02-07-2008, 12:05
|
|
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי לבני
אתה בטוח שמחיר רכש של מסק"ר הוא גבוה יותר? (ואני שואל ברצינות)...
|
כן, אני בטוח לגמרי שמסוק יקר ממטוס. למרות שאין לי זמן לחיפוש יסודי בגוגל עבור מספרים. לא מצאתי נתון למחיר של דפנדר. יש גם דגמים מתקדמים יותר של אותו המסוק המעולה. לעומת זאת, מטוסי אימון ותקיפה קלה, נמצאים בקטגוריה של כמיליון דולר מחיר רכש, ויש גם זולים יותר.
מבחינת הגיון פשוט, העילוי של מסוק נוצר באמצעות רוטור, ותלוי באמעות מערכות מורכבות של סינכרון ושל מתלים ומכלולים... בזמן שעילוי של מטוס נוצר באמצעות כנפיים קשיחות. המנוע יכול להיות מנוע מאוד פשוט, גם להפעלה וגם לתחזוקה.
ציטוט:
וגם אם לא אז לשם מה בכלל לרכוש אם יש "מן המוכן"?...
|
מפני שאז זה גורע מסוקים מהסד"כ. עדיין תצטרך לרכוש מסוקים כדי להשלים אותם. כל כמה שאני מבין, מסוקי דפנדר הם לא חלק מהסד"כ של היום. אבל מטוסי תקיפה קלה עדיפים עליהם.
ציטוט:
אני חושב שלמסק"ר יש לפחות שני יתרונות גדולים ומשמעותיים לעומת מטוס סיור חמוש והם:
1 - כשר תמרון / יכולת לעצור, להגביה להנמיך ולרחף במקום הן לצרך תצפית והן לשם ירי שלא כמו מטוס שחייב להמצא בתנועה מתמדת.
|
כפי שהדמתי בדוגמאות קודמות, זה יתרון חשוב מאוד, אבל לא קריטי. בעיקר אם מדובר במשימות של ציד והשמדה של חוליות אויב, בשטחים פתוחים בדר"כ, כמו בגבול מצריים וירדן.
ציטוט:
2 - תקן אותי אם אני טועה אך למרבית מטוסי הסיור החמושים אין יכולת לשאת חימוש מונחה כגון טילים מה שאצל מסק"ר מהווה חלק בסיסי מיכלת הנשיאה !
למטוסי הסיור לרוב 2 פודים כשבכל אחד מהם מקלע או במקרה הטוב תותח חד קני בקוטר 20 מ"מ , אפשר להשוות זאת לתותח תלת קני 20 מ"מ מהיר ירי כמו של ה"צפע" ?...
כל זאת בהתחשב שרקטות א/ק כבר מזמן לא נמצאות בתו"ל של חיל האויר וקשה לי להאמין שיוחזרו אי פעם.....
|
תלוי על איזה מטוס אתה מדבר. לצוקית יכול להיות חימוש בסיס ביותר. ליאק 130, הוק, AMX או אלפה ג'ט יכולים להיות גם טילים מתקדמים נגד טנקים. בקיצור, הכל שאלה של שידרוג והתאמה של מטוס לצורכיך. אני לא חושב שצריך יותר מתותח 20מ"מ כדי לפרק שני מחבלים החודרים מגבול מצריים.
ציטוט:
2." אני זוכר בפירוש שח"א שלנו, היה עושה שימוש במטוסים נגד חוליות אויב, במלחמת ההתשה ובארץ המרדפים"
מן הסתם באותן שנים זה מה שהיה לא?..
מתי הופיעו המסקרי"ם הראשונים בחיל האויר?.....
ומה קרה בעקבות זה?... המשיכו לעשות שימוש במטוסים לצרכים אלו?...
|
מה שמוכיח שאת המשימה של סיור ותקיפה יכול לעשות מטוס מדחף בעשירית העלות של מסוק תקיפה באותו סדר הגודל.
ועוד פרט חשוב שהזנחתי - AC-130, הרקולס החמוש לעייפה שמחפש מטרות בעומק שטח האויב ומשמיד אותן. הגודל העצום של המטוס נועד קודם כל לאפשר לו טווח ויכולת שהייה. אנחנו לא צריכים את כל אלו. אנחנו צריכים רק בט"שית. אבל הרעיון נשמר. מטוס מדחף שמחפש מטרות ומשמיד אותן.
ציטוט:
בעניין הפיספוסים...
אני בטוח שאם ייבדק כמה טילים פגעו עד היום במטרותיהם וכמה החטיאו נקבל אחוזים מרשימים מאוד לטובת אלו שפגעו !
כבר אמרו חכמים ממני... במלחמה (ובפרט במלחמה מלוכלכת מול טרור/גרילה) סביר שייפגעו גם חפים מפשע !
אצלינו החימוש המונחה עובר כל הזמן שיפורים ושדרוגים תוך השקעת מאמצים אדירים כדי להפכו ליותר ויותר מדוייק ולו מהסיבה של מניעת פגיעה בחפים מפשע !
לעומתינו "הצד השני" משקיע רבות בשדרוג האמל"ח שברשותו כדי לפגוע בעיקר בחפים מפשע !....
אבל בא לא נגלוש ונסטה מהנושא......
|
באשמתי, הבנת אותי לגמרי הפוך. אני מתנצל על כך. אני, בלשון ההמעטה, ההיפך משמאלני.
אני חושש, שחלק מהפיספוסים בתקיפות של מחבלים קיימים גם מסיבות פוליטיות:
1. הנסיון למזער נזק סביבתי, מקטין את האפקטיביות של טילים עד לרמה שהם בלתי מזיקים ברובם. דוגמא: חיסול רנטיסי הצליח רק בניסיון השלישי. טייסים מפצים על הרש"ק המוקטן בשיגור כמויות טילים, מה שבסוף משיג את התוצאה ההפוכה לזו המתוכננת, ואז חוזרים להקטין את ראשי הטילים.
2. סרבנות אפורה. טייסים ידווחו על "תקלה טכנית" שאיננה קיימת או יכוונו את הטילים בכוונה לשטחים פתוחים, או יסרבו לעשות פעולה. החשש לתדמית ח"א וצה"ל הוא כזה שיקבור את כל הסיפורים האלו, והם יצופו חזרה בסיפורי ירוקים, בצורה של דימוי כוללני לאיכות השירות של ח"א.
3. הדילמה של חי"א בעיניין פעילות צבאית כלשהי, הדרישה ל"שיקולים מוסריים" שעל פי רוב נקבעים ע"י אנשים שלא מעורבים במלחמה. הדרישה מחייל גם לבצע את המשימה וגם להצטער עליה. גם לפגוע וגם להימנע מלכעוס על האויב. "יורים ובוכים"... אי אפשר לאזן את זה. או שהאויב צודק, או שזכותי כעם להגן על עצמי גם במחיר פגיעה באויב.
גם הדרישה מחיילים בכלל וטייסים בפרט, להבדיל בכל מחיר בין דרגות של חפים מפשע... זה אבסורד שאין כדוגמתו. אבסורד שפוגע ממש ביכולת הלחימה של צה"ל וגורם בהכרח לאובדן מיותר בחיי אדם. חף מפשע הוא כל אדם שאינו באיזור הקרבות, או שמעוניין להתפתנות מאיזור הקרבות. אסור לדרוש מחייל לבצע הבחנות שכאלו בזמן קרב.
|