22-09-2010, 19:03
|
|
|
חבר מתאריך: 23.10.08
הודעות: 25,344
|
|
מגוון נסיונות מהשבוע שחלף:
לפני יום כיפור הכנתי עוף ותפוחי אדמה בתנור.
כ-3 ק"ג תפודים חתוכים לפרוסות לא עבות.
2 ק"ג עוף (כן, אני אוכל הרבה עוף).
תפוחי האדמה:
המשחה- חצי כוס שמן, כף גדושה של פפריקה מתוקה (אני אוהב את המרוקאית), 3-4 שיני שום כתושות,כף שטוחה של אבקת מרק, כפית של כורכום (לא כולם אוהבים).
העוף עצמו-
חזות עוף שלמים (לא פרפר, חצאי פרפרים).
למשוח במשחה מכל הצדדים.
לפזר את פרוסות תפוחי האדמה בתבנית, עליהם את העופות. בגלל אהבתי לשום הנחתי שיניים שלמות מראש שלם בין החתיכות. לא חובה.
לשים בתנור שמחומם ל-200 מעלות שעה, כשהתבנית מכוסה בנייר אלומיניום.
לאחר שמוציאים, יש להפריד את העוף, ולהכניס את תפוחי האדמה לעוד כרבע שעה בפנים לא מכוסים באותו הטמפרטורה כדי לסיים את האפייה.
והתוצאה:
שימו לב- עקרונית כרעיים היו מתאימות יותר, אבל אני נמנע מחלקים אלו, ולכן השתמשתי בחזה. מכיוון שכך הוא יצא לבנבן. צלייה ארוכה יותר היתה מייבשת אותו סופית. כרעיים שומניות יותר ולכן ניתן לצלות אותן יותר.
סוג של שאוורמה/מעורב/סתם תערובת שהכנתי היום, מתבסס על מספר מתכונים שקראתי ברשת ואיחדתי לעצמי:
חצי קילו חזה עוף
חצי קילו חזה הודו
כף גדושה מאוד של פפריקה מתוקה (שוב- אני אוהב את המרוקאית).
כף גדושה של כמון.
כף לא גדושה של תבלין שווארמה/פרגיות/שקר כלשהו שיש בסופר, חפשו איזו תערובת מוצאת חן באפכם.
לצערי שכחתי לקנות כורכום (נגמר בזמן הכנת העוף מלמעלה), רצוי לשים עוד כף לא גדושה.
מעט מלח.
לפני הכל- רצועות מבצל אחד גדול, מטוגנות עם מעט מלח ופלפל במחבת עד להשחמה יפה, כ-10 דקות.
בינתיים- חותכים את העוף וההודו לרצועות של כ-5*1 ס"מ, משמנים מעט כדי שלא יתייבשו ומתבלים.
כשהבצל מוכן- זורקים למחבת את הרצועות אבל לא במכה, כדי לא לקרר את הבצל, כל פעם מעט.
עכשיו-יש מספר אופציות לסיום. רציתי שהבשר יהיה מעט רך, אז לאחר שצליתי את התערובת כחמש דקות, שפכתי רבע כוס מים פנימה, הגברתי את האש למקסימום וכיסיתי במכסה. נתתי לזה להתבשל כ-10 דקות.
התוצאה היתה משובחת להפליא, אז החלטתי לצלם בדיעבד, לכן אין יותר תמונות.
יש שיוסיפו שום, יש שיוותרו על הכורכום, איש איש והתבלינים שלו.
רצוי לשים על אורז לבן ולזלול.
בתיאבון.
|