19-08-2010, 13:21
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
אתה אומר דברים של טעם.
גם אני, במחשבה ראשונה, החלטתי: לנעול!
למה בכלל השארתי את האשכול מלכתחילה.
רציתי להעביר ביקורת מסויימת על אליעז (מפקדיו ושאר המפקדים, כולל אלו שפיקדו עלי) שכנראה לא מודעים לקיומו של שיחון ערבי עברי לניהול שגרת בט"ש אדיבה.
בסדיר הצלחתי לשים יד על שיחון כזה והשתמשתי בו מאז.
נסיונות לקבל שיחונים דומים או להפיץ מידע מתוך השיחון הלאה לא צלחו.
יותר קל לצפות מהמקומיים להבין עברית (או את השפה שהם בטוח מבינים: עברית בצעקות+קללות+הצבעה עם הסתרשף).
חשבתי לכתוב את הדברים רק אחרי שאסרוק חלק מהשיחון רק שעוד לא הספקתי לסרוק.
ומה הלאה?
נראה לי שאפשר לקיים דיון סביר בלי לנדוד למחוזות רחוקים וקיצוניים.
בפורום צבא וביטחון לא צריך להתקיים דיון על "מי צודק, היהודים או הערבים, או "הכיבוש משחית - כן או לא".
אבל בפורום צבא וביטחון כן צריך ויכול להתקים דיון על רמת המוכנות וההכשרה שהחייל והיחידה מקבלים לקראת המשימה שלהם.
עד כמה הצבא וישראל נפגעים מחוסר המוכנות הזו.
המון פעמים דיברנו כאן, בפורום, על כך שהחיילים לא יורים מספיק לפני שהם יצאים לפעילות מבצעית.
שהם לא מקצועיים מספיק.
לא יודעים לתפעל את הציוד שלהם ולא מכירים את הגיזרה.
כל הנ"ל יכולים לגרום לתקלות טקטיות נקודתיות.
לא זכור לי שדיברנו על הכשרה של החיילים לפני תפיסת קו בנוגע לאוכלוסיה המקומית: מנהגיה, השפה שלה, ההתחשבות בה
חיילים שלא מבינים את מנהגי המקומיים, שמעליבים אותם, שטועים בגלל חוסר הבנה בסיסית של השפה עלולים לגרום לתקלות שמבעירות גיזרה ואפילו לתקלות אסטרטגיות.
זו רק דוגמא אחת של דיון שאליו אפשר לצאת מהכתבה הזאת בלי להגרר לפוליטיקה.
דוגמא אחרת: במהלך תקופה קצרה מאד, משהו כמו תקופת שירות של גדוד מילואים אחד בלבד, יצאו מהבקעה לפחות ארבע כתבות/ידיעות בתקשורת. כולן התחילו בYNET ובהארץ.
מקרי?
בתור גולש ותיק כאן חשבתי שאתה מכיר אותי טוב יותר.
כשאני רק נותן קישור למאמר בYNET זה סימן שאני רומז למשהו
הנה עוד אחד