03-08-2010, 21:29
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
|
|
|
גלידות רבותי, גלידות!
גלידות רבותי גלידות!
איך הכל התחיל? חמותי טסה לארגנטינה והחלטנו לנסות את קערת הכנת הגלידה שנחה אצלה בארון
קערה דנדשה כלי להכנת גלידה שמתחבר למיקסר של קיצ'נאייד, לקערה הזו דופן כפולה??? מלאה בנוזל
יש להקפיא את הקערה למשך 15-24 שעות לפני הכנת הגלידה.
אני מבטיחה לכם שהגלידות יוצאות טעימות יותר מאלו שיש בגלידריות!
מתכון לקוח מפה
לתמונות נוספות - שלבי הכנה אתם מוזמנים להכנס לקישור
גלידת וניל בסיסית
רכיבים:
4 חלמונים
1 כוס חלב
1 כוס שמנת מתוקה
1/2 כוס סוכר
גרגרי מקל וניל / כפית תמצית וניל איכותית
אופן ההכנה:
בקערית המיקסר יש להקציץ את החלמונים לקצף בהיר.
להכניס לסיר את החלב,שמנת, סוכר, וניל ולחמם את התערובת על אש בינונית , לבחוש תוך כדי חימום
עד להמסת הסוכר. שימו לב לא להביא לרתיחה!!!
לצנן 5 דק' ואז להשוות טמפרטורות , לשפוך 1/3 מהבלילה שבסיר אל תפיחת הביצים תוך כדי ערבוב במטרפה,
לשפוך את בלילת הביצים לתוך הסיר.
לחמם על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד להסמכה קלה של התערובת – ושוב גם פה – לא להביא לרתיחה.
לקרר את התערובת בתחילה על שיש המטבח ולאחר מכן להכניס למקרר, חשוב שהתערובת תהיה קרה.
להוציא את קערת הגלידה (שהיתה במקפיא 24 שעות) לחבר את הקערה למיקסר ואת המערבל המיוחד,
למזוג את תערובת הגלידה שהכנו לקערה הקפואה ולהפעיל את המיקסר על מהירות מס' 1 למשך של 20 דק'.
ואז כאשר תתקבל תערובת אוורירית במרקם גלידה, יש להעביר לקופסא מתאימה ולהכניס להשלמת הקפאה לשעה נוספת לפחות.
גלידת נוטלה
מתכון בסיס של גלידת וניל אבל:
להפחית את כמות הסוכר לרבע כוס סוכר
3 כפות שוקולד נוטלה – את הנוטלה אתם מוסיפים לבלילה לאחר שהסמיכה ולאחר שכבר הורדתם מהאש.
ואז לקרר וכו'.
.
גלידת וניל -ריבת תות
מתכון בסיס של גלידת וניל אבל:
להפחית את כמות הסוכר לרבע כוס סוכר
3 כפות גדושות ריבת תות ביתית (הכי שווה ביתית) -את הריבה מוסיפים לתערובת רק אחרי 10 דק' בעת הכנת הגלידה עצמה בקערה הקפואה.
כמובן אפשר לגוון בלי סוף עם הטעמים :
ריבת חלב , מייפל, פצפוצי שוקולד, פקאן סיני, חלבה, פיסטוק (מחית פיסטוק), אגוזים, שקדים מקורמלים,
מחית נוגט, שברי בוטנים, ריבות בטעמים שונים וכו' וכו'.
_____________________________________
|