שימו לב למקרה הזה:
תושב מזרח ירושלים שהתפרע ואיים על חיילי מג"ב עם חרב הצליח לקחת מהחיילת את נישקה האישי ואף ללחוץ על ההדק כשהנשק מכוון אליה! בנס הנשק לא ירה ולבסוף המחבל רוסן.
זהו מקרה עצוב מאוד שמראה עד כמה קשורות ידי החיילים כיום! במקום לירות בו ברגל כשהוא מנופף בחרבו על מנת לפגוע בשוטרים הם מנסים לדבר איתו עד שהמצב מגיע לאירוע החריג בו הוא ניסה לרצוח חיילת וגם אז המחבל לא נורה אלה רק מרוסן.
העניינים יוצאים משליטה וכל התושבים המקומיים מתחילים לתקוף את השוטרים!
חייבים שינוי בחוק,שחיילים לא יפחדו להגן על עצמם ושחיים לא יקופחו! החיילת ניצלה בנס,אך כל האירוע הזה היה יכול להגיע לסופו עוד לפני סיכון חייה.
יש גם מקום לביקורת על התנהגות חיילי מג"ב שלא עשו שום דבר עד אחרי שהמחבל ניסה לירות בחיילת!
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי vlad_k שמתחילה ב "זה לא לפורום הזה כי זה יגלוש..."
החבר'ה הצעירים היום קצת מבולבלים .
המחבל היה צריך להיירות מיד ואם הדבר לא נעשה אז מישהו צריך להענש.
מצד שני עם האוירה שיש היום כשאנחנו מעמידים לדין קצין גבעתי מהסיפור עם אילנה דיין או שוטר כמו שחר מזרחי אז מה הפלא??
מקווה שלא גלשתי יותר מדי לפוליטיקה.
וזה פוליטיקה לגמרי, לא הפורום המתאים.
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "ראשית, ולאד צודק, לפחות המקטע..."
חשוב מכך - במידה והמעצור לא היה עקב גורם אקראי, איך יתכן שלחייל שמוצב במקום בעייתי מבחינה בטחונית יש מעצור בנשק? מתי בפעם האחרונה החיילת הנ"ל טיפלה בנשק שלה?
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"
הבעיה היא שמג"ב כפופים למ"ש למרות האופי הצבאי של פעילותם, חיילי צה"ל היו יורים מייד
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי eliad91 שמתחילה ב "שוטרת מג"ב ניצלה בנס ממעצור שהיה בנשקה האישי!"
מג"בניקים הם שוטרים המבצעים פעילות צבאית. מצד אחד הם נדרשים לנורמות פעולה צבאיות ומצד שני הם נבדקים בעיניים משטרתיות וזה כל הסיפור. חיילים היו יורים בלי היסוס ומקבלים תעודת הערכה. המג"בניקים חושבים על חוקרי מח"ש לפני שהם דורכים את הנשק, שלא לדבר על ירי.
ואכן כן - מי שהעריך שלוועדת אור יש יד ורגל בעניין, ככל הנראה לא טעה.
ערב טוב,
אליהו
נערך לאחרונה ע"י אליהו ר בתאריך 25-08-2010 בשעה 22:14.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי eliad91 שמתחילה ב "שוטרת מג"ב ניצלה בנס ממעצור שהיה בנשקה האישי!"
רק אזכיר משהו קטן ושולי לכל הטוקבקיסטים- על נשיאת חרב, פגיון, מצ'טה או מק"כ עדיין אין בישראל עונש מוות.
כל הקישקושים על לירות בו ישר ושאר השטויות שאנשים כותבים לא ישנה את העובדה שלא יורים באזרח ישראלי גם אם הוא חמוש בחרב, אקדח או מאג אבל הוא לא מאיים איתם על אף אחד.
פורקים ממנו את הנשק ועוצרים אותו- זה הכל. בטח לא משחררים כדור על כל אחד שמסתובב ברחוב עם נשק.
תראה את הוידאו. כשהוא תוקף את השוטרת הוא בלי החרב.
בלי להיות פסיכולוג גדול, די ברור שמדובר בשישייה מוחלטת. היה צריך לכבול אותו מייד כששהחרב נפרקה ממנו- לא היתה פה מקצועיות גדולה מידי של השוטרים בכל הנוגע לזה, אבל ירי לא היה צריך פה, לפחות בשלב של החרב (אם כי מבחינת סמכות וצידוק לא היתה שום בעיה לפתוח באש).
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי lior432 שמתחילה ב "תראה את הוידאו. כשהוא תוקף את..."
ברור שלא היה צריך לירות בו על החרב... אבל ברגע שהוא ניסה לחטוף לה את הנשק, היה צריך לנטרל אותו, בכל הכוח הנדרש (שים לב, הנדרש, לא האפשרי, רק מה שדרוש) על מנת שלא יסכן את החיילים והאזרחים במקום.
מצב שבו אדם תוקפני שם ידיו על נשק ומנסה לחטוף אותו לא משאיר הרבה מקום לתהיות
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי lior432 שמתחילה ב "תראה את הוידאו. כשהוא תוקף את..."
טוב למען האמת רק עכשיו ראיתי את הסרטון ליאור ואני אגיד משהו שאולי אצטער עליו..
אני רואה איך החיילת מגיבה וזה רק מחדד את התחושה שלי שלא צריכות להיות לוחמות בקו ראשון. היא מגיבה בהיסטריה ובורחת ועושה עבודת תוד''א מצוינת לאויב.
חוץ מזה גם שאר השוטרים שם לא כוכבים גדולים..
במקור נכתב על ידי מרקויס
טוב למען האמת רק עכשיו ראיתי את הסרטון ליאור ואני אגיד משהו שאולי אצטער עליו..
אני רואה איך החיילת מגיבה וזה רק מחדד את התחושה שלי שלא צריכות להיות לוחמות בקו ראשון. היא מגיבה בהיסטריה ובורחת ועושה עבודת תוד''א מצוינת לאויב.
חוץ מזה גם שאר השוטרים שם לא כוכבים גדולים..
המשפט האחרון שלך הרס לך את הנקודה... כששוטר אחד מפשל, הוא גרוע. כשכל השוטרים מפשלים, יש לך בעיה בתו"ל או בהכשרה שלהם.
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "[QUOTE=מרקויס]טוב למען האמת..."
אני דווקא חושב שכן יש קשר לרמת הטסטוסטרון .
אם היינו במצב של לוחמה תמידית בסגנון מלחמת העצמאות אז כמובן שהייתי בעד כי אורח החיים שהיה נכפה עלינו היה מכתיב התנהגות וכללים אחרים. היום ובעיקר בגלל לחצים של ועדות וp c יש לוחמות במג''ב או בקרקל ויום אחד זה יתפוצץ לנו בפנים.
אני לא חושב שיש בעיה עם התו''ל של השוטרים. לדעתי הארוע היה צריך להסתיים ( כשהוא יצא בפעם השנייה ) בכדור בראש. אבל כמו שכתבתי פעם אולי מקרים כמו הקצין מהתכנית של אילנה דיין או השוטר שחר מזרחי הרתיעו את השוטרים מלפעול ( הגם שאני חושב שזה קרה לפני מקרה שחר מזרחי).
שוטרים חייביםלצאת מתוך הנחה שהחשוד תמיד ינסה לברוח ומתוך ההנחה הזו לתכנן את הפעילות שלהם. במקרה מזרחי, זה בדיוק מה שהחשוד עשה וכיוון שלא היתה סגירה של הרחוב, הוא גם היה מצליח בכך. אם היתה סגירה נכונה של הרחוב, סביר להניח שהחשוד היה בכלא אבל בחיים ומזרחי לא היה בכלא אבל עדיין שוטר.*
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי lior432 שמתחילה ב "השוטר מזרחי וכל מה שהסתובב..."
ואם הוא היה דורס את מזרחי? לעולם לא נדע כנראה אם השוטר אסולין שנמצא היום בתרדמת לא היה איתנו היום אם הוא היה פועל כמו שחר מזרחי.
מפליא אותי שאתה כשוטר לא רואה את הטעות בהתנהגות הסלחנית הזאת.
דין גנבי הרכב צריך להיות כדין מחבלים. ההוראות לשוטרים צריכות להיות ברורות בנושא הזה.
אני כאזרח המדינה שמח ששחר מזרחי יושב בבית הסוהר, ואתה יודע למה? כי הוא חי ולא שוכב מתחת לאדמה.
אני יודע שאתם השוטרים לא קובעים את המדיניות . לי חורה שאני רואה שוטר כמו שחר נכנס לכלא כי ביצע את עבודתו..
אם הוא היה ממשיך קדימה,- עוצר - מסתובב ומאיץ לכיוון מזרחי, הירי היה הכי חוקי ונקי שיכול להיות- הוא אפילו לא היה נחקר באזהרה. אבל במציאות, החשוד נורה מהצד ומאחורה, בסיטואציה שלא סיכנה ולא יכלה לסכן את השוטר.
אתה רוצה דין אחד לגנבי רכב ולגנבים- בבקשה, תאסוף רוב בכנסת ותשנה את חוק העונשין. עד אז, שבל"ר זה 5 שנות מאסר וזהו.
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי מרקויס שמתחילה ב "טוב למען האמת רק עכשיו ראיתי..."
א- זה יכול גם לקרות לשוטר גבר שלא שוקל 100 קילו ויש גם כאלו- היתה חטיפה של אקדח ממאבטח בעיר העתיקה באותו מקרה התחולל קרב יריות בין המאבטח השני לחוטף, שצולם ושודר במצלמות המשטרה ולא שמעתי קריאות שלא צריך גברים בתפקידים הללו.
ב- אתה חייב לוחמות במג"ב, ולו רק משיקולים מקצועיים. זה יכל לקרות באותה מידה באמצע ת"א לשוטרת כחולה רגילה. אתה חייב נשים בתפקידי שיטור.
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי lior432 שמתחילה ב "א- זה יכול גם לקרות לשוטר גבר..."
שוב, אני לא רוצה להשמע שוביניסט אבל אין מה לעשות, לבנות אין את ה"סדיסטיות" שיש לבנים, את ה"רצח בעיניים".
שיקולים מקצועיים כמו לבדוק נשים חייבים, אבל ששוטר יאבטח אותן.
כמה פעמים ראיתי חיילת המומה מסתובבת עם נשק שהיה גדול עליה בכמה מס' ואם הייתי עושה לה בוווווו היא היתה זורקת אותו עליי וקוראת לאמא שלה.
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "ראיתי גם מג"בניקית לא מאסיבית..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי NehemiaG
ראיתי גם מג"בניקית לא מאסיבית מסתערת על רכב ושולפת ממנו בכח רב בנאדם, כשהמג"בניק שאיתה רץ אחריה באיטיות מעוררת חמלה..
שח"מ זאת בעיה אחרת.
יש בנות ויש בנות, לי בתור מתנב במד"א יצא לראות עד כמה שח"מ זה פטתי כשהגענו לקבוע
מוות, הגיע גם המשטרה מן הסתם (לפי הפרוטוקול), שחמיסטי"ת שהייתה במקום ראתה את הגופה
וקיבלה הלם קרב רציני - הייתה אצלנו חצי שעה בניידת.
עוד דוגמא, כשנהג מעלה 2 מתנדבות (באמבולנס רגיל למשל), ב-90% מהמקרים הוא יצטרך לקרוא
לעוד אמבולנס "לסיוע" כדי להוריד חולה.
לבנות יש פחות כוח פיזי מאשר לבנים וזו עובדה, ותסכים איתי שערבים זה חבר'ה גדולים יחסית לישראלים.
בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי lior432 שמתחילה ב "ולאיזה סיטואציה אתה מתכוון?..."
אני מגיב בקשר לסרטון. לא יודע באיזה סיטואציה אתה היית.
אבל התגובה שלך רק מחזקת את מה שנאמר פה, בושה לכוחות הביטחון.
כל אזרח שמתקרב לחייל/שוטר עם סכין/חרב ולא מסרב להניח אותה על הריצפה צריך לקבל מינימום כדור לרגל. כל הכבוד לשוטרת. וכל החיילים שמה סמרטוטים פחדנים, במזל היא לא איבדה את החיים שלה.
בתגובה להודעה מספר 42 שנכתבה על ידי t0mer שמתחילה ב "אני מגיב בקשר לסרטון. לא יודע..."
א- אין שם חיילים, רק שוטרים
ב- אני מניח שאתה היית יורה בו ועל הדרך גם מוריד את השוטרת כי מה לעשות, במצב העניינים, כל ירי אליו בהכרח היה מסכן אותו.
ג- תראה את הוידאו שוב ותגיד לי איפה בדיוק הוא מסכן את השוטרים עם החרב. אני מבין שבפורים הבא, שתתחפש לפיראט ותהייה קצת שיכור , אין לך בעיה שיירו בך אם לא תציית מייד, כי לא שמעת, לא ראית או סתם לא היית סחי, נכון?
יש לפחות שני הזדמנויות שבהן מגיע לו כדור לרגל.
1. בהתחלה כשהוא מתקרב לשוטרים עם החרב בתנועות מאיימות.
2. כשהוא רודף אחרי השוטרת עוד לפני שהוא בכלל חוטף לה תנשק.
בשני ההזדמנויות הוא מסכן את הכח וחובה להשתמש בכח נגדו.
למה לחכות שהוא יחטוף נשק או יפגע במשהו עם החרב שלו.
ואתה עדיין מתעלם מהעובדה שאם לא היה מעצור בנשק החיילת הייתה היום בקבר.
מהודעותיך עולה הרושם שידך קלה מאוד על ההדק ולא נראה שבעיניך ירי צריך להיות מוצא אחרון בהחלט, שכשלעצמו זה לא בעייתי כשמדובר בסתם אדם מן הישוב אבל כשמדובר במי שנושא נשק זה מטריד ביותר.
נותר לי רק לקוות שיש הבדל בין צורת ההתבטאות שלך בפורום לבין צורת ההתנהלות שלך ברחוב, ואם זה לא המצב אני מעדיף שלא לדעת...
בתגובה להודעה מספר 47 שנכתבה על ידי t0mer שמתחילה ב "אם אני חמוש ומישהו רץ לעברי ולא עוצר אני חושב"
בתור מי שמכיר את הגישה האמריקנית מקרוב, אני חייב לשאול: "אתה בטוח"?
אתה מדבר על ירי לעבר פלג הגוף התחתון. על פי הגישה האמריקנית, כדאי מאוד שהירי יהיה על מנת להרוג (ויצליח)) כי יש לך סיכוי הרבה יותר טוב לנצח במשפט עם טיעון של הגנה עצמית מאשר לנצח בן אדם שתובע ממך מאות אלפים על זה שירית לו ברגל
וזה בלי לדבר בכלל על הגישה האמריקנית לפגיעה כירורוגית ללא (או עם מינימום) נזק סביבתי....
יש הרבה דברים שאפשר וראוי ללמוד מאמריקה, אבל זה לא אומר שהכל יותר ירוק באמריקה. כשמודבר בהוראות הפתיחה באש וביחס כלפי הצד השני, אנחנו הרבה יותר טובים.
נערך לאחרונה ע"י MS_Rogue בתאריך 27-08-2010 בשעה 04:17.
בתגובה להודעה מספר 47 שנכתבה על ידי t0mer שמתחילה ב "אם אני חמוש ומישהו רץ לעברי ולא עוצר אני חושב"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי t0mer
אם אני חמוש ומישהו רץ לעברי ולא עוצר אני חושב שהוראות פתיחה באש מרשות ירי לעבר פלג גוף תחתון.הוא לא התקרב בצורה מאיימת הוא רדף אחריה אחוז אמוק.
חבל רק שהוא לא היה חמוש
ציטוט:
במקור נכתב על ידי t0mer
אתה לא יודע למה הם לא כבלו אותו אז תצמד לעובדות.
זה משנה? עובדה היא שהוא לא נכבל וכנראה אפילו לא נעצר על ידי השוטרים. אין תיק אהוב יותר על שוטרים יותר מתקיפת שוטרים. זה אחד הסעיפים הבודדים שיש בו מאסר חובה.[/QUOTE]
ציטוט:
במקור נכתב על ידי t0mer
קיצר עזוב יש לנו השקפת עולם שונה, אני חושב שצריך לאמץ קצת את הגישה האמריקאית
מהי בדיוק הגישה האמריקאית? האם אתה חושב שהגישה של LAPD זהה לגישה של משטרת ממפיס או משרד השריף של מחוז נידח באוקלוהומה? האם אתה מעוניין לעבוד לפי הנהלים, החוקים ודיני הראיות שעל פיהם עובדים האמריקאים? ואם כן, אילו חוקים? אלו הרי משתנים בין מדינות למדינות ובל נשכח את החוק הפדראלי והמשמעויות שלו. בקיצור, לפני שאתה זורק משהו לאוויר, כדאי לללמוד מעט את הנושא.
...כמו כמה טייסות (במובן של יחידות), פלוגות צלפים, חובשים, קשרים וסיירים - כולן בנויות מבנות. ואני כבר לא מדבר על הבנות שנלחמו במלחמת העצמאות, או יחידות מעורבות בצבא ארה"ב שמצאו עצמן תחת אש ובהן הבנות נלחמו ללא נחיתות מול הבנים - ואני באמת לא מדבר על העובדה שכמעט כל כוח משטרה בעולם מציב נשים בתפקידי שדה.
אתה לא באמת רוצה להכנס שוב לדיון אמיתי לגבי יכולת נפשית. המצב הפיזי לא רלוונטי לכוח משטרתי.
Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht
I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -
בתגובה להודעה מספר 64 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "...כמו כמה טייסות (במובן של..."
מצב פיזי רלוונטי לכוח משטרה, במיוחד בעניין של הרתעה. מי לדעתך יכול להרגיע פרחח עצבני במבט או צעקה בלבד, בחורה קטנה או גורילה מגולח ראש? דווקא אישה קטנה עלולה להשתמש בכוח קטלני יותר מגבר גדול שיכול לשבור לבחור את האף, אבל לפחות לא יצטרך לירות בו. דווקא בגלל שאתה מדבר על שימוש בכוח לא קטלני, הגודל קובע.
כן, יש צורך בשוטרות ולו רק לשם בדיקת נשים ברחוב. שים לב שאני מדבר על תפקידי סיור וכו', לא על חקירות למשל שם לא באמת רלוונטי מה מינו של החוקר אלא המוח שלו (בהנחה שהחוקר לא מכה את הנחקר בספר טלפונים).
בתגובה להודעה מספר 65 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "מצב פיזי רלוונטי לכוח משטרה,..."
במדינות מערביות עם פשיעה קצת יותר חמורה מישראל יש לא מעט שוטרות ושוטרות מוצלחות. מאמנים אותן, כמו את הגברים - להרתיע, וגם להתמודד במצב אמיתי.
Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht
I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -
בתגובה להודעה מספר 66 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "במדינות מערביות עם פשיעה קצת..."
האם גם שם השוטרות יושבות שתיים בניידת ללא שוטר גבר? האם גם שם אלו בחורות חלושות וקטנות? אני אישית מעולם לא ראיתי פה שוטרת שנדמה שיכולה אפילו לנסות להכניע פושע מבלי לשלוף נשק. גם אם יש לה ארבע חגורות שחורות, כל עוד הבחור שמולה לא יפחד להתקוטט, זה לא רלוונטי. כי הנזק נעשה. עדיף, כמה שכואב לי להגיד את זה, שהפושע ייכנע בשקט ויגיש ידיו לאזיקים מאשר שיתקוטט עם השוטרת. כי גם אם היא תנצח אותו, עדיין מישהו נפגע. בדר"כ שניהם.
בתגובה להודעה מספר 68 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "אמרתי שכבר ראיתי כאלו בישראל...."
כמה כבר אינטראקציה יש למג"ב עם אזרחים? לא פלסטינים ולא כאלו שהם באמצע, כמו במזרח ירושלים? והאם הם לא נמצאים בקבוצות? האם לא חמושים בנשק ארוך? אלות? מבין את ההבדל?
אין קשר בין גודל פיזי לבין היכולת לשדר עוצמה, זה קישור בסיסי, אבל לא מחייב. אני לא יודע מה ואיך מאמנים נשים בארץ. אני כן יודע שכן - ישנן ניידות שמאויישות ע"י אישה לבד (לפחות באוסטרליה). ואין כאן (או במסצ'וסטס) טענות לגבי היכולת של הנשים לבצע את תפקידן.
אתה בעצמך אומר שיש קשר. זה שהוא לא תמיד מחייב לא אומר שהוא לא קיים. אמרת שהיית דורמן למיטב זכרוני. מה היה משותף לכל הדורמנים שעבדו איתך? גודל ומראה, לא? אני טועה?
לגבי חו"ל- זה מוביל לנקודה אחרת- במידה ואותה אישה תיאלץ להשתמש בכוח קטלני, האם היא תעבור מסכת ייסורים שעובר שוטר בארץ? אם לא, אזי נהיר מדוע קיימת הרתעה למרות שהיא קטנה- כי אותה עבריין יודע שלא יהיו לה שיקולים זרים בלחיצה על ההדק, כמו "מה יעשו לי במח"ש".
בתגובה להודעה מספר 76 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "אתה בעצמך אומר שיש קשר. זה..."
זה טבעי לאדם גדול להיות יותר מרתיע. זה עדיין לא עושה אותו מרתיע, ובטח שזה לא אומר שלא ניתן לאמן אדם להיות כזה. זה ההבדל בין אדם מהישוב ולבין שוטר מאומן ומוכשר לעשות משהו ספציפי.
את זה ניתן, ונעשה, לאמן גם אדם קטן.
ואגב, היו לא מעט חבר'ה קטנים עם עיניים מטורפות. והיו להם עיניים מטורפות, כי הם הבינו שזה מה ששומר עליהם בדלת.
אתה מבלבל אדם מהרחוב, ואיש מקצוע מאומן - בין אם הוא אישה או גבר. אלמנט ההכשרה הוא החשוב כאן.
נ.ב. - מח"ש בארץ זה אין ואפס לעומת מח"ש בחלק ממדינות ארה"ב.
נערך לאחרונה ע"י ביטיס בתאריך 27-08-2010 בשעה 15:29.
אוקי, ומה לדעתך רמת ההכשרה שיש לשוטרים בארץ? האם אתה חושב שחודשיים ורבע של קמ"ג עם קצת אגרסיביות יכולים להוציא גם בחורה קטנה אל מול שיכור מתפרע? או שזה ייקח הרבה יותר זמן ממה שיש?
ולכן אני שואל שוב- האם אתה רואה בישראל מצב בו שתי שוטרות, שלא לדבר על שוטרת בודדה, מאיישות ניידת לבד בלילה במתחם בילויים עמוס שיכורים או בסיור בחוף הים?
עצרה אותי פעם שוטרת תנועה מרוקנית איפשהו בין צומת קסטינה לקריית גת. פתחתי את החלון, היא אומרת לי בקול רגוע, "רשיונות בבקשה". אחרי שנתתי לה את הרשיונות היא גרמה לי לצאת מהאוטו כדי לעשות בדיקת אלכוהול בדם (זה היה יום שישי וכנראה שהיא טעתה בעייפות שלי להיות מצב של שיכרון). גובהה אולי מטר חמישים, דקה משהו... אבל המבט המצמית שהיה לה בעיניים היה מספיק כדי לגרום גם לעארס שתוי להתנהג כמו שצריך...
בתגובה להודעה מספר 86 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "לא הבנתי מה עניין המוצא שלה..."
לא ממש היה קשור המוצא....סתםם זה היה חלק מהתיאור...
לצפצף כמון שלא אצפצף על שוטר כלשהו... אבל איתה זה היה יותר מבחינת דאגה "מה יקרה אם הי תחליט שעשיתי משהו לא בסדר" כי היא נראתה מאיימת. אני מניח שזה היה בעיקר פוזה אבל את זה אני מניח ממרחק של חמש שנים ובביתי הרוע. בשטח, מולה, זה נראה אמיתי מספיק.
כן, אני חושב שזה היה מרתיע ערס שיכור ואפילו תמהוני עם חרב.
בתגובה להודעה מספר 65 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "מצב פיזי רלוונטי לכוח משטרה,..."
ומה הקשר במקרה דנן? שלושה שוטרים עם מ-16 דרוכים לא ממש הרתיעו את השישייה הזה, אתה חושב שקרחת היתה מרתיעה אותו?
יש לך מושג כמה שוטרי יס"מ עם קרחת וזרועות בעובי של הרגל שלך מותקפים מדי יום? כמה בלשים שנמצאים יותר בחדר כושר מאשר בבית שלהם צריכים להשתמש בכוח על בסיס יום יומי?
אתה לקחת מקרה חריג ואתה מכליל אותו על מגזר שלם בלי סימוכין רציני לדבריך.
אתה רוצה לדעת מה מונע תקיפות שוטרים? התנהלות בינאישית נכונה והתנהגות מבצעית נכונה.
בתגובה להודעה מספר 90 שנכתבה על ידי lior432 שמתחילה ב "ומה הקשר במקרה דנן? שלושה..."
אבל ביטיס ואני לא דיברנו על המקרה הנ"ל, אז אין לך על מה לתהות. ביטיס דיבר על השקעת מאמץ פיזי והאם היא רלוונטית לכוח משטרתי, ולזה התייחסתי.
עריכה:
אגב, עכשיו ראיתי את הסרטון וזה באמת נראה בזיון. מילא שלא ירו בו, אבל אחרי שאין לו נשק והוא מכה את השוטרת ומנסה לירות בה, למה לעמוד בצד ולנסות לירות, למה לא לרוץ ולשבור לו את הגולגולת עם הנשק? ככה גם אין סכנה לפגוע באף אחד בצד וגם לא לפגוע בשוטרת.
אגב, לגבי השוטרים שמותקפים, החלף אותם בבחורות חסודות ובחנבצים ממושקפים ורזים ותגיד לי אתה האם כמות התקיפות לא תגדל פלאים.
בתגובה להודעה מספר 64 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "...כמו כמה טייסות (במובן של..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ביטיס
...כמו כמה טייסות (במובן של יחידות), פלוגות צלפים, חובשים, קשרים וסיירים - כולן בנויות מבנות. ואני כבר לא מדבר על הבנות שנלחמו במלחמת העצמאות, או יחידות מעורבות בצבא ארה"ב שמצאו עצמן תחת אש ובהן הבנות נלחמו ללא נחיתות מול הבנים - ואני באמת לא מדבר על העובדה שכמעט כל כוח משטרה בעולם מציב נשים בתפקידי שדה.
אתה לא באמת רוצה להכנס שוב לדיון אמיתי לגבי יכולת נפשית. המצב הפיזי לא רלוונטי לכוח משטרתי.
לא אני לא רוצה להיכנס לדיון - יש כאן אשכולות שלמים על זה.
רק אציין כי אין המדובר במשטרה כחולה אלא במג"ב - היכולת הפיזית מאוד קשורה לזה. כפי שצוין, לעולם לא תראה ג'יפ מג"ב בסיור על טהרת המין הנשי. תמיד יהיו כמה גברים בסביבה - שאלת את עצמך למה?
אגב - גם במשטרה כחולה, במקומות מועדים לחיכוך ועבריינות, המשטרה מעדיפה לשלוח שוטרים גברים על פני נשים. סיבות מבצעיות.
לגבי המצב הנפשי - אשמח אם תפנה אותי למחקרים שבוצעו על פעילות לחימה של נשים, בדגש על ממימד הזמן וההיקף. אני לא בטוח שאני כל כך טועה. הבט"ש לא כל כך מעניין, אם כי במקרה של האשכול הזה, גם בבט"ש הבחורה נכשלה. ראה את תפקודה בסוף האירוע, לאחר שהסירו ממנה את התוקף. זה מצב נפשי מובהק!
את המחקרים אני ציינתי בלפחות 5 אשכולות כאן, לפחות פעמיים איתך.
העובדה הפשוטה היא שמדינות אחרות כן מפעילות נשים לתפקידים המקבילים למג"ב ומשטרה כחולה, גם באיזורים ובמצבים קשים מהרגיל. יש תפקידים ומשימות ברורות בהם לא תמצא כמעט אף פעם נשים, והסיבות הן ריאליות להפליא. במתאר דומה לזה, אין שום סיבה שאישה לא תצליח לפעול בצורה מוצלחת במידה ותאומן כראוי. אם אתה רוצה להסיק מסקנות לגבי כשירות מאירוע כזה, אני אוכל לשלוף לך לפחות7 אירועים בהם נכחתי אישית, ושבהם הגברים לא תפקדו יותר טוב. את מי (או מה) אתה מציע לגייס עכשיו? גמלים?
בתגובה להודעה מספר 97 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "את המחקרים אני ציינתי בלפחות..."
האירוע הזה מתאפיין בכך שהלוחמת נכשלה בשני עניינים עיקריים, אשר בהם יש ושני בין הגבר לאשה:
1. חולשה פיזית.
2. התמודדות נפשית עם התוצאות.
אני יכול לתת מאות מקרים של חיילים גברים שנכנסו להלם קרב. או כאלה שהגיעו לקרב פנים אל פנים עם האויב ונכשלו ( חיזבלון מול צנחן), או כאלה שקיבלו החלטות לא נכונות בשעת לחץ. אז מה?
לא אמרתי שגברים לא טועים. לא אמרתי שגברים לא נכשלים.
האם גבר היה מתמודד טוב יותר עם האירוע (לפני , במהלך ואחרי)? יתכן שכן ויתכן שלא. מה שבטוח - באופן מולד יש לו יותר סיכוי להתמודד.
לטעון כנגד זה משמעו לטעון כנגד טבע האדם.
אולי על פי חוויותיו בחיים, כפי שהן מוכתבות על ידי חברה שחושבת שגברים קשוחים יותר מטבעם, באופן מולד....אולי על ידי התכנות החברתי שרואה בהתקוטטות בין שני בנים משהו טבעי ובהתקוטטות בין שתי בנות טאבו...
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics
"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.
נערך לאחרונה ע"י ביטיס בתאריך 30-08-2010 בשעה 03:08.
אתה חוזר על הטענות האלה שוב ושוב (ושוב), אבל אף פעם לא מגבה אותן...
הכל טוב ויפה, רק שאתה שוכח פרט אחד קטן- לא מדובר בצבא אלא במישטרה, ובמשטרה, בכל משטרה, בכל מקום (נורמלי) בעולם, יש צורך אקוטי בתפקידי שיטור שיאוישו על ידי נשים כיוון שגבר לא יכול לבצע אותם.
וכן, מדובר גם על תקני שטח.
הניסבות שהובילו למותו של צ'רלי שלוש לא דומות במאומה למקרה הזה.
נערך לאחרונה ע"י lior432 בתאריך 27-08-2010 בשעה 10:00.
ערבי שתוקף שוטר - טרוריסט בשירות הג'יהאד העולמי כנגד תקומת העם היהודי בארצו והמהפכה הציונית השניה.
יהודי שתוקף שוטר - אדם שנסיבות חייו הקשות הביאו אותו למעשים קיצוניים ויש לשקמו.
יהודי עם הדעות הנכונות שתוקף שוטרים, חיילים או סתם גונב אמצעי לחימה כדי להשתמש בהם במקרה של "אירוע בטחוני במקום מגוריו" - פטריוט מהולל, ציוני אמיתי, ארץ ישראל האמיתית והיפה, כל עם ישראל המטקבק איתו ומאחוריו נגד הבוגדים החתרנים הנועצים סכין בגב מאבקו הצודק.
בגלל שיש ברקע איזה סכסוך לאומי-פוליטי, כל עבריין "משלהם" הוא איום בטחוני-לאומי (והתגובות המתבקשות נגדו - בהתאם) בעוד שהעבריינים "שלנו" הם בסה"כ פטריוטים טובים שגנבו קצת, לא איימו על הריבונות או משהו.
פשוט ציינתי שורה של התנהגויות פליליות שזוכות ליחס מאוד שונה בהתאם למבצע.
לצורך העניין, ערבי שגונב תחמושת כדי לירות בחתונות ובריבי חמולות וקצין נ"מ מטבריה שגונב טילי לאו כדי לשלם את חובות הקלפים שלו לעבריינים נתפסים אחרת לגמרי. למה? מהסיבות שציינתי.
ומן הסתם כל הממליצים על ירי בעבריינים ערבים שתוקפים שוטרים היו דורשים את ראשו של השוטר אם הלז היה פותח באש על בריונים מהצד ה"נכון" שעשו אותו דבר.
בתגובה להודעה מספר 109 שנכתבה על ידי עבדול אלהזרד שמתחילה ב "פשוט ציינתי שורה של התנהגויות..."
אני לא יודע מי זה כל הממליצים, אבל אם תשאל אותי לפחות, אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה. והנמשל- לא אכפת לי אם מדובר בחרדים, אתיופים, ערבים, יהודים, או נורבגים. אין צד "נכון".
מי שיגנוב נשק ותחמושת לשימוש פלילי נתפס שונה מזה שימכור אותם למחבלים/ צבא אויב. וזה לא משנה אם הוא יהודי או ערבי. למה? פה משחקת השבטיות שטבועה בכל יצור חי בערך. מי שתומך באויב של השבט (מדינה) שלך, נתפס כאיום הרבה יותר גרוע מזה שמאיים על הסדר הפנימי.
ההנחה הסמויה שלך היא שכשערבי שגונב נשק ותחמושת הוא עושה זאת בהכרח כדי למכור/למסור אותם לטרוריסטים, בעוד שכשיהודי עושה את זה רוב הסיכויים שזה כדי למכור לעבריינים.
ההפרדה שלך בין מי שמעביר נשק לעבריינים לבין מי שמעביר אותו לגורמים לאומניים היא לא גזענית, אבל ההנחה שמי שיהודי מתייך לקבוצה הראשונה ומי שערבי לשניה, זה כבר סיפור אחר.
מן הסתם אני לא מדבר על השוטרים במקרה הנדון, שכנראה היו נתקלים במצב דומה גם אם מדובר בקוקו "משלנו" (אם אני זוכר נכון, שוטר ירה לפני זמן מה באב מטורף שניסה לפגוע בילדיו, וממש לא נענש על כך) אלא על הציפיה הציבורית מהשוטרים (ששזורה בכמה מהתגובות) ועל הטענה על כבילת ידי השוטרים בתגובתם.
אם "קוקו משלנו" היה חוטף נשק מחייל/שוטר, מכוון את הנשק לעברו ומנסה לירות - גם הוא היה ראוי שיירו בו (בעת המעשה, וכמובן כדי לנטרל את האיום).
אני לא מכיר יהודי שכיוון נשק אל יהודי אחר וניסה לירות בו על רקע לאומני בזמן האחרון (וגם אם היה, או שהוא נורה למוות או שהוא נכלא לאחר מכן), אז אני לא יודע באיזה ספארי היית כשראית את הפיל הזה, אבל הוא כנראה לא בכדוה"א...
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"
שמת לב לנמלים החרוצות שהתגודדו כדי להתרשם מעבודת המשטרה?
אגב, מה לדעתך רשמיה של הנמלה המתגודדת מהאירוע? שנמלה חברה קיבלה בעיטה בפדחת או שהיא כמעט וחיסלה פולש?
החיים באוטופיה נינוחים ונעימים, אבל לאן נעלמו כל הצבעים בחדר?
בתגובה להודעה מספר 109 שנכתבה על ידי עבדול אלהזרד שמתחילה ב "פשוט ציינתי שורה של התנהגויות..."
עבדול אם אתה מתכוון אליי אז כן , אני בעד שהשוטרים יירו גם אם העבריין יהודי.
כתבתי את זה בעבר באשכול אחר ואני כותב גם היום. העבריינים שיש היום פוגעים מבחינתי בבטחון המדינה בדיוק כמו מחבל.
הם מחבלים אזרחיים שמכרסמים בנו מבפנים. ואין לי בעיה אם גנב הרכב המרחום של שחר מזרחי היה יהודי.
נערך לאחרונה ע"י סמוראי בתאריך 29-08-2010 בשעה 08:37.
לא, אני מתכוון לאלה שממאיסים על האזרח שומר החוק את החיים, גנבי הרכב, הפורצים, הדוקרים למיניהם ולא חסר דוגמאות.
אני מציאותי ואני יודע שלא ניתן לירות בהם שניה אחרי שנתפסו אבל בהחלט אפשר להפסיק את שיטת הדלת המסתובבת .. אין ענישה ואני לא יודע מאיפוה השוטרים מוצאים מוטיבציה לרדוף את הטינופות כאשר הם משוחררים עוד לפני שמולאה הטופסיאדה..
אולי צריך לתת לשב''כ ולמוסד לטפל בפשיעה אבל בלי המגבלות שמוטלות על משטרת ישראל ובלי שיפוט של מע' המשפט הקיימת והעמוסה שיש לנו היום..
גם אני עברתי מקרה של פריצה ואצלי זה היה חמור הרבה יותר - אני הגעתי הביתה בזמן שהפורץ היה עסוק בלחפש אחר דברי ערך. מאחר ולא היה לי נשק ביד השתמשתי במקל של מטאטא (שנשבר תוך כדי, למרבה הצער). עד שהגיע הרב"ש של הקיבוץ, האיש היה חבול אבל לא נגרם לו נזק בלתי הפיך.
השימוש בכוח קטלני במקרה כזה הוא מופרז. כמה שזה מרתיח (ואני יכול לומר שאני באמת רתחתי באותו הלילה), קצת חבל לסיים חיים של אדם בלי סיבה מוצדקת.
אני מניח שאתה חושב על משהו בסגנון "חוק הטירה" האמריקני (My home is my castle) שמתיר שימוש בכוח קטלני גם כשרק מדובר בפריצה. הבעיה הגדולה היא שחוקים כאלה מסוכנים מאוד ומובילים במדרון חלקלק למטה.
יש סיבה מדוע יש כאלה מגבלות על השימוש בכוח קטלני. קוראים לזה חוק, צדק, חף מפשע עד שהוכחה אשמתו, הליך ראוי, סמכות חוקית....
מה ייקרה כשעובר אורח שזה עתה הכניע אדם תוקפני (ולא משנה באיזה נסיבות) עומד מעל התוקף (אשר מתבוסס בדמו), מחזיק בנשקו של התוקף... ואז מגיעים השוטרים? לנגד עיניהם, אדם חמוש עומד מעל אדם המתבוסס בדמו... הם יפתחו באש בלי להתבלבל.....
הנקודה שלי היא שברגע שאתה מתחיל להתייחס לעבריינים כאל מחבלים, זה מדרון מאוד חלקלק שבסופו גם עבריינים קלים ואזרחים מן היישוב ימצאו את עצמם מתוייגים כמחבלים. מאחר וכולנו בשלב כזה או אחר עלולים למצוא את עצמנו מואשמים בפשע (בין אם אנחנו אשמים ובין אם לא), אתה בוודאי שלא תרצה להיחקר ע"י השב"כ ולזכות ביחס ששמור לעצירים ביטחוניים.
אפשר לעשות שינויים גם בלי להפוך את ישראל למדינת משטרה, הכנסת יכולה לשנות את החוק ולהחמיר את הענישה (ואף לאמץ שיטת ענישה בסגנון של "three strikes law"). אם כי אני לא בטוח שפרט לשיפור תחושת הצדק של אזרחים זועמים זה באמת ישפר את המצב, בעוד שהעלות התקציבית הגבוהה היא וודאית.
אתה חייב להבין שלא הכל זה שחור ולבן ולא כל מי שבורח באמת עשה משהו. לפעמים, ואפילו לפעמים די קרובות, אנשים בורחים מהמשטרה גם אם הכל בסדר.
יצא לי לא פעם ולא פעמיים לטפל במקרים של חבר'ה שברחו משוטרים למרות שרכב היה שלהם, הרשיונות והביטוח בתוקף והסיבה היחידה היתה שהם היו בטוחים שמנסים לשדוד אותם, אם בגלל שהשוטרים לא זוהו כמו שצריך, או בגלל שהם חשדו שמדובר במתחזים.
הבסביבות 2005 פעלה באזור פרדס כץ כנופייה ששדדה עובדים זרים ופלסטינאים תוך התחזות לשוטרים. זה הוביל להרבה מאוד תקיפות שוטרים אמיתיות כיוון שאותם עובדים כבר לא ידעו מי אמיתי ומי מתחזה.
מה יהיה איתך? אתה לא מסוגל לשים את הפוליטיקה רגע בצד?
קשה לך להתאפק? למה כל דיון שאתה משתתף בו צריך לגלוש למקומות האלה?
אתה מצפצף על החוקים, רואה איך אנחנו לעיתים מתעלמים, לעיתים מעירים, לפעמים מזהירים, אבל בסוף גם חוסמים.
ואתה בשלך.
אולי החודש הקרוב (כי הפסקתי לספור את מספר הפעמים שנחסמת) מחוץ לפורום יעזור לך בכך.
א: אין שום הבדל בין סמכות ירי של מג"ב למשטרה כחולה- כולם עובדים על פי אותם הוראות פתיחה באשה מאותו פה"ק ואותו חוק עונשין.
ב- יש שם גם שוטרים כחולים.
ג- מקרה צ'רלי שלוש היה שונה לחלוטין- כאשר שלוש נכנס לארוע כבר היה ברור שמדובר במחבל במסע דקירות. ההחלטה לירות בברכיים, הייתה שלו ולצערי הרב לעולם לא נדע מה הסיבה שבגינה הוא החליט לבצע ירי לברכיים ולא למרכז מסה.
ד- אין סטטיסטיקה רשמית בנושא זה וזה גם לא משנה, כי למרות כמה שזה פוגע לאנשים במסויימים באלטר אגו, יש חובה מבצעית בקיום תפקידי שטח לנשים.
אז??? לא היו פיגועים בת"א??
מה זה משנה איפה זה? כל עוד יש לו אמצעי (חרב!) הוא מסוכן לציבור! אסור להסתובב עם נשק קר ברחוב!
לך תסתובב עם סקין מטבח בת"א תראה איך ברגע אחד יקפצו עליך כל יס"מ יפתח
צא מראש שטחים, זה לא עזה, זה ירושליים, אלו שוטרים, לא חיילים.
תסתכל טוב טוב כמה אנשים היו מסביבו, מאחוריו ומצדדיו ותחשב את ההסתברות של פגיעה בסובבים למול הסיכון שהוא מהווה ואולי תבין לבד למה גם אם יש לעיתים סמכות חוקית לבצע ירי, השכל הישר אומר לא לבצע.
אולי עבדול צודק בכל עניין הפיל שלו, לא לגבי החשוד, אלא לגבי הסובבים.
צבא, כעיקרון, מתמודד עם איומים חיצוניים לריבונות אותה הוא משרת.
משטרה, להבדיל, מתמקדת באכיפת חוק במסגרת הריבונית אותה היא משרתת.
טענה של הפרקליטות הצבאית שקראתי פעם, למשל, הייתה שבהרבה מדינות בעולם טרור נתפס מסיבות היסטוריות (ששורשיהן במאה ה19) כסוג של עבריינות פנימית ולא כצורת לחימה, ולכן הן מבקרות את ישראל על הפעילות הצבאית שלה נגדו בעוד שלדידן התגובה הנדרשת היא אכיפת חוק והעמדה לדין של ה"פושע" (במקרה הזה - טרוריסט).
דניס, לא רק שאתה לא מכיר את נהלי הפתיחה באש, אתה גם מפרט אותם בפורום - וזה אסור.
מבחינת הוראות הפתיחה באש של המשטרה כפי שהן כתובות בוויקיפדיה, אמצעי+כוונה+יכולת זה לא מספיק אם יש דרך אחרת לנטרל את האיום.
אפרופו הדיון על שוטרות לעומת שוטרים, אני רוצה לספר על ארוע שראיתי לפני כחצי שנה: בחור אפריקאי למראה השתולל והכה אזרחים עם אלות , לאחר מס' דקות הגיעה למקום ניידת עם שוטרת אחת. השוטרת נסתה לעצור אותו אגב צעקות עליו ואיומי מעצר ואף נסתה להשתלט עליו פיזית [הוא לא היה בחור גדול במיוחד] אבל הוא ניער אותה מעליו בזילזול ממש, הרים אבן ואיים להכות אותה. היא עמדה שם בחוסר אונים ולא ידעה מה לעשות, לאחר מס' שניות הוא עזב אותה, חזר לקטטה המקורית שלו ואף השתמש באבן כדי להכות את האזרחים שאיתם הוא התקוטט. בנקודה זו הגיע למקום ניידת נוספת, מתוכה יצאו 2 שוטרים שהסתערו עליו בנחישות וכוחניות, הפילו אותו והשתלטו עליו במקום. ואז הארוע הסתיים בעצם. בתור אזרח נורמטיבי לא יוצא לי לראות ארוע כזה הרבה [וטוב שכך] אבל ממה שראיתי תיפקוד השוטרת לעומת השוטרים בהחלט עורר אצלי מחשבות [נוגות]
הנה "השני סנטים שלי" לדיון:
1. ניסיוני- 17 שנה כחוקר פלילי בגוף משטרתי של מדינת קליפורניה. ביצוע חיפושים, מעצרים, נשיאת נשק בתפקיד ומחוץ לתפקיד.
2. תחת הוראות פתיחה באש המקובלות בקליפורניה ירי בנשק מותר בשלשה מצבים: בהגנה על חייך, בהגנה על חיי אחרים, במטווח. אין ירי באויר להרתעה ואין ירי בגפיים לפציעה, הירי הוא ל center mass ו או ראש כדי "לנטרל את האיום" (בשום אופן לא כדי להרוג.) כל כדור שיריתה, אתה אחראי לו ובמה שפגע.
3. קל לצפות בוידאו של ארוע, לנתח ולהעביר ביקורת. קשה כשאתה חלק מהארוע, עם שניות להחליט החלטות גורליות תחת לחץ. עבודה משטרתית, גם אם מדובר במזרח ירושלים, שונה לגמרי מפעילות צבאית. ופתיחה באש ברחוב הומה אדם היא בעייתית.
4. פתרונות:
א. יכולת לנתרל מצבים וורבלית, ומעמדה טקטית. (אל תעמוד שני צעדים מאדם חמוש בחרב.)
ב. אבטחת נשק נאותה. אקדח בנרתיק עם מינימום אמצעי איבטוח אחד (לדוגמה Blackhawk Serpa) נשק ארוך בהצלב עם רצועה שמאפשרת שימוש מבצעי.
ג. יכולת להגן על נשקך (Gun retention)
ד. אמצעים נוספים לשימוש ב escalation of force בין גז מדמיע ונשק חם. אלה מתקפלת תאפשר יצירת מרחק בינך והאיום. taser gun יאפשר ניטרול האיום ללא שימוש בכח ממית.
מידע נוסף:
משוגע חמוש בחרב מנוטרל על ידי שוטרים בסיאטל-
האירועים שהבאת קצת שונים, כי אין בהם את ההמון מסביב שתומך במשוגע התורן - או לפחות תומך מרגע שהחל הירי. אותי מעניין לראות השתלטות על מנהיג התפרעות רחוב חמוש בנשק קר כשכל ה-MOB מסביבו..
אמנם אני מסכים עם כל מילה שלך אבל רק לשם הנקודה, שני סרטונים הוידאו על נטרול משוגעים מראים מצב שבו לשוטרים היה זמן לעצור ולחשוב ולפעול בקור רוח (בנגיגוד למקרה הנ"ל שבו הכל קרה "מהר מדי"). לצערי אני זוכר כמה מקרים שבהם לא היה זמן לחשוב ושוטרים הגיבו לא בצורה ראוייה גם בקליפורניה (מה שבעיקר עולה לי בראש זה המקרה במחוז נוואדה בצפון קליפורניה, ה-CHP ההוא שהשתמש בטייזר על מסומם שהיה דלוק על PCP. עד שהוא שלף את האקדח, המסומם כבר עלה עליו ודקר אותו חמש או שש פעמים בצוואר... והיום יש קטע של ה174 שקרוי על שמו.
בתגובה להודעה מספר 165 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "אמנם אני מסכים עם כל מילה שלך..."
אף שוטר בקליפורניה לא סופרמן. כמו שציינתי, החלטות קריטיות נעשות בשניות. יש וההחלטות נכונות ויש מצבים בהן ההחלטות לא נכונות ועולות בחיים של מישהוא. הדרך הטובה ביותר ללמוד היא מטעויות של אחרים.
האירוע של האדם עם חרב בסיאטל לא התחיל ברחוב ריק. הרחוב פונה והקהל נישלט על ידי השוטרים הראשונים שהגיעו. רק אז הגיעו SWAT והציוד.
לנשים בכח שיטור יש לפעמים יתרון בתיקשורת בין אנושית. שוטרת יכולה לנטרל מצבים עם חשוד שהיו מובילים לשמוש בכח במצב של שוטר עם חשוד. (אני כמובן מדבר מנסיוני בארץ אחרת, עם אוכלוסייה אחרת, תרבות אחרת ורמת אימון והכשרה אחרות של שוטרים.)
בתגובה להודעה מספר 169 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "המקצועיות, שיעור כח האדם והאמצעים מעוררים קינאה"
הארוע בסיאטל מצולם לאחר שכבר הושג בידוד של החשוד בידי המשטרה.
בידוד החשוד מהקהל הוא הנקודה הקריטית של הארוע. לא בטוח שאותו דבר היה מושג במזרח ירושליים-מנטליות אחרת של קהל.
איכות הציוד והאנשים שונה גם בגלל ש-SWAT היו באזור. המקבילה הישראלית לא היתה נוכחת בארוע במזרח ירושליים. אני מניח שאם הימ"מ היו שם, זה היה נראה הרבה יותר מקצועי מבחינת הציוד וההתנהלות כמו גם מבחינת אמצעי האל הרג שלהם, חייבים לזכור שהאסקלציה של הארוע היתה מיידית במקרה שלנו.
עריכה- שים לב כמה זמן הארוע נמשך- בתחילתו היה אור יום מלא בעוד בסיומו כבר חשוך לגמרי
נערך לאחרונה ע"י lior432 בתאריך 30-08-2010 בשעה 07:36.