23-07-2010, 16:30
|
|
|
חבר מתאריך: 27.03.06
|
|
טל ענבר- לא רואה כל סיבה להתנגחות. לא אמרתי שבגלל שהם לא עברו חוויות דומות אסור להם להתעסק במקרה. לא אמרתי שאסור להעביר ביקורת, כולם יכולים להעביר ביקורת עניינית ובצורה מכובדת.
אבל במקרה שעושים כמעט פסטיבל, אישי, סביב לוחם שכשל במהלך משימה. ולא משנה אם הוא לוחם על(ואולי ההילה והתדמית היא כזאת, אבל למי שהיה בסיטואציות האלה ברור שזה שטויות), זה לא לעניין.
אני לא יודע אם אתם יודעים באיזה שלב הם נמצאים בשירות שלהם, אבל בואו נגיד שהם עברו דבר או שתיים. הלוחם הזה כנראה חווה כל מיני דברים, וזרק הכל. הוא לא מתאים לשרת? זה לא אתם תקבעו, יקבעו את עתידו אלו שיודעים את התמונה המלאה, שיודעים ממה נבע המעשה ויש להם את הסמכות המקצועית.
שכתב בא- וכותב ש"החייל לא יוצא מהבית" ומסביר שכמה סיבות אישיות כנראה הובילו למהלך, שעושים לו ניתוח אופי בתקשורת זה משהו שמי שהיה בסיטואציה יזהר לעשות , ולכן העיסוק הפולשני בנושא בידי מי שלא טעם את החוויה הזאת מרתיחה אותי.
FiReBall - לא אמרתי שלא צריך לדווח. יש דרך לדווח ויש דרך לגלות טפח ולהסתיר טפחיים. וכמו שאמרתי לטל ההתעסקות הפולשנית והאישית לא במקום.
lior432 - א. לא הזדהיתי בשמי הפרטי ובטח לא בתפקיד הצבאי שלי ולא מהיחידה שממנה אני בא.
ב.לא דיברתי על תמונה, דיברתי על ההתעסקות האישית כמו שכתבתי לקודמך.
ג. הביקורת לא עניינית ורולוונטית.
assaf tolko - תגיד, מה אתה יודע? אתה יודע מה קרה במקרה? אתה יודע מה הוביל למקרה?
אני לא מצדיק אותו, אני לא שולל אותו. ההתעסקות שלך בו לא עניינית כי אתה לא יודע באיזה שלב הוא היה, אתה לא יודע את פרטי המקרה האמיתיים, אתה לא יודע מה הפרופיל שלו, אתה לא יודע כמעט כלום על המקרה. אז ממך שנראה כאדם רציני, אני מצפה שלא תהיה קל על המקלדת ולא תשפוט בהינף יד על פי דיווח תקשורתי-מגמתי מי ראוי להיות לוחם באיזה יחידה. האמירה על המצבי קיצון נכונה, וכנראה שכל מי שעבר סיטואציות דומות מבין את החשיבות של אימוני קיצון. מפה להשלכה של החוויות שלך והמסקנות שלך על מקרה שאתה מכיר מדיווח כ"כ חיצוני ומגמתי צריכות להיות מאוד זהירות, ספקניות ומכבדות.
noamlaw ולכולם -
אני מגן עליו מסיבה פשוטה. כמו שאני, בורג במערכת הצבאית כולה, בורג שלא משנה באיכות המשימות שעלי לבצע- אני עדיין בורג, ולא יכול להביע את עמדתי כאדם פרטי אלא ליישר קו עם המערכת, כי יש לי אחריות כלפיה. ככה למערכת צריכה להיות אחריות כלפי!
לא הגיוני שדובר צה"ל משחרר אחריות ונותן לכתבים להתעסק בפרטים האישיים של חייל. לתקשורת יש מגמה מסויימת שדורסת את כל מי שמסביבה בשביל האינטרסים שלה. אני כמעט בטוח מהיכרותי עם כמה מקרים כאלה שהרבה מהפרטים לא מדוייקים, שלמעורבים הסיטואציה מצטיירת אחרת מאוד. לכן אני מגן עליו! אני לא יודע מה היה שם, אני לא שופט אותו. מי שיקבע את עתידו ביחידתו יהיו המוסמכים על כך שיודעים את פרטי האירוע כמו שצריך, ולא איזה זב-חותם שיושב מול המחשב ושופט את כל העולם.
מנסיון אישי, כאחד שחווה במסגרתו מקרה שהתעסקו בחייל בלי הגב של המערכת החייל מרגיש אבוד, שאין מישהו שדואג לו ושהוא מתייצב מול "העולם הגדול" חסר כל. המערכת חייבת לוודא שלא מתעסקים בפרטים שלא לעניין בחיילים שלה. התוצאות הרסניות- האמינו לי.
לביקורת אשמח.
נערך לאחרונה ע"י Aharron בתאריך 23-07-2010 בשעה 16:32.
|