09-06-2009, 21:29
|
|
|
חבר מתאריך: 23.10.08
|
|
אתה רואה, זאת הסיבה שאף אחד לא אוהב עורכי דין...
לגבי הפרחח ההוא- אתה בעצם אומר שיכולת לירות בברכיים אם הוא קצת רחוק ממך, ולמרות שאני לא בטוח שייצא ממנו אזרח פרודוקטיבי, אאלץ להתפשר על ירי באוויר/ברכיים. נו שוין.
כולנו קיבלנו התקפת גז מדמיע בצבא, אני זוכר את העיניים והגרון עולים באש. התרסיס/גז לא יהיה יעיל כשיש רוחות משתוללות, אני מניח, או שיהיה יותר מדי יעיל ושניכם תיפגעו.
כמו שהזכרתי למעלה, נהגתי להביא את האלה לאימוני הקמ"ג שלי, ובשיתוף עם המדריך תירגלנו גם התקפה וגם הגנה נגד אלה (לדעתי כשאתה יודע גם להתגונן כנגד נשק, אתה יודע להפעיל אותו טוב יותר).
בכל אופן, התעלמנו מאספקט חשוב- תחשוב על שני שוטרים בשני יקומים מקבילים שרודפים אחרי שני פושעים. ביקום הראשון השוטר שולף אלה על החשוד שהתנגד למעצר ושובר לו עצם. ביקום השני השוטר מרסס אותו ועוצר אותו ללא התנגדות. החשוד הראשון נעצר, נכלא, ואחרי חודש-חודשיים האיבר שלו חוזר לתפקד, עם פציעה קלה וכאבים בחורף. החשוד השני נעמר, נכלא, אבל שוכח מעניין הגז לאחר שעה שעתיים כשהצריבה עוברת. מי לדעתך משני החשודים יהסס יותר לפני שהוא מתנגד לשוטר בפעם הבאה? החשוד שעוד סובל בחורף או חשוד השני?
או במילים אחרות- איפה תיווצר יותר הרתעה?
להערכתי, גם פושע שלא נתקל בעבר בגז מדמיע או במכת אלה יירתע יותר מהאלה, היות ואין אחד שלא יכול לדמיין את הכאב שחבטה הגונה, בעוד שתמיד יהיה אחד תורן שלא ממש יבין למה מסוגל הגז.
|