20-08-2010, 17:54
|
|
|
חבר מתאריך: 28.05.05
|
|
אם יורשה לי להוסיף לכל מה שכבר נאמר, כמה נקודות:
1. לאן היית מצמיד את התג? לדיסקית? לאפוד? לקסדה? לחולצה? מי ערב לך שהתג יהיה חשוף לכיוון השידור? ניתן אומנם לחבר מספר תגים מכל הכיוונים אך פה אנו כבר מסתבכים.
לגבי הפתרון של חדירה למוצב, נדמה לי שגם אם הצד הטכנולוגי נכון, ההקשר המבצעי לוקה בחסר.
2. בזמן שיגרת מוצב, האם אתה מצפה שכל חייל יסתובב 24 שעות ביממה צמוד לתג? גם בדרך למקלחת? ואם התג אובד?(מחוץ לבסיס), תאר לעצמך מצב שבו יש חדירה למוצב והמערכת מקפיצה את כל המוצב לחייל חסר תג, או בעל תג בעייתי, ומסיטה את כל הכוחות למקום הלא נכון.
3. חשוב על העלויות של רישות בסיס שלם במשדרים ומקלטים, כיול המערכת, הפעלת המערכת, תחזוקת המערכת
4. הפניית זרקורים אוטומטית נשמעת מוגזמת מעט, לא זכור לי בסיס מרושת בזרקורים כך שכל פינה בבסיס מוארת, ובטח לא זרקורים בעלי מערכת כיונון חשמלית נשלטת, גם כאן חשוב על עלויות.
5. ומה יקרה אם המחבל נכנס למבנה? אם הוא נע באיזור עם צמחיה? לצורך המערכת שלך יש צורך לרשת כל פינה בבסיס במצלמות במעגל סגור
6. ואיך המערכת תפריד בין מחבל לכל תנועה אחרת של בע"ח וכדו'?
7. אם כבר משקיעים סכומים כל כך גדולים בהגנה על בסיס, יש מערכות פשוטות יותר וזולות יותר שיפתרו את הבעיה. בדרך כלל במקום שבו יש תאורה היקפית מוצלחת ושטח סטרילי מגודר, הסיכויים של מחבל לחדור אפסיים.
8. בעיית החדירה למוצבים רלוונטית בדר"כ במוצבים קטנים ודי מוזנחים, שאפילו כסף לשירותים ומקלחות לא תמיד מצאו להם. חשוב על החדירות למרגנית וחנית. נדמה לי שעוד לא קרה מקרה שבו מחבל הצליח לחדור לפילבוקס (למגדל) כך שפתרון כמו פילבוקס פותר את הבעיה.
לגבי חטיפת חייל -
9. איפה תמקם את התג על החייל? בדיסקית של כל חייל? המחבלים יורידו אותה ממנו כבר ברגע החטיפה, או חמור מכך יובילו אותה למקום הטעיה. אם תחביא את התג במקום אחר המחבלים יפשיטו מהחייל את כל מה שיש עליו ורק אז יקחו אותו.
10. לגבי שליטה בכוחות בשדה הקרב, איך אתה מצפה שמערכת כזו תתפקד בתוך מבנים? בתוך מנהרות?
לסיכום, הייתי אומר שאמנם תגי RFID יכולים להיות זולים מאוד, אבל המערכת שמסביב תהיה יקרה מאוד, ובעלת תועלת מוגבלת מאוד עקב אוסף של בעיות טכניות, ולכן קשה לי להאמין שמערכת כזו תהיה משתלמת.
עם זאת, בוודאי שיש מקום לשימוש ב-RFID בצבא בהרבה מקומות אחרים כמו בימחי"ם, בסיסי ציוד, ניתן לסמן כך תחמושת ולאפשר לטנק/תותח/משגר לזהות באופן אוטומטי את התחמושת שהוטענה בו ועוד שימושים רבים
|