19-07-2010, 22:09
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.11.02
|
|
א. דיברתי כמובן על לימודי הסמכה, בהתאם לשאלת פותח האשכול.
ב. גם עבור תארים מתקדמים זה נראה לי בלתי סביר.
ג. גם אם כך הדבר על הנייר, אני סבור שבפועל העניינים מתנהלים אחרת.
כדי לסבר את האוזן, הטכניון מצהיר שהוא מקבל סטודנטים עם עבר אקדמי ממוסדות אחרים (לרבות מכללות הן בארץ והן בחו"ל)... בפועל העניין לא כזה פשוט שכן עם כל הכבוד (ובאמת שיש הרבה ממנו) לסטודנטים בוגרי מכללות, תנאי הקבלה עבורם לא יהיו זהים עבור בוגרי אוניברסיטאות. מי שקיבל 90 במדעי המחשב בטכניון לא יעמוד באותה שורה עם מי שקיבל 90 במדעי המחשב במכללת סמי שמעון. הטכניון (וכך אני מניח שגם מוסדות השכלה גבוהה אחרים) מודע לכך ומתייחס למועמדים בהתאם.
כמו כן, באופן רשמי, הטכניון בפרט ומוסדות אחרים בכלל נותנים עדיפות למועמדים לתואר ראשון אשר סיימו את המכינה האקדמית של המוסד עצמו על פני אלו שהגיעו עם ציונים זהים בבגרויות.
יתרה מזו, הטכניון (וכנראה גם שאר המוסדות המובילים בארץ) מתייחס שונה לבוגרי אוניברסיטאות (ולא מכללות!) שונות.
אני יכול להעיד (בצער) על עצמי, כאחד שסיים שנה א' במתמטיקה באונ' ת"א וקיבל סירוב מצד הטכניון להכרה ברוב הקורסים שעבר בטענה (מוצדקת לחלוטין, לצערי) שהרמה בתל אביב נמוכה מהרמה של הטכניון בקורסים המתמטיים האלו.
(נו טוב, מחינוך גופני קיבלתי פטור ).
לכן, מה שאני מנסה להעביר כאן זה שתנאי הקבלה, ברורים עד כמה שיהיו דה יורה, מתגמשים ומשתנים דה פקטו. בפרט, כשמדובר בסטודנט עם עבר אקדמי.
אשמח אם תראה לי באילו מקצועות הדרישות הן כל כך גבוהות ביחס לאונ' אחרות...
נערך לאחרונה ע"י Shai בתאריך 19-07-2010 בשעה 22:17.
|