצריך לשנות פאזה בעניין. זה לא מיסחור של העבר/ההיסטוריה/המורשת אלא צורך להמשך שימורה, מחד, ומאידך, דווקא מזכרות שכאלה כאשר הן מגיעות ליותר מקומות תורמות לא פחות להנצחה. כך נראה לי בכל אופן, מתוך מחשבה של רגע.
(וכל זה לא גורע מאחריותו של משרד הבטחון בעניין)
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "בפעם האחרונה שהייתי שם מכרו..."
בפעם האחרונה שהייתי שם וזה היה לפני כמה שנים בנו שם מרכז מבקרים גדול בכניסה, ככה שהיה נראה כאילו יש תנופת פיתוח.
בכל מקרה, אני לא צופה שמכירת מזכרות בגבעת התחמושת תניב להם הכנסה משמעותית. יש מקומות שחייבים שהמדינה תחזיק אותם - ואתרי קרבות היסטורים הם בדיוק מקום כזה.
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי FiReBall שמתחילה ב "בפעם האחרונה שהייתי שם וזה..."
אין לנו חילוקי דעות בעניין הסיפא שלך, וציינתי זאת מלכתחילה. אבל קח בחשבון שאם מספר המבקרים הוא כפי שמסופר בכתבה - 160000 בשנה - ניתן על ידי מכירת מזכרות להגיע לסכום החסר בקלות רבה מאוד (הכל כתלות באיכות וברמה של מה שימכרו, ולא עוד חולצות "צה"ל"...), וכך להמשיך ולפתח את המקום.
(אני מזכיר בהקשר הזה לכל מי שביקר באתרי הנצחה באמריקה שמזכרות לא חייבות להיות משהו עלוב שמזנה את המורשת)
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי FiReBall שמתחילה ב "וכמה מתוך ה160,000 מבקרים..."
אין לי מושג, והרעיון שהעליתי ברגע רחוק מלהיות תכנית עסקית, אבל עדיין, אני בטוח שמספיק אלפים יקנו מזכרות איכותיות, בדיוק כפי שקורה באתרי מורשת ברחבי העולם (לא שזה שאני בטוח בכך מבטיח משהו...).