16-09-2010, 21:08
|
|
|
חבר מתאריך: 02.02.02
|
|
שאלה בנוגע לציצית (לא הלכתית)
שלום לכולם. לפני כשנה וחצי התחלתי להניח תפילין, מאז אני מניח בקביעות מדי יום ובנוסף אני גם מתעטף בטלית במהלך הנחת התפילין (כמו כן רכשתי את פתיל התכלת), אבל מעולם לא לבשתי טלית קטנה ביום-יום . ידוע לי שבגד שהוא לא בעל 4 כנפות פטור ממצוות ציצית, ובנוסף אני מתעטף בטלית מדי יום, לכן על פניו אני מקיים את המצווה הזו. למרות זאת בזמן האחרון (יתכן שבשפעת יום כיפור הממשמש ובא) אני מרגיש צורך לשאת איתי ציצית גם במהלך היום, ושתהיה לי האפשרות להסתכל בפתיל התכלת מתי שארצה ואזדקק לכך כדי להיזכר בברית שלי עם הקדוש ברוך הוא, שזה מבחינתי המהות האמיתית של המצווה: "וראיתם אותו וזכרתם את כל מצוותי". אולם יש לי כמה בעיות מעשיות בנושא, והייתי רוצה להתייעץ עם חברי הפורום:
קודם כל, מבחינתי רק הציצית עצמה עם פתיל התכלת חשובה, לגופיה אין שום משמעות בעיני מלבד היותה נושאת את הציצית, ולכן אני מעוניין שהגופיה תהיה כמה שפחות מסורבלת וכמה שיותר דקה ולא מורגשת. ממש לא צמר רחלים או שום דבר בסגנון. הבנתי שיש גופיות רשת שהן הכי נוחות - האם למישהו יצא להשתמש בהן? עד כמה הן באמת נוחות? או שאולי יש סוג אפילו יותר נוח? כמו כן אני אשמח לקבל המלצות לאתרים או מקומות שמוכרים אותן על סמך ניסיון אישי.
דבר שני זה עניין הכביסה. אני ממש לא מעוניין להשתמש באותה גופיה יותר מיום אחד, במיוחד לאור העובדה שהיא הכי צמודה לגוף (אין לי כוונה לשים אותה מעל הבגדים) וסופגת את כל הזיעה. מה שאומר שאני אצטרך לקנות מספר גופיות ולכבס אותן באופן קבוע. הבעיה זה עם הציציות - האם יש דרך להוריד את הציציות מהגופיה ולקשור אותן מחדש בגופיה אחרת? או שאני אצטרך לקנות ציציות לכל גופיה בנפרד? זו קצת בעיה, כי אני מעוניין רק בציצית עם פתיל תכלת, ומדובר בסכום כסף ניכר אם אני אקנה כזה לכל גופיה.
מצטער אם השאלות נשמעות מוזרות, פשוט אין לי ידע וניסיון בנושא.
|