התחדשתי בספר "מלך החומוס ומלכת האמבטיה" ורציתי לשאול אתכם, מה הספר המועדף עליכם? או איזה ז'אנר ספרותי אתם אוהבים..
אני אישית מתחברת למותחנים פסיכולוגיים + רומנטים.. סתם כי זה מגניב. בכל מקרה חברה המליצה לי על הספר הנ"ל והתחלתי לקרוא אותו היום..
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי LiNoR שמתחילה ב "כל התולעי\ות ספרים למיניהם, המלצה על ספר?"
זה לא באמת ספר, מלך החומוס.
ובטח מי שקורא אותו לא ניהיה ל"תולעת ספרים".
כל אנאלפבית קורא את הספר הזה (וגם את חוכמת הבייגלה). לא צריך להיות חובב גדול של ספרות, כתיבה, יצירה וכו' כדי לקרוא את הספרים שלו, ולמעשה, הקשר בין סיפורת לספרים האלו הוא כמעט ומקרי.
טוב אז אספר על ספרים אחרים שקראתי,
"בדידותו של קורא המחשבות" - ספר מעולה , "מספר חסוי"
כמובן שאיך אפשר בלי שרה אנג'ל ו"שטן או מלאך".. ועוד כל מיני ספרים של רם אורן, יש עוד כמה של פטרישה קורנוול שאני אוהבת, זה הסגנון שאני מרבה לקרוא...
ויש עוד כמה שאני לא זוכרת, אני לא מחשיבה את עצמי תולעת ספרים בגלל הספר הנוכחי שאני קוראת, סתם הרגשתי צורך לשתף ולשאול אנשים איזה ספרים הם אוהבים (בלי קשר למה שאני קוראת כרגע)
אז אין צורך להתנפל
ואין צורך לקרוא בשמות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי LiNoR שמתחילה ב "כל התולעי\ות ספרים למיניהם, המלצה על ספר?"
הו - dont get me started
יש לי רשימה ענקית של הספרים האהובים, מכל הז'אנרים..
הצל של אנדר (יחד עם המשחק של אנדר ושאר סדרת הצל) של אורסון סקוט קארד
סודות ההצפנה של סיימון סינג
סיפורים של אריך קסטנר (שלושים וחמישה במאי, הברון מינכהאוזן וכו' )
ג'ונתן סטריינג' ומר נורל של סוזנה קלארק
ז'ול ורן (80 יום, אי התעלומות וכו')
כשניטשה בכה - ארווין יאלום
זן ואומנות האופנוע
וזו רק קצה הרשימה
אגב - קניתי במבצע את מלך החומוס ושות', יחד עם חכמת הבייגלה. אחרי שסיימתי לקרוא אותם הלכתי למקום הומה אנשים ושאלתי מי רוצה את הספרים, חיני חינם. ישר מישהו אמר אני, ויצא איתם.
אני לא התחברתי כ"כ..
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי marin שמתחילה ב "הו - dont get me started..."
"סודות ההצפנה של סיימון סינג" - בדיוק רכשתי את הספר.
ההתחלה די מעניינת (אני ממש בהתחלה), מקווה שהוא מעשיר ומלמד על נושא אבטחת מידע המודרני
ולא רק סיפור התפתחות ההצפנה והפענוח.
אני מבין שהספרים האחרים הם מסוג שונה
אם יש לך עוד ספרים מסגנון "סודות ההצפנה של סיימון סינג" אשמח אם תוסיף.
הז'אנרים האהובים עלי הם פסיכולוגיה, בעיקר ספרים של ד''ר דניאל גולמן ופרויד.
אירוטיקה (ג'וי/ג'וי לאורי למשל [ספר שאמא הביאה לי מהעבודה אגב ]).
ולאחרונה התחלתי לאהוב את סטיבן קינג, כרגע קוראת את Under the dome.
רוב הדברים הישנים של ג'ון גרישם הם די מאסט אם את בקטע של מותחנים,
לג'פרי ארצ'ר התפלק אחד מוצלח שנקרא "אסיר מלידה" (כל השאר לא משו)
ג'וזף פיינדר גם לא רע, אבל חוץ מפארנויה ואולי רצח בעיניים, לא נפלתי יותר מדי משאר ספריו, האחרון שלו היה מכה.
ואם יש לך חוש להרפתקאות את יכולה לנסות ללעוס את הצופנים למינהם של ויל אדמס, אותי זה לא סחף יותר מדי...
לא מבין את ההתנשאות פה של אנשים על "חוכמת הבייגלה" ו"מלך החומוס ומלכת האמבטיה". אלו ספרי-פופ שעושים כיף כי הם פונים לקהל רחב שיכול להזדהות עם סיטואציות מאוד ישראליות שמופיעות בהם או שישראלים רבים מפנטזים עליהם. אז כל הערך המוסף שלהם מתבטא בכיף. ביג דיל.
כרגע אני קורא "סיפורי ניק אדמס" של ארנסט המינגווי. זה מקבץ סיפורים קצרים שכתב הסופר שהדמות המרכזית בהם היא ניק אדמס. הסיפורים נכתבו לאורך חייו של המינגווי, וכל סיפור מתמקד בתקופה אחרת בחייו של ניק אדמס (מילדות ועד בגרות). הסיפורים לא נכתבו בסדר כרונולוגי, ולאחר מותו של המינגווי הוחלט לקבץ אותם לסיפור אחד לפי סדר כרונולוגי. יצא ממש טוב.
עדיין לא סיימתי לקרוא כי אני קורא אותו בקצב איטי להחריד.
בעיקרון אני אוהב שני זאנרים מנוגדים לחלוטין. ריאליזם ברמה של "סיפורי ניק אדמס", ופנטזיה ברמה של סדרת "שיר של אש ושל קרח".
הסופרים שקראתי ואהבתי (על קצה הקרחון...):
דאגלס אדאמס - כל כתבי
טרי פראצ'ט - כל כתבי
טולקין - כל כתבי
דיוויד אדינגס - כל כתבי
ג'ראלד דארל - כל כתבי
ג'יימס הריוט - כל כתבי
ויקטור הוגו
אייזק אסימוב
מארק טוויין
ג'וזף הלר
פול סטיוארט וכריס רידל
ועוד המון ספרים בודדים, כגון:
הנסיכה הקסומה
הסיפור שאינו נגמר
מגילת סן-מיקלה
הכלב היהודי
אם אתה רוצה קצת רקע, קרא את הספוילר.זה באמת הסופר הכי טוב שיש.
זהירות - ספויילר!
הכלב היהודי הוא סיפורו של כורש, כלב יוצא דופן, שנולד בשנת 1935 למשפחה יהודית בגרמניה, ומת בשנת 1947, אחרי ההכרזה על הקמת מדינת ישראל.
זהו סיפור גבורה והישרדות, סיפור על חברות אמיצה, שבוחן את משמעותה של נאמנות, את משמעותם של ערכים אנושיים ולא-אנושיים, ואת משמעותם של החיים בתקופות קשות ובכלל. הסיפור מסופר מפי הכלב, מנקודת מבטו של יצור נבון המיטיב לראות להתבונן ולהבין מבני אנוש.
אין לי ז'אנר מסויים שאני מעדיפה, אבל אני מודה שאני לא קוראת ספרות "כבדה".
אני בדר"כ קוראת בהפסקות בין המשמרות בעבודה או לפני השינה (אם אני לא שפוכה מעייפות), ככה שיותר קל לי להתעמק בספר שכתוב בצורה קלילה כי מה לעשות... הריכוז בקאנטים.
ספרים שאאני זוכרת שנהנתי לקרוא:
"פרא" של גבי ניצן
"האוהל האדום" של אניטה דיימאנט
"המקרה המוזר של הכלב בשעת לילה" ואת "בעיה קטנה" של מארק האדון, שהכתיבה שלו ממש סוחפת
"הנסיכה הקסומה" של ויליאם גולדמן. יצא לי לקרוא את הספר באנגלית בזמן הצבא, אני לא חושבת שהיה עוד ספר מלבדו שגרם לי לצחוק בקול רם (בלי להחשיב את ההקדמה ב"מלך החומוס ומלכת האמבטיה" . אני אנצל את הפלטפורמה הזו ברשותכם כדי לפנות לקובי. היי קובי! מה קורה? לא יודעת אם אתה קורא פה, אבל לקחת לי את הספר כשיצאת לשמירה. תחזיר לי אותו!! עברו כבר איזה 4 שנים!!!)
את הספרים של טרי פראצ'ט כיף לקרוא, במיוחד באנגלית.
סידרת "דמדומים" גם כן באנגלית (במיוחד הספר השני בסידרה - new moon, שהוא לדעתי המוצלח מביניהם. הכתיבה של סטפני מאייר גם מאוד סוחפת, אפילו אם העלילות די דביליות).
אני עכשיו מנסה לקרוא ספר אחר שלה - The host.
אז ככה: אני נורא אוהב ספרי עיון על היסטוריה\פוליטיקה\יחב"ל\וכיו"ב
והספר שאני נורא אוהב מהסוגה הנ"ל, הוא הספר של התנגשות הציביליזציות של סמואל הנטינגטון.
מלבד זאת, אני חייב להגיד שאם יש ספר אחר מלבד הנ"ל שהייתי ממליץ עליו. אז ללא שום ספק הייתי ממליץ על הספר המצוין!!! של אבישי מרגלית ואיאן בורומה - מערבנות: המערב בעיני אויביו .
אני מאוד אוהב ספרים של הרוקי מורקמי.
בינתיים הכי אהבתי את "קפקא על החוף" שלו.
תקציר שכתוב מאחורי הספר:
ציטוט:
זהירות - ספויילר!
בגיל 15, עם מעט כסף בארנק ובגדים שדחס לתיק קטן, בורח קפקא טאמורה מביתו, מעברו, מקללתו האיומה של אביו. מצויד במשאלה עתיקה - למצוא את אחותו ואמו שעזבו את הבית כשהיה בן ארבע - הוא יוצא לדרך בלי לדעת לאן תוביל. ממש כמו נאקאטה, זקן פגוע מוח המתפרנס מאיתור חתולים אבודים, שנהדף אל המסע הראשון בחייו בנסיבות קיצוניות לא פחות. שני סיפורי המסע, של קפקא היוצא אל העולם ושל נאקאטה הנפרד ממנו, מתקיימים באופן עצמאי, ובכל זאת שזורים זה בזה בקשר רב עוצמה וגדוש אירועים פנטסטיים. דגי מקרל נופלים מהשמים, חתולים מדברים, גשם של עלוקות שוטף את הכביש ושני חיילים שנעלמו במלחמת העולם השנייה מתגלים ביער נידח, ומתברר שלא הזדקנו אפילו ביום אחד. קפקא על החוף היא יצירה מורכבת ומפותלת שאינה מצייתת לשום כלל, טאבו או מיתוס. חידותיה נותרות ללא פתרון; מציאות, פנטזיה ומיסטיקה נשזרות בה מלאכת מחשבת, ואיסורים חברתיים מתמוטטים בה בזה אחר זה. הרוקי מורקמי, מחשובי הסופרים ביפן, הוא מחברם של "יער נורווגי", "קורות הציפור המכנית" ו"מרדף הכבשה". שפתו הייחודית, דמיונו העשיר וסגנונו המקורי קנו לו קהל עצום של קוראים נלהבים ברחבי העולם.
ספר הזוי, שמספר סאגה מטורפת של משפחה מטורפת. תחילתה לפני מלחמת העולם השניה, וסופה מתגלגל על פני כמה דורות. אישית אני לא אוהב לקרוא על ספר יותר מדי לפני שקראתי אותו, ולכן גם לא אכתוב. מי שממש רוצה ימצא בגוגל.
אני חייב להמליץ על סדרת הספרים המעולה - "שיר של אש ושל קרח" של
ג'ורג' מרטין, סדרה עטורת שבחים ופרסים.
סדרת פנטזיה עם היבט של ריאליזם , ומתאימה גם לאנשים שלא מתחברים
לפנטזיה טהורה (כמו כתבי טולקין למשל) , ומתאימה למבוגרים בלבד לטעמי
עקב תיאורים קשים של אלימות ומלחמה, סקס וכל יצר אנושי כזה או אחר. אגב
HBO מוציאה בקרוב סדרה המבוססת על הספרים, בהפקת ענק.
החיסרון היחידי הוא שהסידרה לא נגמרה, נכתבו עד היום 4 ספרים, והסופר
הזה איטי ברמות בכל הנוגע לכתיבת ספרים, אך על כל פנים אני ממליץ על
הסדרה הזאת במיוחד לאנשים שלא מתייאשים מספרים ארוכים.
וואו, אם HBO החליטו להרים את הכפפה להסרטה של הסדרה הזאת, זה אומר שנקבל משהו טוב. אם כל הפקה אחרת היתה מחליטה לעשות את זה, הייתי מצטער לשמוע את זה, כי קשה להסריט סדרה כזאת כמו שצריך. אני מקווה ש-HBO לא יפשלו.
אני מכור לכל סוג של ספר פנטזיה שאי פעם קראתי... וקראתי הרבה...
ומאוד מאוד אוהב את דן בראון- סופר ענק, כל ספר שאתה קורא שלו אתה מרגיש כאילו הוא עשה מחקר של כמה שנים כדי לכתוב אותו