וושינגטון פוסט: קהיליית המודיעין בארה"ב לא יעילה ובלתי ניתנת לניהול
בתום מחקר שנמשך כשנתיים מפרסם היום הוושינגטון פוסט כתבה גדולה על קהיליית המודיעין בארה"ב על ענפיה וארגוניה השונים אשר גדלה במידה ניכרת לאחר אירועי 11/9. כתוצאה מכך נוצרה מערכת מודיעין כ"כ גדולה ומסועפת עד כדי קושי בשליטה עליה ובעיות קשות בתיאום ושיתוף מידע שיוצרות פגיעה קשה ביעילותה. בכתבה נטען שלא ניתן לפקח על חלוקת התקציב בתוך מערכת המודיעין ואשר פרוסה באלפי מתקנים שונים בכל ארה"ב.
תרגישו חופשי לצפות בגלריה שלי וגם במצגת המובחרות אין כל ערך להחלטת הכבשים בזכות הצמחונות בשעה שהזאב נשאר בדעה אחרת. (ויליאם רארף אינג') גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש. (אלוף מיל' עוזי דיין)
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "זו לא אותה תלונה שעלתה גם..."
זה נכון, אחרי 9ֿ.11 הועלו טענת על מידור יתר והיעדר שיתוף מידע בין זרועות המודיעין השונות.
נטען שלFBI היו הקלטות של המחבלים אבל לא היה זמן לפענח אותן והמידע לא הועבר הלאה.
הטענה במחקר הזה היא שהבלאגן אף החמיר ועקב שילוב של פארנויה ופאניקה (גם אם מוצדקות) מערכות המודעין תפחו במימדים אדירים וכעת הבלאגן אף גדול יותר.
תרגישו חופשי לצפות בגלריה שלי וגם במצגת המובחרות אין כל ערך להחלטת הכבשים בזכות הצמחונות בשעה שהזאב נשאר בדעה אחרת. (ויליאם רארף אינג') גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש. (אלוף מיל' עוזי דיין)
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי צופה ורואה שמתחילה ב "זה נכון, אחרי 9ֿ.11..."
אם תוותר על הגורמים - "קהיליית המודיעין בארה"ב על ענפיה וארגוניה השונים אשר
גדלה במידה ניכרת לאחר אירועי 11/9" - ותתייחס רק לתופעה - "מערכת מודיעין כ"כ
גדולה ומסועפת עד כדי קושי בשליטה עליה ובעיות קשות בתיאום ושיתוף מידע שיוצרות
פגיעה קשה ביעילותה"; "לא ניתן לפקח על חלוקת התקציב בתוך מערכת המודיעין ואשר
פרוסה באלפי מתקנים שונים בכל ארה"ב" - תגלה שמדובר באותה תלונה שעלתה גם
קודם לכן. ראה לדוגמה את הספר Legacy of Ashes שפורסם לפני מספר שנים.
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "אם תוותר על ה[b]גורמים[/b] -..."
לא טענתי שלא הועלו כאלו תלונות בעבר, מה שכתבתי זה שהבעיה אפילו החריפה