לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 03-05-2010, 23:31
צלמית המשתמש של marin
  משתמש זכר marin marin אינו מחובר  
מנהל בפורום מדע, טכנולוגיה וטבע | ☺
 
חבר מתאריך: 29.10.06
הודעות: 9,713
כתבה מממ...פיצה :D

אז החלטתי שהגיע הזמן להכין פיצה,
הלכתי לחנות וקניתי המצרכים:

לבצק:
5 כוסות קמח
6 כפות שמן זית
2 כוסות מים פושרים
2 כפיות מלח
1/2 חב' שמרית
2 כפיות סוכר

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

מכניסים את כל החומרים לקערה יבשה,
ומתחילים ללוש,
מוסיפים מים פושרים או קמח בהתאם להתנהגות הבצק, אני הוספתי מעט קמח כי יצא לי דביק..

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

לאחר שקיבלנו גוש יציב ולא דביק, מקמחים משטח עבודה נקי, ומתחילים טיפה לעבוד עליו
אני השתדלתי לעבוד איתו ע"י קיפול ומעיכה עם כרית היד כיוון שזה גורם למולקולות הבצק להיקשר.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נותנים לבצק לנוח חצי שעה במקרר בתוך שקית ניילון
.

כדאי בשלב זה להדליק את התנור על 180 מעלות

ובינתיים נעבוד על הרוטב

חומרים לרוטב:


בצל קצוץ
כוס עגבניות חתוכות
1 רסק עגבניות
1 כפית סוכר
1 כף מיץ לימון
מלח
פלפל שחור גרוס
אורגנו

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

קוצצים את הבצל ומטגנים עד הזהבה,
מוסיפים את העגבניות החתוכות (עדיף לקלוף אותן אם ניתן), רסק העגניות והתבלינים ומבשלים עד שזה מתחיל לבעבע.
כדאי לטעום (זהירות זה חם) - אחרי הכל, הרוטב הוא המרכיב הכי חשוב בפיצה והוא נותן הטעם העיקרי...

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

מכבים את האש ונותנים לרוטב להתקרר ובינתיים מכינים את הפיצות:
מקמחים קצת את המערוך ומשטח העבודה,
מוציאים את הבצק מהשקית האטומה וחותכים לחתיכות בגודל של אגרוף.
מרדדים את הבצק לריבועים/מלבנים (או כל צורה שרוצים) לעובי של כס"מ אחד-שניים (זה טיפה תופח באפייה).

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

מורחים בנדיבות מהרוטב שהתקרר בינתיים על הפיצות שלנו
חשוב מאוד: אל שימו מהרוטב על הפיצה, אם היא לא נכנסת תוך כמה דק' לתנור.
אם תתנו לה לחכות בחוץ - כל הבצק יתרטב והפיצה לא תצא טוב.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

מוסיפים גבינה מגוררת בנדיבות רבה (בדגש על השוליים. אני שונא שהשוליים ריקים)

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

מוסיפים את התוספות שלנו (תתפרעו! אני הלכתי על זיתים ירוקים ורוטב צ'ילי מתוק)

המלצה שלי: גבינה צהובה מגוררת, סלייסים דקים של בטטה, עיגולי גבינת מוצרלה ועל כל עיגול עלה בזיליקום.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

והופס! לתנור.. (רבע שעה 20 דק'. תבדקו אותה כל כמה זמן...)
יש לי אבן שמניחים עליה את הפיצות, ככה שהבצק לא יוצא מיימי מכל הרטבים ששמנו עליו.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

כמה טיפים לסיום:
1. הכינו את כל המצרכים מראש, חבל לטרוח לחפש משהו ברגע האחרון.
2. הכינו משטח עבודה נקי מראש, זה יחסוך לכם הרבה טרחה ונקיון בסוף.
3. אם ניתן פזרו את הרטבים והתוספות על הפיצה כשהן כבר במגש בו הן יאפו. זה יחסוך לכם את הנסיונות להעביר אותן ממקום למקום.
4. לתוך שולי הפיצה הכניסו גבינה מגוררת. יאמי.
5. רססו מעט מים / הניחו מגש עם מים בתחתית התנור בזמן האפייה, זה יגרום לאדים בתנור ויעשה את הבצק עסיסי ורך
6. בזמן שהפיצה כבר בתנור כדאי בינתיים לנקות את הכל ככה שכל מה שיישאר זה להנות מפרי עמלכם..

שתי התנצלויות קטנות לסיום:
1. צילמתי במצלמה של הפלאפון - עמכם הסליחה..
2. מרוב שהפיצה עשתה לנו עיניים לא התאפקנו ואכלנו אותה טרם הצילום הסופי..

שיהיה לכם בתאבון!

עריכה:
אשמח לשמוע מהי התוספת האהובה עליכם ועל תוספת מוזרה שאכלתם פעם...
אני מנסה לארגן ערב פיצות-עם-תוספות-משוגעות
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


נערך לאחרונה ע"י marin בתאריך 03-05-2010 בשעה 23:44.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 04-05-2010, 11:42
  Lance Lance אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.11.04
הודעות: 21,076
Facebook profile
כמה טיפים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי marin שמתחילה ב "מממ...פיצה :D"

נחמד... אני אישית לא מסוגל להכין בצקים בבית, אין לי מספיק משטח שיש או עצבים לזה....
אבל אם כבר הייתי מכין, הייתי מכין כמו שצריך, וזה אומר להקפיץ אותם באוויר בשביל מרקם פחות עבה

לגבי הרוטב, אם אפשר המלצה אישית - זרוק את הרסק עגבניות לפח, זה אסון קולינרי.
אפשר להשתמש ברוטב עגבניות מרוסקות של יכין כבסיס, עם תבלינים איטלקיים קפואים של דור (למי שמתעצל לטחון בזיליקום),
גם הבצל לא ברור לי איך הוא שייך לרסק, רסק אמור להיות בעל מרקם חלק בלי "הפתעות" בפנים,
וגם מבחינת הטעם זה לא מתחבר כל כך, (אם ממש מתעקשים אפשר במקום זה שום מעוך\מרוסק)
כנ"ל לגבי המיץ לימון... אני יודע שיש כאלה שעושים עם לימון ויש כאלה שעושים עם חומץ,
שניהם מיותרים לגמרי לדעתי. רסק עגבניות צריך להיות טיפלה מתקתק
עם שבירה חזקה של מלח ונגיעות של חריף (מעט פלפל שאטה גרוס עושה את העבודה מעולה).
והנה סוד קטן שיגניב את הסועדים והם לא יבינו למה.
מעט זוקיני מעוך צלוי בשמן זית ושום אל תוך הרוטב (לא הרבה, אבל מספיק מעט כדי לתת טוויסט מעניין)

ולגבי הגבינה... אני הייתי עושה שילוב מגורר של חצי צהובה (עמק תנובה) וחצי מוצרלה (מחלבות גד) (למרות שיותר עדיף שהכל מוצרלה),
ואולי אם פעם ייבאו לסופרים בארץ גבינת Muenster, נוכל להעזר גם בה - גבינה נהדרת לפיצות,
ואז 5 דקות לפני שאני מוציא מהתנור, אני הייתי מפזר פרמז'נו מפורר מסביב בקצוות.

נערך לאחרונה ע"י Lance בתאריך 04-05-2010 בשעה 11:48.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #27  
ישן 08-05-2010, 00:41
  משתמש זכר EtEoR EtEoR אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.04.03
הודעות: 23,256
אני רואה שיש לך משטח אבן\עץ שעליו אתה מניח את הפיצה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי marin שמתחילה ב "מממ...פיצה :D"

זה מצויין - יש אבן מיוחדת (שמוט) ששומרת על החום בצורה פנטסטית מה מביא לפיצה עם תחתית קריספית וכייפית לאכילה.

אני מכין פיצות רציניות, כולל בצק.

הכללים החשובים ביותר להכנת פיצה איכותית:

להכניס את הפיצה אך ורק לתנור רותח. פיצה צריכה להיות לא יותר מכמה דקות בתנור, אחרת היא מתנפחת (כמו לחם).

להשתמש במוצרלה. לגרד בבית ולפזר (הגבינה מעל התוספות - כך הכל מתאחד לפיצה ולא לבצק, גבינה, תוספות).

לרדד את הבצק עם מערוך עד לעובי של חצי סנטימטר כדי שהפיצה תהיה דקה - וכך גם קריספית.

המלצה שלי לתוספת - גבינת עיזים+פסטו (עדיף להכין בבית). יוצא מצויין.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:01

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר