01-01-2013, 21:09
|
אילן בן-נון. מומחה לקליעה וצליפה, מדריך ירי בכיר ומאמן קליעה ספורטיבית
|
|
חבר מתאריך: 17.03.05
|
|
http://www.izkor.gov.il/HalalView.aspx?id=517413
מורן כהן אשדות יעקב איחוד.
הקליע שיסע את עורק הירך הימנית של מורן וגרם לאיבוד דם רב. מורן איבד את ההכרה וזו שבה אליו לפרקים. הוא קיבל טיפול מרופא וחובש הסיירת שניסו לייצב את מצבו אך הפציעה הקשה חייבה פינוי מיידי מהשטח.
לאחר מספר שעות אושר מבצע החילוץ של מורן אל שטח ישראל. טנק בודד, בגילוי אומץ לב של אנשי הצוות, נכנס לשטח. חבריו של מורן נשאו אותו באלונקה בדרך קשה מהמבנה לכיוון הטנק. במהלך ההליכה, זיהתה חוליית החוד של הסיירת קני רובים מתוך אחד הבתים ומיד פתחה באש לכיוונם - בתוך שניות התברר שהיו אלו חיילי הפלחה"ן שנשלחו לאבטח את הסיירת בתנועתם לכיוון הטנק. סמל-ראשון אורן ליפשיץ, לוחם הפלחה"ן מקיבוץ גזית, נהרג במקום מאש הסיירת.
מכאן המשיכו הכוחות להתקדם לכיוון הטנק כשהם נושאים שתי אלונקות. בדרך נפתחה עליהם אש אויב, אך הם הצליחו להגיע לטנק ללא נפגעים נוספים. הרופא עלה לטנק יחד עם מורן ואורן כשהוא ממשיך כל העת במאמציו להחיות את מורן.
הטנק התקדם לעבר נקודת החבירה עם מסוק החילוץ והמתין לו מספר דקות. המסוק נחת במרחק של כ-150 מטר ממנו. אורן ומורן הועברו למסוק וזה המריא בשעה 16:50, לאחר דקות ארוכות ששהה בסיכון רב על הקרקע.
במהלך הטיסה לבית-החולים נקבע שמורן אינו בין החיים עוד. בן עשרים ואחת הובא למנוחת עולמים בבית-העלמין באשדות יעקב. הותיר הורים, שלושה אחים ואחות. לאחר נפילתו הועלה לדרגת סמל-ראשון.