|
04-06-2010, 05:04
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,305
|
|
הציפוי עושה את השניצל
מעל ומעבר למצופה
ציפוי אחר לשניצל: הציפוי הסטנדרטי לשניצל הוא הביצה ופירורי הלחם. הפעם בחרתי להציג בפניכם חלופות שונות למתכון ותיק זה.
התחליף לפירורי לחם? פירורי לחם! נשמע מוזר אבל משום מה אנחנו משתמשים בפירורי לחם העשויים לרוב מלחם לבן שיובש ונתחן. בשוק יש גם פרורים העשויים מגריסיני (מקלות לחם איטלקיים) וכן פירורי לחם עם מגוון של תיבולים כגון פטרוזיליה, שום, כורכום, פפריקה, קרי, שבבי בצל ועוד. אפשר בהחלט להשתמש בפרורים מלחמים אחרים, כגון לחם שיפון, לחם חי, לחם עגבניות, ולחם עם זרעי חמניות!
בלילות: בלילות עושים מקמח ומים. במקום מים אפשר להשתמש בבירה לבנה, בירה שחורה, מי סודה, או סיידר. בנוסף לקמח אפשר לשים חרדל, או כל תבלין שימצא חן בעיניכם.
חומוס: תודו שעל זה לא חשבתם! לא, אינני מתכוון לחומוס יצוק מקופסה, אלא לקמח חומוס (ניתן להשיג בחנויות טבע או חנויות של אוכל הודי), ובקמח זה ניתן להשתמש כבלילה, או לציפוי יבש של הבשר. צורה אחרת לשימוש בחומוס, הוא להשרות את הגרגרים ללילה, לטחון אותם טחינה גסה במעבד מזון או במטחנת בשר, ולצפות בהם את השניצל. לגרגרים הטחונים ניתן גם להוסיף קצת מים, קמח, כוסברה ושום (כן, ממש עיסה של פלאפל!). אגב, זה עובד היטב גם עם פול, שעועית או עדשים, בדיוק באותה צורה.
צ'יפס: ניתן לצפות שניצלים בצ'יפסים (חטיפי צ'יפס) מרוסקים. חשוב שלא ישרפו, וזה אומר טיגון קצרצר, וזה אומר פרוסות בשר דקיקות. אם עושים את זה נכון – מקבלים שניצלונים דקים ופריכים ביותר.
דגני בוקר: מדובר כמובן בדגני בוקר ללא סוכר, כגון פצפוצי אורז, קורן-פלקס או דגנים על בסיס שיבולת שועל או חיטה מלאה. ואם בדגנים עסקינן, אזי החיטה הישנה והטובה, מופיעה אצלנו במגוון צורות, תלוי בדקות הטחינה שלה: בורגול, קוסקוס, סולת, קמח גס וקמח דק. כולם טובים, כל אחד ותכונותיו. נסו ותיהנו.
תירס: קמח תירס הוא תחליף מצוין לקמח רגיל, או בתוספת לקמח רגיל בציפוי לשניצל. וריאציה הרבה פחות ידועה היא השימוש בפופקורן טחון גס. באותה צורה אפשר להשתמש גם בחטיפי תירס גרוסים, או בקינואה גרוסה או מותפחת וגרוסה.
שומשום: גרגרי השומשום משמשים לציפוי שניצלים במטבח הסיני. פחות ידוע השימוש בשומשום הטחון – הלא היא הטחינה הגולמית. ערבוב של טחינה עם קמח ומים, ואם תרצו גם עם ביצה, יכול לשמש לציפוי שניצלים, אם כי דרושה טכניקה שונה להכנתם. היות וציפוי זה הוא משחתי, ואינו מתמצק בקלות בטיגון, אזי יש או לטגן בטיגון עמוק, או לצפות את השניצלים, ולהכניסם לתנור על תבנית עם שמן זית, לאפיה קצרה בחום גבוה, ולהגישם בזהירות שלא לפורר את הציפוי.
אגוזים: עוד רעיון מהפכני, למי שמוכן לנסות – אגוזים קצוצים. אלה יכולים להיות אגוזי מלך, אגוזי פקן, בוטנים, שקדים או אגוזי לוז, העיקר שיהיו קצוצים גס, לא יהיו קלויים, והטיגון יהיה מהיר כדי שלא יישרפו!
|
|