לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 25-09-2010, 07:37
  משתמש זכר oxcart oxcart אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.02.08
אפשר
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי srusha שמתחילה ב "אין ברשותי תחמושת או אקדח אבל..."

שירתתי בסדיר בתקופה שבה עודדו את כל החתומים על קבע - קצינים ונגדים - לרכוש אקדחים ופרוצדורת קבלת הרישיון היתה קלילה ומהירה. באופן מעניין, נוצרה התפלגות מובהקת בין האוכלוסיות, כשהנגדים בוחרים ב"אקדחי נשים" זעירים והולכים על 9 קצר, 7.65 או אפילו 0.22 והקצינים בוחרים באופן גורף ב-9 מ"מ לוגר. וזה גם הביא לכך שתוך תקופה קצרה מאוד, הסתובבו בבסיסים הרבה סג"מים מורעלים חמושים בשלל סוגי אקדחים שדגדג להם באצבעות להשתמש בהם. כמובן שעל זה לא חשבו מראש, והתוצאה היתה מטווחים פיראטיים, ירי על פחיות לוף, וכיו"ב.
כל ההקדמה הארוכה הזאת נועדה כדי לספר שכחלק מהמשחקים האלה יריתי כמה כדורי עוזי באקדח הפרטי שלי, ברטה 92F, אם אני לא טועה במטווח המקל"ר של בה"ד 3 עליו השלום. הפחידו אותי שהצינה תעוף לי על הפנים, ושהאקדח ייהרס. אבל הייתי ילד וזה רק דירבן אותי לנסות... בכל מקרה, לא היתה שום בעיה. הכדורים נורו כרגיל ללא מעצורים, ולא חשתי ברתע גדול יותר. אולי זה התאפשר כי מדובר דגם שהוא גרסה מאוזרחת שזהה לחלוטין ל-M9 הצבאי. לא חזרתי על זה מאז.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 25-09-2010, 15:20
  Dmith Dmith אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.11.06
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי ilanb שמתחילה ב "יתאים אולי [b]רצוי..."

אני חושב שאתה מגזים קצת..
לאורך זמן ארוך מאוד (עשור שנים של ירי באופן שבועי) אולי תבחין בבלאי שלא היה נוצר אם היית יורה כדורים יעודיים לאקדח. בכל אופן, אני לא בטוח איך תוכל להשוות.
4-5 שנים של ירי מאוד מאוד אינטנסיבי בכדורי עוזי (מה שנעשה בצה"ל באופן די גורף), לא גרם שום נזק מוחשי לעשרות אקדחים במגוון יחידות שונות. רוב הבלאי הוא דווקא מסיבות אחרות.
באמת כשהאקדח מלוכלך או שחוק ברמה קשה, כשהנוקר או הקפיץ בעיתיים - לפעמים צץ מעצור ראשון.
כעקרון, לא ממולץ להשתמש בתחמושר עוזי כתחמושת כוננות, בדיוק מסיבה זאת. אין שום מניעה להשתמש בה לאימונים (מה שצה"ל עושה מזה עשרות שני, בעיקר כי אין מה לעשות עם מאגרי תחמושת 9 שהונפקה משנת 95).

ישן 25-09-2010, 16:12
צלמית המשתמש של GrimReaper
  משתמש זכר GrimReaper GrimReaper אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.04.04
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי Dmith שמתחילה ב "אני חושב שאתה מגזים..."

הבעיה העיקרית בתחמושת -9 לעוזי הישנה הייתה קורזיה מוגברת בבית הבליעה וקנה עקב הרכבה הכימי , ולא עקב הלחץ המוגבר או בעיית הנקירה (והרכב זה שונה לפני שנים).

באקדחים מודרנים המתאימים לתקינת +P (כ-2500 PSI יותר מתקן NATO) וכמובן באלו המאושרים על ידי היצרן ל-+P+ (בלי תקינה, אך קרוב ל 7000PSI יותר) - אין שום סיכון מנזק מיידי מלחץ מתחמושת סטנדרטית הטעונה ללחצים אלו. אקדחי שירות מודרנים המאושרים ל+P ןמעלה ירו במקרים חריגים ו/או בניסויי ירי עד אלפי כדורי Proof ( עד כ- 45,600 PSI) ובהחלט מסוגלים לקבל 9 NATO ללא שום בעיה. כמובן שלאורך זמן ייווצר בלאי מוגבר לחלקים, אבל אמצעי בטיחות ימנעו תקלת שבר בעלת מרכיבי סיכון למשתמש.

למיטב ידיעתי סיפור הנוקרים כבר לא קיים בתחמושת חדשה, ובמילא לא היה מהווה בעיה גדולה עם אקדחי שירות חדשים.

"When a true genius appears in the world, you may know him by this sign, that the dunces are all in confederacy against him."
John Kennedy Toole

נערך לאחרונה ע"י GrimReaper בתאריך 25-09-2010 בשעה 16:17.
ישן 25-09-2010, 23:31
  יגאלמד יגאלמד אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.08.10
מאוד לא רצוי...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי srusha שמתחילה ב "האם כדור 9 ממ לתמ"ק מתאים לאקדח?"

התחמיש המיועד לתמ"ק "עוזי" הוא חזק הרבה יותר מתחמיש המיועד לאקדח, בין היתר כי הגזים הנוצרים בזמן הירי מיועדים גם להחזיר את הצינה/סדן לאחור, ומשקלו של סדן ה"עוזי" גדול ממשקלה של צינת אקדח 9 מ"מ כלשהו.
אאל"ט בסוף שנות השישים או תחילת שנות השבעים, היו בארץ לא מעט אקדחי "ברטה 51" 9 מ"מ, והיו מי שירו בהם תחמושת "עוזי". התוצאה היתה שבירת חלק מחלקי הנשק. נמצא פתרון לבעיה, ומצא אותו ,למיטב זכרוני שוקי שאהין.
בתחילת שנות השמונים החזקתי ברישיון אקדח "ולמט" 9 מ"מ פיני. כלי גדול ומסיבי, עם מנגנון מאוד לא אופייני לאקדחים, שדרש תחמיש חזק. עם זאת, יצחק פרימר ז"ל הזהירני לבל אשתמש בתחמושת "עוזי".
היות ופרימר היה פרימר שמעתי לעצתו.
ישן 26-09-2010, 00:46
צלמית המשתמש של GrimReaper
  משתמש זכר GrimReaper GrimReaper אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.04.04
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי יגאלמד שמתחילה ב "מאוד לא רצוי..."

הכל נכון, רק שנות השישים,השבעים והשמונים היו ואינם עוד (ועוד איזה עשרים שנים נוספות).
כל אקדח שירות מייצור מודרני - משפחת הגלוק, USP ואחיו הצעירים, CZ 75P01 , ברטה 92 שעוד מלפני שהוגשה לפרוייקט XM9 עמדה ביעדים, ועוד רבים, וגם חלק ניכר מאלו שמיועדים מלכתחילה רק לשוק האזרחי, מיוצרים לאפשר ירי בטיחותי מתמשך בתחמושת בתקינת P+. אכן ברובם יווצר בלאי מוגבר מסויים לחלקי הפנים, אך מדובר בסה"כ בירידה של מאות או כמה אלפים בודדים של כדורים מחיי החלק ביחס לחיים של עשרות אלפים לאקדח שירות (כלומר ללא כשל קטסטרופלי).
חלקם כמו שלי (ההוא בלי המעצורים...) יוצרו מלכתחילה עם מנגונני בלימה ופיזור רתע המאפשרים שימוש נרחב וארוך יותר בתחמושת מוגברת מ- NATO שהוא התקן לכל אקדח שירות (והס מלהזכיר כוחות משטרה ש"לא מקצועיים" כמו שלנו בהם תחמושת הכוננות הרגילה היא P+ או +P+).

תחמושת +P במילא מפתחת לחץ גבוה בהרבה מתקן נאטו, ובשתי תקינות אלו משתמשים בתחמישי ניסוי דומים המפתחים לחץ של כ- 45000 PSI. בניסויים מסויימים לאקדחי שירות מסויימים השתמשו בתחמישי ניסוי מתוקננים ל 50,000 ואפילו 60,000 PSI כחלק מסדרות הירי המסויימות.

כל ייצרן רציני מגדיר זאת במפרט הנשק, והרצינים ביניהם גם יצרפו את תרמילי ה-Proof.

"When a true genius appears in the world, you may know him by this sign, that the dunces are all in confederacy against him."
John Kennedy Toole

נערך לאחרונה ע"י GrimReaper בתאריך 26-09-2010 בשעה 00:57.
ישן 26-09-2010, 17:40
  ilanb ilanb אינו מחובר  
אילן בן-נון. מומחה לקליעה וצליפה, מדריך ירי בכיר ומאמן קליעה ספורטיבית

חבר מתאריך: 17.03.05
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי קוני שמתחילה ב "לא מומחה אבל לא ממליץ"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי קוני
לפני שנים, בצעירותי היה ברשותי "חילואן" 9 מ"מ שלל מצרי שיריתי בו אלפי כדורי ת"צ
לצד הירי בכדורים צהליים השתמשתי גם בכדורי שלל מצריים ש"נאמר" שהם בעלי תחמיש חלש יותר.
במשך הזמן הבחנתי בסדק שהתפתח בחלק שעליו נע המחלק.
למרות שההיתי מודע לסכנה המשכתי לירות בנשק מדי פעם (למטרות שעשוע)
רק אחרי שהאקדח הוחרם באחד המבצעים הוסבר לי ע"י נשק שהעסק היה קרוב להתפרק לי לתוך הפרצוף.

טוב אבל ההינו צעירים...

לעדות כזו או דומה חיכיתי.....
הייתי עד לאקדח סטאר שמאן דהו עשה בו שימוש קבוע בכדורי עוזי ישנים עם פיקה קמורה (גם לאחר שהוזהר) עד שיום אחד זה התפוצץ לו בפרצוף ( בדיוק כמו שכתוב) איכשהו הרבה רסיסים עפו הצידה ואחד כבד עף לכיוון הבלורית וחרץ שם סריטה עמוקה - למזלו הוא יצא מהעסק חי עם שריטות בודדות.
ולראש לא נגרם שום נזק כפי שכבר הבנתם כי אצלו שום פגיעה בראש לא יכולה לגרום נזק.

אבל אם הייתי אומר זאת לאלו שאמרו לי שאני לא מבין הייתי יוצא עוד יותר טיפש . ככה מישהו אחר יצא טיפש ואני לא לבד.

אז לכל המבינים והמנוסים.... "דיר באלק זה עלול להגמר בחיי אדם" אל תפיצו שטויות גם אם הצלחתם להחלץ מהן בשלום.
אולי תעשו לעצמכם טובה ותקראו פעם את הפרק העוסק בתחמושת בחוברות היצרן של הנשק שרכשתם.

עוד לא ראיתי חוברת הממליצה על כדורי תמק (9X19 נאט"ו) כתחמושת לאקדח.

לא כל מה שאני יכול לכתוב, אני רוצה לכתוב.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:40

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר