19-10-2010, 18:08
|
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
|
|
חבר מתאריך: 08.03.05
הודעות: 2,997
|
|
הבהרות
ברמה העקרונית אתה צודק - כדי לקבל חוזי סטראוסקופי יש לצלם משתי זויות קרובות זו לזו ובמרחק זהה למטרה. יחד עם זאת אבהיר כמה נקודות בנוגע לפוד הספציפי הזה. קרי ה- TARS.
לגבי מצלמת ה- MAEO שבו, זוהי מצלמת יום בסיסית המבוססת על מטריצת סרגל של פיקסלים (לא משטח רבוע) הבונה תמונה בסריקה. הסריקה מתבצעת אך ורק בשל תנועת המטוס קדימה. הווה אומר בשיטת ה- Broom או "מטאטא". עצמית המצלמה (נבחרת מראש מאחד מ- 3 אורכי מוקד, לפני הטיסה, לפי מיתווה הטיסה ויעד הצילום המבוקש), מופנית בזווית קבועה כלפי האופק הצידי ובזוית של 90 מעלות מכוון הטיסה קדימה, כלומר המצלמה מסתכלת ימינה או כלפי מטה או שמאלה. כוון העוצמית קבוע במשך כל זמן הטיסה והיא אינה נעה כלל. על כן תמונה סטראוסקופית אינה מתקבלת מיעף צילום בו נעשה שימוש במצלמת ה- MAEO של ה- TARS.
נכון, אשפר לחזור למטרה ולצלם יעף נוסף אבל גם אז יש לטוס באותה המהירות באותו הגובה וכו'. בדרך כלל לא עושים זאת מסיבות רבות חלקן טכניות וחלקן מבצעיות הקשורות במשימה עצמה.
כך שהקביעה כי "ניתן לקבל סטראו מכל מצלמה...." , אמנם אינה שגיאה של ממש אולם בקונפיגורצית המצלמה הסורקת MAEO שב- TARS, האפשרות הזאת אינה קיימת !.
בנוגע למצלמת ה- CA-260/25A המותקנת בחרטום הפוד ופונה קדימה, זו קולטת חוזי על גבי משטח של 5K על 5K פיקסלים, במהירות של עד 2.3 פרימים לשנייה. וכאן אתה צודק מבחינת הקושי בקבלת סטראו בשל השוני במרחק למטרה בזמן הצלילה. אלא מאי - החוזי הדיגיטאלי המתקבל בתחנות הקרקע עובר Stiching לפי הצורך ופריימים נבחרים שם (המטוס מצלם כל העת במהלך הצלילה וביציאה ממנה) וקני המידה שלהם מושווים (תהליך פשוט מאד ומהיר מאד הדומה למקובל בתמונות אותן אנו "מותחים" או "מכווצים" ב- MS Power Point) באזור המטרה בה מעוניינים, ומתקבלת תוצאה סטראוסקופית לא רעה כלל.
שימוש כזה הינו מוגבל, אולם הוא קיים, וטייסים המטיסים את המערכת מתאמנים בו.
המערכות הללו תיפקדו יפה ע"י האמריקאים בזירה העיראקית והכוויתית בזמנו, עד שהוחלפו ע"י הבריטים שעושים שם שימוש בדור המשודרג של ה- DB-110 המניב תוצאות טובות בהרבה - יום ולילה.
אגב גם מצלמה אלכסונית הפונה הצידה, ותהה זאת מצלמת FRAMING או מצלמה סורקת (אפילו אלה הסורקות בשיטה מתקדמת יותר מה- MAEO), מתרחקת או מתקרבת למטרה, וגם כאן לא נשמר הטווח הקבוע.... אלא שלדבר משמעות קטנה יותר בדרך כלל בשל הטווחים בהם מצלמים צילום אלכסוני למשל.
זהו.... על קצה המזלג.
|