14-10-2010, 08:05
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,305
|
|
דג במעטפת
למה?
די! תפסיקו לשאול למה! מה אתם – ג'ינגל של קופ"ח?
נסו – ותבינו!
זוהי מנה אישית, ומכינים כמה מנות שרוצים, כמובן.
קח דג מנוקה – דניס או פורל מתאימים, אך גם כל דג אחר בגודל המתאים למנה אחת – יתאים.
לבטנו של הדג – הכנס 2-3 פרוסות לימון, עם הקליפה, ענף רוזמרין טרי, וגבעול טימין טרי, שן שום מרוסקת.
עטוף את הדג ברדיד אלומיניום מספיק גדול כדי להשאיר מקום מסביב לדג. את העטיפה צריך להעמיד, לאחר סגירתה בתבנית כך שהנוזלים לא יישפכו ממנה. לפני הסגירה – הכנס ליד הדג – חופן רצועות פלפל (רצוי בשלושה צבעים שונים), גזר חתוך לרצועות או לפרוסות דקות, חתיכת שורש סלרי חתוכה לפרוסות דקות, 3 עלי דפנה, 3-4 גרגרי פלפל שבורים, וחצי כוס יין לבן יבש. סגור היטב את העטיפה, והכנס את התבנית עם הדגים לתנור בחום של 190-200 מעלות למשך 20-30 דקות (הזמן תלוי בגודל וסוג הדג, וכן בביצועים של התנור. כאן דרוש קצת ניסיון. במקרה הכי גרוע – הדג לא עשוי מספיק, ואז סוגרים חזרה את המעטפת ומחזירים לתנור.)
להגשה – פתח את העטיפה, הוצא את הדג והנח על צלחת, ולידו הנח את הירקות והנוזלים. את עלי הדפנה, הלימון והתבלינים שבבטן הדג – זרוק. הגש עם יין לבן יבש.
בתיאבון!
|