בעל תואר שני ביהדות, בהתמחות בהיסטוריה של עם ישראל והגות יהודית.
חבר מתאריך: 15.02.09
סט של אותות ועיטורים ישראליים נמכרה היום באיביי במאות שקלים
היום בבוקר מישהו שילם 720 דולר עבור אוסף אותות ועיטורים.
אני לא יודע מי זה בר-המזל שקנה (וגם לא מי בר-המזל שמכר במחיר כזה)
האוסף כולל את העיטורים של צה"ל, מדליות של הלוחמים בנאצים, צלש"ים, כל מלחמות ישראל וכל אותות השירות (כולל אות השומר הנדיר שאין לי עדיין...)
אגב, מדבריך משתמע ש 720 דולר זה מחיר טוב.
לעניות דעתי (ואני ממש לא מבין בדברים האלה) אוסף אותות הוא דבר אישי עם ערך סנטימנטלי (כמו תמונות משפחה), לכן אי אפשר בכלל לתמחר אותו.
אם המוכר היה מנסה למכור בנפרד כל פריט ופריט הוא היה עושה הרבה מאוד על הפריטים הנדירים ואולי לא היה מצליח למכור כלל את הפריטים הרגילים.
בהרבה מקרים, המוכרים אינם היורשים החוקיים של הפריטים ולכן הערך הסנטימנטי לא רלוונטי.
בהרבה מקרים המוכרים האלו הם סוחרי עתיקות, מעבירי דירות, או אנשים שקונים דברים כאלה מהוצאה לפועל וכו וכו.
בעל תואר שני ביהדות, בהתמחות בהיסטוריה של עם ישראל והגות יהודית.
חבר מתאריך: 15.02.09
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Ingsoc שמתחילה ב "סביר שחלק מהאותות (בביטחון..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Ingsoc
סביר שחלק מהאותות (בביטחון לגבי שלושת עיטורי צה"ל) הם רפליקות שנמכרות ע"י יצרני האותות ולא הוענקו מעולם לחיילים.
אין ספק ששלשת העיטורים אינם מקוריים. גם חלק מהצל"שים.
יתכן ואותות המלחמה והשירות מקוריים.
יש בתמונה פעמיים אות מבצע קדש , כשאחד מהם עם 2 פינים (לא מקורי), והשני כנראה מקורי.
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי Eli173 שמתחילה ב "[QUOTE=Ingsoc]סביר שחלק..."
לגבי אותות השירות, קצת קשה להגדיר רפליקה מהי.
אם המדד זה האם האות הוא מקורי והוענק יחד עם תעודת הזכאות, הרי שבמקרה והזכאי שירת מספיק זמן הוא כנראה החליף את הסיכה מספר פעמים. אז זאת רפליקה? היצרן הוא הרי היצרן הצה"לי...