03-05-2010, 23:31
|
|
מנהל בפורום מדע, טכנולוגיה וטבע | ☺
|
|
חבר מתאריך: 29.10.06
הודעות: 9,713
|
|
מממ...פיצה :D
אז החלטתי שהגיע הזמן להכין פיצה,
הלכתי לחנות וקניתי המצרכים:
לבצק:
5 כוסות קמח
6 כפות שמן זית
2 כוסות מים פושרים
2 כפיות מלח
1/2 חב' שמרית
2 כפיות סוכר
מכניסים את כל החומרים לקערה יבשה,
ומתחילים ללוש,
מוסיפים מים פושרים או קמח בהתאם להתנהגות הבצק, אני הוספתי מעט קמח כי יצא לי דביק..
לאחר שקיבלנו גוש יציב ולא דביק, מקמחים משטח עבודה נקי, ומתחילים טיפה לעבוד עליו
אני השתדלתי לעבוד איתו ע"י קיפול ומעיכה עם כרית היד כיוון שזה גורם למולקולות הבצק להיקשר.
נותנים לבצק לנוח חצי שעה במקרר בתוך שקית ניילון.
כדאי בשלב זה להדליק את התנור על 180 מעלות
ובינתיים נעבוד על הרוטב
חומרים לרוטב:
בצל קצוץ
כוס עגבניות חתוכות
1 רסק עגבניות
1 כפית סוכר
1 כף מיץ לימון
מלח
פלפל שחור גרוס
אורגנו
קוצצים את הבצל ומטגנים עד הזהבה,
מוסיפים את העגבניות החתוכות (עדיף לקלוף אותן אם ניתן), רסק העגניות והתבלינים ומבשלים עד שזה מתחיל לבעבע.
כדאי לטעום (זהירות זה חם) - אחרי הכל, הרוטב הוא המרכיב הכי חשוב בפיצה והוא נותן הטעם העיקרי...
מכבים את האש ונותנים לרוטב להתקרר ובינתיים מכינים את הפיצות:
מקמחים קצת את המערוך ומשטח העבודה,
מוציאים את הבצק מהשקית האטומה וחותכים לחתיכות בגודל של אגרוף.
מרדדים את הבצק לריבועים/מלבנים (או כל צורה שרוצים) לעובי של כס"מ אחד-שניים (זה טיפה תופח באפייה).
מורחים בנדיבות מהרוטב שהתקרר בינתיים על הפיצות שלנו
חשוב מאוד: אל שימו מהרוטב על הפיצה, אם היא לא נכנסת תוך כמה דק' לתנור.
אם תתנו לה לחכות בחוץ - כל הבצק יתרטב והפיצה לא תצא טוב.
מוסיפים גבינה מגוררת בנדיבות רבה (בדגש על השוליים. אני שונא שהשוליים ריקים)
מוסיפים את התוספות שלנו (תתפרעו! אני הלכתי על זיתים ירוקים ורוטב צ'ילי מתוק)
המלצה שלי: גבינה צהובה מגוררת, סלייסים דקים של בטטה, עיגולי גבינת מוצרלה ועל כל עיגול עלה בזיליקום.
והופס! לתנור.. (רבע שעה 20 דק'. תבדקו אותה כל כמה זמן...)
יש לי אבן שמניחים עליה את הפיצות, ככה שהבצק לא יוצא מיימי מכל הרטבים ששמנו עליו.
כמה טיפים לסיום:
1. הכינו את כל המצרכים מראש, חבל לטרוח לחפש משהו ברגע האחרון.
2. הכינו משטח עבודה נקי מראש, זה יחסוך לכם הרבה טרחה ונקיון בסוף.
3. אם ניתן פזרו את הרטבים והתוספות על הפיצה כשהן כבר במגש בו הן יאפו. זה יחסוך לכם את הנסיונות להעביר אותן ממקום למקום.
4. לתוך שולי הפיצה הכניסו גבינה מגוררת. יאמי.
5. רססו מעט מים / הניחו מגש עם מים בתחתית התנור בזמן האפייה, זה יגרום לאדים בתנור ויעשה את הבצק עסיסי ורך
6. בזמן שהפיצה כבר בתנור כדאי בינתיים לנקות את הכל ככה שכל מה שיישאר זה להנות מפרי עמלכם..
שתי התנצלויות קטנות לסיום:
1. צילמתי במצלמה של הפלאפון - עמכם הסליחה..
2. מרוב שהפיצה עשתה לנו עיניים לא התאפקנו ואכלנו אותה טרם הצילום הסופי..
שיהיה לכם בתאבון!
עריכה:
אשמח לשמוע מהי התוספת האהובה עליכם ועל תוספת מוזרה שאכלתם פעם...
אני מנסה לארגן ערב פיצות-עם-תוספות-משוגעות
_____________________________________
נערך לאחרונה ע"י marin בתאריך 03-05-2010 בשעה 23:44.
|