17-04-2005, 22:31
|
|
|
|
חבר מתאריך: 05.01.04
|
|
מצטער שאני עונה רק עכשיו, אבל צריך לעשות לך קצת סדר..
גם אני רכשתי לפני מספר שבועות את מצלמה (300D) ועומד לרכוש בקרוב עדשה/ות.
אל אל אל תקנה עדשה רק על פי טווח זום מרשים ועוד במיוחד אחת שזולה פי כמה וכמה מעדשות בעלות טווח קטן הרבה יותר. בשבועות האחרונים חקרתי, קראתי וחרשתי את האינטרנט על לא מעט עדשות בתקציב נמוך יחסית (1000-2500 ש"ח).ה- 28-300 לא מומלצת בגלל אופטיקה נמוכה. אין מה לעשות, בשביל מחיר כזה לא תקבל משהו איכותי.
המצב דומה בעדשות האחרונות שציינת (35-135 ו-28-105).
הפיתרון לדעתי, לקנות את עדשת הקיט שתספיק לך בהתחלה כדי ללמוד את המצלמה ולצלם תמונות לא רעות בכלל.
אחרי שתלמד את המצלמה בצורה טובה ויסודית, ותדע בדיוק מה חסר לך בעדשת הקיט (איכות, זום, צמצם..) תוכל למיין הרבה יותר טוב את העדשות שקיימות בתקציב זה ולבחור את העדשה האידאלית.
לאחר מספר לא קטן של התלבטויות, הגעתי למסקנה שיש לי צורך בזוג עדשות - עדשת טלה (זום), ועדשת "ברירת-מחדל" שהיה רוב הזמן העדשה הראשית שלי ותחליף כמעט תמיד את עדשת הקיט (עוד מעט אני יסביר למה רק "כמעט תמיד").
אחרי מעקב וקריאה על מספר עדשות, ה-28-75mm 2.8f של tamron נבחרה (בגלל איכות, וצמצם), ובנוסף ה-APO II של Sigma שנחשבת לנהדרת מבחינת איכות ותמורה ותשמש אותי כעדשת טלה. לא מעט צלמים ותיקים אף בוחרים בה.
במידה ואזדקק לזוית רחבה יותר מ-28 (וסביר להניח שזה יקרה מדי פעם), אני אשתמש בעדשת הקיט, עד שאני יחליט לרכוש עדשה רחבה יותר.
אם אתה חייב טווח זום, לדעתי בתקציב שלך ה-18-125mm DC של Sigma היא הבחירה, כיוון שהאיכות שלה טובה ומספקת עבור צלם חובבן שאין לו צורך באיכות אופטית מקסימלית, והיא מעניקה טווח נהדר שיכול להחליף בקלות את עדשת הקיט לצמיתות.
אז זהו, שיהיה לך בהצלחה!