29-07-2010, 21:48
|
|
|
חבר מתאריך: 18.03.10
|
|
אתה מציג את המפקדים שלך בתור כאלה שאכפת להם רק מעבודה, ואתה חושב שמשפט או שיחה עם מפקד יותר בכיר יפתרו את הבעיה? צר לי לאכזב אותך. ככל שהמפקד יותר בכיר, כך הראיה שלו יותר מערכתית, מה שאומר שהעבודה תעניין אותו יותר והצרות האישיות שלך פחות, הרבה פחות ממה שזה מעניין את המפקדים שאתה מדבר עליהם כרגע. המפקד הישיר שלך מכיר אותך יותר טוב ואכפת לו ממך קצת יותר מהמב"ס. עובדה שקיבלת עזרה מסויימת למרות שלא היו חייבים לך
אתה בקושי מצליח לשמור על איפוק בכתב... אני מתאר לעצמי איך אתה מדבר בע"פ, לכן אני לא מתפלא על היחס שאתה מקבל בסופו של דבר.
גם אם אתה הכי צודק בעולם, גישה כזאת לא תוביל אותך לשום מקום. רק יעשו לך דווקא. אני יכול לתת לך דוגמא ממקרה אישי. יש פקודה שמחייבת אותי להיות במעקב רפואי (והיחידה שלי צריכה לדאוג שזה יקרה). קרה לי שמרחו אותי עם תור לרופא יחידה במשך שלושה חודשים, וביטלו לי שני תורים שקבעתי במשך התקופה הזאת. ניסיתי לפתור את הבעיה ולקבוע פגישה עם רופא יחידה בלי לחכות פעם שלישית בתור. במהלך שיחה עם המ.ע של המרפאה היא אמרה משהו לא במקום ואני הגבתי בעצבים. נחש איך זה הסתיים - היא קבעה לי תור ביום ראשון בשעה שאני לא מספיק להגיע לבסיס ועוד איימה עלי שתעלה אותי למשפט אם לא אגיע בזמן. היא יכלה לקבוע לי תור ביום ושעה יותר סבירים, אבל החליטה לעשות דווקא בגלל הגישה שלי. כמובן שביום ראשון לא הגעתי בזמן לתור, אבל באתי אליה בגישה שונה. עם חיוך קל על הפנים, המון סבלנות, שימוש במילים הנכונות ודיבור רגוע (למרות שהיא עיצבנה אותי עד כדי טירוף גם בפעם השניה). נחש מה - לא עליתי משפט על האיחור וגם קיבלתי תור לרופא על המקום בלי להמתין.
אין לי ספק, ואני בטוח שגם לאף אחד אחר אין ספק, שאני הייתי הצודק במקרה הזה. יכולתי לקבול בקלות ולגרום להדחתה מהתפקיד, מכיוון שמדובר במקרה רגיש שדורש מעקב רפואי בפקודה, ולא ניתן המענה המתאים ועוד כתוצאה מפאשלה של המרפאה. מה זה עוזר לי שאני צודק? לא עוזר.
עכשיו, עם כל הכבוד למקרה שלך ובלי לזלזל בו חלילה, המפקדים שלך לא חייבים לתת לך הקלות בשירות במסגרת הסדרים בתוך היחידה. עצם העובדה, שתקופה מסויימת קיבלת הקלות במסגרת הסדר, אומרת שקיבלת מעל ומעבר. במידה והם החליטו להפסיק את זה, אתה רק יכול להמשיך לדבר איתם ולהחזיר את זה, אבל הם ממש לא חייבים לך. אם היית משתמש בגישה הנכונה אולי היית מקבל את זה בחזרה.
כמו שאמרו כבר יותר מפעם אחת, תשנה גישה ועדיין יש לך סיכוי לקבל את מה שאתה רוצה.
|