לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 21-05-2007, 21:49
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון מנהל יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות

חבר מתאריך: 07.04.02
Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי marloweperelab89035 שמתחילה ב "מה הרקע של יאיר גולן איפה..."

תוצאה ראשונה!
תת-אלוף יאיר גולן

תת-אלוף יאיר גולן נולד בשנת 1962.

שורת התפקידים אותם מילא תת- אלוף יאיר גולן במהלך שירותו הצבאי:

• 1980: התגייס לחטיבת הצנחנים.
  • 1984: שימש כמפקד פלוגה בצנחנים.
  • 1985: פיקד על יחידת 'עורב' בחטיבת הצנחנים.
  • 1988: שימש כסגן מפקד גדוד בצנחנים.
  • 1991: שימש כקצין האג"ם של חטיבת הצנחנים.
  • 1992: פיקד על גדוד בחטיבת הצנחנים.
  • 1993: פיקד על גדוד בבית הספר לקצינים.
  • 1994: שימש כקצין האג"ם של אוגדת יהודה ושומרון
  • 1995: יצא ללימודי צבא וביטחון בארה"ב.
  • 1996: פיקד על החטיבה המזרחית ביחידת הקישור ללבנון.
  • 1998: שימש כראש מחלקת מבצעים במטה הכללי.
  • 2000: פיקד על חטיבת הנח"ל.
  • 2002: יצא ללימודי מנהל ציבורי בארה"ב.
  • יולי 2003: מונה תת-אלוף יאיר גולן למפקד עוצבת הגליל.
  • מאי 2005: מונה למפקד איזור יהודה ושומרון.
תת-אלוף יאיר גולן הוא בוגר קורס פיקוד ומטה, בעל תואר ראשון במדעי המדינה באוניברסיטת תל אביב ותואר שני במינהל ציבורי באוניברסיטת הרווארד.

תת-אלוף יאיר גולן נשוי ואב ל-5 ילדים.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 22-05-2007, 01:20
  g445 g445 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.04.07
פרטי ההתקלות כפי שידועים לי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "איתור פרטים על ההיתקלות שבה נפצע אל"מ (אז) יאיר גולן בלבנון"

מהזכרון - יכול להיות שיש לי טעויות:
יאיר עלה עם טנק מרכבה מריחן למוצב סוגו'ד
בבטן הטנק היו איתו קמבץ יק"ל (זיו אם אנני טועה) ועוד שניים קצינים נוספים (קמ"ן חטמ"ז ומ"פ ריחן - אם אינני טועה)
מח"ט צד"ל עלה למוצב בריכבו.

כאשר סיירו ליד המוצב ובצמוד היתה ההתקלות מכיוון צפון מזרח (מכיוון אורן ישן)
מח"ט צד"ל הרג את אחד המחבלים.
יאיר חטף צרור תוך שהוא יורה על מחבל, הצרור פגע בנשקו והוציאו מכלל פעולה ופגע בידו וגרם לפציעות ירי ולשבר פתוח.
משלא יכל לירות יאיר השליך רימון לעבר המחבל.

ההתקלות היתה הערך בחודש אוקטובר או נובמבר אם זכרוני אינו מטעה אותי
אבל בכל אופן זה היה בשנת 97 ולא 98 בודאות.

כמה מילים נוספות על יאיר
יש כמה דברים שאני "לוקח" איתי לדרך מההכרות שלי עם יאיר גולן
1. אחד האנשים האמיצים ביותר שהכרתי! יש לי אין ספור דוגמאות שלא כאן המקום. הוא לא פחד מהתקלות (ולדעתי אף שמח להתקל) לוחם ללת חת.
2. איש חכם מאד, בעל שיקול דעת וחשיבה פתוחה. האיש הוא איש ספר. הוא אינו מקובע לחשיבה הצבאית המרובעת. הוא חושב על הדברים באופן בילתי תלוי ואינו מפחד להגיד מה שהוא חושב, לעשות זאת ולהתמודד עם התוצאות.
3. מיאיר למדתי שאין ואקום, אם יש דברים שלא מוגדרים לך, אם לא מאמנים אותך... תעשה את זה בעצמך! בשיקול דעת ואל תחשוש וכך אחריות.

יאיר מהווה דוגמא למפקד בצה"ל והוא בהחלט האדם שיכול וראוי בזמן הלא רחוק לפקד ולהנהיג את הצבא שלנו.

http://www.fresh.co.il/vbulletin/sh...ad.php?t=307351

נערך לאחרונה ע"י g445 בתאריך 22-05-2007 בשעה 01:50.
ישן 23-05-2007, 23:30
צלמית המשתמש של יוסיפון

בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "UP"

אני מבין שזה היה אביב כוכבי (ותדה למסייע בת.ד. הפרטי) :
ציטוט:
תת-אלוף אביב כוכבי נולד בשנת 1964.

שורת התפקידים אותם מילא תת-אלוף אביב כוכבי במהלך שירותו הצבאי:
  • 1982: התגייס לחטיבת הצנחנים.
  • 1987-1988: שימש כמפקד פלוגה בגדוד 890 של חטיבת הצנחנים.
  • 1989-1988: שימש כמפקד פלנ"ט צנחנים.
  • 1993: שימש כקצין אג"ם חטיבת הצנחנים.
  • 1994-1993: שימש כמפקד גדוד 101 של חטיבת הצנחנים.
  • 1995-1994: שימש כמפקד בסיס אימונים חטיבתי של חטיבת הצנחנים.
  • 1999-1998: שימש כמפקד חטיבה מזרחית ביחידת הקישור ללבנון.
  • 2001-1999: שימש כמפקד חטיבת מילואים של הצנחנים.
  • 2003-2001: שימש כמפקד חטיבת הצנחנים.
  • 2004-2003: שימש כמפקד עוצבת האש.
  • נובמבר 2004: מונה למפקד אוגדת עזה.
תא"ל כוכבי הינו בוגר המכללה לפיקוד ומטה, ובעל תואר אקדמאי ראשון בפילוסופיה מהאוניברסיטה העברית, ותואר שני במנהל ציבורי מאוניברסיטת הארוורד, בוסטון.

תת-אלוף אביב כוכבי נשוי ואב לשלושה ילדים.

חסרות לי שנים בביוגרפיה של כוכבי: ארבע שנים מ89 ועד 93 ושלוש שנים מ95 ועד 98.
לאן הוא נעלם?
אני מניח שכוכבי הוקפץ לצורך החלפת יאיר גולן בחטמ"ז, מישהו יודע את התאריך שבו נכנס כוכבי לחטמ"ז?

ישן 12-08-2011, 12:18
צלמית המשתמש של marloweperelab89035
  marloweperelab89035 marloweperelab89035 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.02.07
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי g445 שמתחילה ב "פרטי ההתקלות כפי שידועים לי"

שאלה על ההיתקלות (ואולי אני מתבלבל עם היתקלות אחרת שבה גולן היה מעורב כמג"ד 890). האם זה נכון שכחלק מקור הרוח שהפגין בקרב, דיווח גולן בקשר בקול שקט ורגוע- "בוקר טוב, נתקלנו במחבלים..."?
"איפה האופניים שלך עכשיו? תאר לעצמך, שאתה יורד עכשיו למטה, למקום הרגיל, אבל האופניים לא שם. עצור את עצמך ברגע הזה, בשנייה שאתה מגלה שהאופניים לא שם, ותכפיל את הרגע הזה פי אלף. זאת המלחמה." (מתוך הספר "גוף שני", מאת עפר שלח, "זמורה ביתן", 1989, עמוד 92)
"סבלנות התמדה ולעיתים כדור בין העיניים" (סיסמת המארינס לללוחמה בטרור, אותה אימץ בשעתו מפקד גדוד 890 של הצנחנים, אמיר ברעם, כמוטו גדודי)
"המבחן שלנו כצבא הוא מבחן היכולת ולא מבחן הכוונה." (מתוך ההרצאה שנשא האלוף גדי איזנקוט "מאפייניו של עימות אפשרי בזירה הצפונית ובעורף" בסמינר לזכר חללי מלחמת לבנון השנייה שנערך באוניברסיטת חיפה ב־30 בנובמבר 2010)
"אני חושב שצנחנים מחזיקים מעצמם כמחויבים למשהו שכולם מחויבים אליו, אבל הם רוצים קצת יותר. זה לא שאנחנו פועלים מאחורי קווי האויב - אנחנו לכאורה כמו כולם. אז מה בעצם ההבדל? זה שצנחן עושה הכול וקצת יותר. זה מחייב אותך ביוזמה, בהובלה, בדוגמה אישית בקרב - וגם בקימה בפני שיבה באוטובוס." (הרמטכ"ל בני גנץ על השירות בצנחנים. מתוך הכתבה "מסיבת גנץ" מאת יוני שנפלד ונועה הורוויץ, "במחנה", 6 בינואר 2011)

ישן 12-08-2011, 18:05

בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי ozery1 שמתחילה ב "תאריך ההיתקלות"

כתבה על ההיתקלות בה נפצע יאיר גולן כמח"ט ב"הארץ":

מפקד הגזרה המזרחית של צה"ל בלבנון נפצע בהיתקלות עם חוליית חיזבאללה

"מפקד הגזרה המזרחית בעוצבת לבנון, אל"מ יאיר, נפצע אתמול באורח קל עד בינוני בהיתקלות עם חוליית חיזבאללה סמוך למוצב צד"ל בסוג'וד, ברצועת הביטחון בדרום לבנון. אל"מ יאיר, מלווה בקצינים וחיילים נוספים, הגיע אתמול בבוקר לביקור שתוכנן מראש במוצב סוג'וד. בתום הביקור, כאשר יצא מן המוצב, נפתחה לעבר השיירה בה נסע אש מנשק קל מטווח קרוב. מתחקירים ראשוניים עולה, כי מדובר היה בחולייה שהסתתרה בסמוך למוצב ואשר לא נצפתה מראש. חוליית החיזבאללה נעזרה במתקפה בירי של פצצות מרגמה, שאיפשרו לה לחמוק מהשטח מבלי שנפגעה. פצצות המרגמה נחתו במוצב ובשטח, ואחת מהן נחתה בסמוך לאל"מ יאיר - אשר נפגע מרסיסים ברגל ובחזה. למרות הפציעה, שהוגדרה תחילה כקלה ואחר כך החמירה לבינונית, המשיך אל"מ יאיר לתת פקודות ולנהל את הקרב מול החיזבאללה. תוך כדי חילופי האש הכבדים, שכללו ירי ארטילרי של צה"ל והפצצה של מטוסי חיל האוויר על עמדות החיזבאללה באזור סוג'וד, טופל הקצין בידי רופא וחובש. רק לאחר שהאש פסקה נחת במקום מסוק של צה"ל, אשר העביר את אל"מ יאיר לטיפול בבית החולים רמב"ם בחיפה. זמן קצר לאחר שהגיע לבית החולים נותח הקצין ונמסר כי מצבו משתפר. בצה"ל בודקים כעת, אם היה לאנשי החיזבאללה מידע מוקדם על בואו של אל"מ יאיר למוצב סוג'וד, ואם נעשה ניסיון מכוון לפגוע בו. בשנתיים האחרונות משקיע חיזבאללה מאמץ רב לפגוע במפקדי צה"ל הבכירים בדרום לבנון, ובמסגרת זאת נעשו כבר שלושה ניסיונות שנכשלו לפגוע במפקד עוצבת לבנון, תת- אלוף אלי אמיתי. לנוכח הגברת פעילות חיזבאללה נגד המפקדים הבכירים, הוחלט בצה"ל שלכל מפקד תתלווה בקביעות חוליית אבטחה מיוחדת, המורכבת מחיילים שעברו הכשרה כמאבטחי אישים. גם אל אל"מ יאיר נלוו אתמול מאבטחיו האישיים, אשר השתתפו בקרב מול המחבלים וסייעו לטפל במפקדם."
(מתוך עיתון "הארץ" 28/11/1997)
"איפה האופניים שלך עכשיו? תאר לעצמך, שאתה יורד עכשיו למטה, למקום הרגיל, אבל האופניים לא שם. עצור את עצמך ברגע הזה, בשנייה שאתה מגלה שהאופניים לא שם, ותכפיל את הרגע הזה פי אלף. זאת המלחמה." (מתוך הספר "גוף שני", מאת עפר שלח, "זמורה ביתן", 1989, עמוד 92)
"סבלנות התמדה ולעיתים כדור בין העיניים" (סיסמת המארינס לללוחמה בטרור, אותה אימץ בשעתו מפקד גדוד 890 של הצנחנים, אמיר ברעם, כמוטו גדודי)
"המבחן שלנו כצבא הוא מבחן היכולת ולא מבחן הכוונה." (מתוך ההרצאה שנשא האלוף גדי איזנקוט "מאפייניו של עימות אפשרי בזירה הצפונית ובעורף" בסמינר לזכר חללי מלחמת לבנון השנייה שנערך באוניברסיטת חיפה ב־30 בנובמבר 2010)
"אני חושב שצנחנים מחזיקים מעצמם כמחויבים למשהו שכולם מחויבים אליו, אבל הם רוצים קצת יותר. זה לא שאנחנו פועלים מאחורי קווי האויב - אנחנו לכאורה כמו כולם. אז מה בעצם ההבדל? זה שצנחן עושה הכול וקצת יותר. זה מחייב אותך ביוזמה, בהובלה, בדוגמה אישית בקרב - וגם בקימה בפני שיבה באוטובוס." (הרמטכ"ל בני גנץ על השירות בצנחנים. מתוך הכתבה "מסיבת גנץ" מאת יוני שנפלד ונועה הורוויץ, "במחנה", 6 בינואר 2011)

ישן 14-08-2011, 06:57

בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי marloweperelab89035 שמתחילה ב "כתבה על ההיתקלות בה נפצע יאיר..."

אגב מישהו יודע להסביר את המשפט הנ"ל 'מכתבתו של עמוס הראל ב"הארץ"

"הרמטכ"ל אשכנזי, גולנצ'יק שלא מחבב במיוחד צנחנים בכלל ואת גולן בפרט (הוא עדיין זוכר לו לרעה תקרית בעת שגולן שירת כמג"ד בלבנון בתחילת שנות התשעים)"
באיזו תקרית מדובר?

נערך לאחרונה ע"י marloweperelab89035 בתאריך 14-08-2011 בשעה 07:01.
ישן 12-08-2011, 17:34
צלמית המשתמש של יוסיפון

בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "איתור פרטים על ההיתקלות שבה נפצע אל"מ (אז) יאיר גולן בלבנון"

אם כבר הוקפץ, אני מתעניין בהתקלות אחרת של הצנחנים ב97-99 בסביבות סוג'וד.
חפ"ק המג"ד יצא ממארג' עיון והצטרף להיתקלות בשטח.
היו הרבה נפגעים, אולי כולל את המג"ד, אך נדמה לי שלא היו הרוגים.
מח"ט הגיזרה ניהל את החילוץ מריחן בקשר מאד רגוע.
אבל היו הרבה בעיות עם החילוץ. חילוץ מוסק בוטל בגלל פיצמור מאסיבי.
היה פינוי רגלי + רכוב עד מנחת עישייה ושם כשחיכו למסוקים הותקפו שוב והיו עוד פצועים.
הפינוי המוסק בוטל לחלוטין.
בוצע פינוי רגלי עד לנקודה מסויימת שם הועמסו האלונקות לסאפרי ואבירים ממוגנים.

ישן 17-08-2011, 08:35
  ArchimedesTheGreek ArchimedesTheGreek אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.07.10
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "אם כבר הוקפץ, אני מתעניין..."

בתור אחד שהיה בעיישיה כשיאיר גולן נפצע בסוגוד אני זוכר סיפור הרבה פחות רומנטי. המח"ט עלה לתצפית על אחת הבטונדות בסוגוד בתקופה שהיה מאויש על ידי צדל (אחר כך ננטש) כמו עלי בבא בלי שכפץ (הפציעה הקשה היתה מריקושטים), יצא לו אדון חזבלון ממרחק של כמה מטרים, ירה צרור שפגע בנשקו של המח"ט, שנשבר לשניים. היו בדיחות אחר כך על זה שהוא ניצל כי הייתה לו כת מברזל ולא מפלסטיק. למיטב זכרוני,לא הייתה היתקלות ולא נעליים, לא הייתה שום הסתערות .יאיר גולן נפצע קשה ואז אביב כוכבי הגיע.

לגבי תאריך ההתקלות, תן לי לחשוב בקול, את יאיר גולן פגשנו בתחקיר לפני מבצע גדול באיזור נבי אבו רכב יחד עם עוד יחידה מטכלית, למיטב זכרוני זה היה איזור אוקטובר 97 כמה שבועות אחר כך הוא נפצע זה לוקח אותנו לאיזור דצמבר,

לגבי ההתקלות שתיארת, היתה אחת כזאת ב97 בסוגוד שבה נהרג מ"פ החבלה, בחור דתי מקיבוץ באיזור בית שאן. החילוץ נוהל על ידי מגד 890 דאז ובוצע בפועל על ידי הסמגד תוך כדי פצמור מסיבי. אם תוכל לגבי איזור ההתקלות אוכל לעזור יותר. הייתי שם כמעט שנה בתקופה שציינת ובפלוגה מאוד פעילה.

נערך לאחרונה ע"י ArchimedesTheGreek בתאריך 17-08-2011 בשעה 09:01.
ישן 17-08-2011, 19:23
  ArchimedesTheGreek ArchimedesTheGreek אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.07.10
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "רזלן נשמע הגיוני. זכור לכם..."

כן.

מוצב רזלן. אויש בזמנו על ידי פלוגת מסלול (לדעתי מרץ 97) של 890. חיזבאללה תקף לאור יום במטרה לתקוע דגל במוצב. היו הרבה פצועים קל וכמה מחבלים הרוגים. יחסית לחברה צעירים הם תפקדו יפה מאוד, יצאו מאוד יפה בתחקירים. היה קשה לחלץ עכב פצמור אדיר. אני זוכר שדיברתי עם אחד החברה שנפצע קל בפניו, הוא סיפר לי שהיה באחת העמדות היותר מבוצרות במוצב, ולפתע מעבר לחרך, ראה פשוט רגל של אדם עם מדים לא ממש צהליים, הוא הספיק לרוקן בו צרור (הגופה נמצאה בסמוך) ומיד חטף טיל ליד העמדה. וכך למעשה התחילה ההתקפה ברזלן. החיזבאללה פרסם סרטון ששודר בערוץ 2 בערב, אבל התברר כמזויף.

המג"ד היה הראל כנפו היום תת אלוף.

נערך לאחרונה ע"י ArchimedesTheGreek בתאריך 17-08-2011 בשעה 19:38.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:53

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר