18-08-2010, 19:51
|
|
|
חבר מתאריך: 26.04.10
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי yishain11
1. אתה מבלבל בין ישראליות ליהדות. אולי לאדם דתי הדת היא קודם כל לאום, ויש לה זיקה חזקה לזהות הלאומית (וגם אז, לאו דווקא למדינת ישראל), אבל לאדם חילוני (ברמות כאלו ואחרות) היהדות היא תרבות, שאליה הוא קשור לפי טעמו, ולרובם קיומה של חנות שמוכרת בשר לא כשר לא מפריעה להם, גם אם הם עצמם לא יקנו בה, והדבר ודאי שלא פוגע בישראליות שלהם או במידת הזדהותם עם המדינה.
כיום, ישראליות בעיקר מוגדרת ע"פ עצם המגורים או הלידה במדינה. בגלל שיש לך שחקנים ערבים בנבחרת ישראל אדם יהודי לא יכול להזדהות איתה? הרי הערבים האלה הם ישראלים בדיוק כמוך.
2. שוב, לרוב האנשים דבר כזה לא מפריע, להפך. וזה ממש לא קשור לרמת ההזדהות שלהם עם המדינה או אפילו עם היהדות, כפי שהם רואים אותה.
3. יהודי שומר תורה ומצוות יכול בקלות לאהוב נבחרות כזו, כי גם לו לא מפריע שיש אנשים שקונים בטיב טעם, והוא לא מרגיש פחות קשור אליהם בגלל זה. יהודי הוא יהודי גם אם הוא אוכל טרפות. לגבי הצניעות- זה תלוי באדם. יש מי שמזפזפ בזמן הזה, ויש מי שפשוט לא מסתכל. זכור שהצפייה עצמה היא בקבוצה, והרקדניות אינן חלק מהקבוצה, לא השחקנים או המאמנים הביאו אותן לשם, ולא הם נהנים מהן.
4. תשובתי למעלה
5. כנ"ל 4
|
כפי שעניתי בתשובה 9 לאום לא חייב להיות דוקא בהקשר דתי,לי לא מפריע או משנה אם יהיה שחקן לא יהודי בנבחרת מהסיבה הפשוטה שהוא אזרח המדינה כמוני ויכול לייצג אותה אותה,אבל הנבחרת עצמה כקולקטיב אמורה לייצג את כל הציבור בישראל,וכאשר יש את התופעות שציינתי מה שבעצם קורה זה שעל חלק לא קטן בציבור הם בעצם מצפצפים ואומרים תזרום עם זה טוב וגם אם לא זה לא ממש חשוב,ובכן אני לא מסוגל לזרום אם זה או לזפזפ או לעצום את העיניים ולא לראות דברים שבתור אדם יהודי פשוט פוגעים בי,זאת נבחרת ישראל היא אמורה לייצג את כולנו ובפרט שאני לא חושב שהרקדניות אם יהיו או לא ישנו יותר מידי למי שבא לראות כדורסל כנ"ל לגבי הפרסומת של אותה רשת לא כשרה באמצע המגרש,לי זה נראה כמו חוסר רגישות ודרך אגב בגלל זה הפסקתי לצפות במשחקים של מכבי ת"א בכדורסל למרות שאני יודע שאין ממש קשר בין השחקנים לתופעות שציינתי אבל לארגון יש גם יש קשר ולי בתור יהודי מאמין אין את היכולת לעשות את ההפרדה הזאת,נו טוב לפחות נשאר לי את הכדורגל
|