20-08-2010, 00:12
|
|
|
חבר מתאריך: 19.08.10
|
|
שאלה בקשר לפיצויים אחרי שהייה במחבוש
שלום לכולם, נשפטתי לפני כ-חודשיים ע"י אל"מ שלא עבר השתלמות דמ"ש (דין-משמעתי), ל6 ימי מחבוש בפועל על "התחצפות/העלבת" שוטר צבאי, דו"ח זה התלווה לעוד דו"ח שנרשם לי באותו הרגע אבל אין לזה קשר, במשפט טענתי שלא התחצפתי לשוטר הצבאי, אך לא קיבלתי כלל התייחסות ונשלחתי לריצוי 6 ימי מחבוש בפועל.
לאחר שהשתחררתי הגשתי ערעור לפרקליטות הצבאית, נשפטתי בשנית ע"י סא"ל, טענתי את טענותיי, הסא"ל שמע את גרסתי והחליט ליצור קשר עם השוטר הצבאי, השוטר הצבאי טען שהוא לא זוכר מה אמרתי לו (וכן, לא התחצפתי או איימתי עליו, למרות שנערך ביננו וויכוח על הדו"ח), יצאתי זכאי במשפט.
לאחר המשפט התקשרתי לפרקליטות הצבאית ושאלתי אותם מה אני יכול לקבל על העוגמת נפש, הם אמרו שאני אקבל ימי חופש או חופשה של רגילה וכדומה.(התקשרתי כמה פעמים ושמעתי כל פעם דברים אחרים מהחבר'ה שענו לי לטלפון)..בכל אופן פקססתי להם כבר את הטופס תלונה והמכתב שבו דרשתי פיצוי כספי ולא חופשה.
עד שהם יחזרו אליי, תהיתי האם אני יכול לקבל פיצויי כספי? שמעתי מפי כמה אנשים שאני זכאי לקבל פיצויי כספי על כל יום שבו שהיתי במחבוש מלבד המשכורת העגומה שיצאה לי באותו החודש. חופשה לא מעניינת אותי..את הזוועות שעברתי במעצר חופשה לא תוכל להשכיח ממני...התנהגו אלינו כמו אל עבדים והלבישו אותנו במדים אמריקאים כאל שונים מכולם, אפשר לחשוב מה כבר עשיתי...ועוד יצאתי זכאי בסופו של דבר!!! ושלחו אותנו להקים איזה אירוע של קצינים שארך כ3 ימים בעומס חום כבד...ושלא נדבר על זה שישננו בשטח, דבר שהאמת ניראה לא הגיוני לעשות לחבר'ה שעצורים
עריכה:
עוד שאלה שעלתה לי, האם זו עילה לקבילה של השוטר הצבאי? אין לי ספק שאני יכול לקבול גם את האלוף משנה....העניין מה הוא כבר יכול לקבל על העניין? (סתם מעניין אותי.)
אגב, מצאתי את הפקודה 35.0227 לא מוזכר שם פיצויי כספי, רק חופשה בתשלום
נערך לאחרונה ע"י solilo9 בתאריך 20-08-2010 בשעה 00:16.
|