11-07-2010, 21:54
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
כי הממשלות שלנו חובבניות!
אין שום תהליכים מסודרים של קבלת החלטות, או דיון בהן. כי קל יותר לאשר פרוייקט מטופש שיעלה 300 מליון $ בתוכנית, 900 מליון $ בפועל, יארך 8 שנים מעבר למועד וזה כאשר גם לו היה מושלם בזמן ובתקציב המיועד, עדיין לא היה כדאי, מאשר למצוא מימון להתקנת מזגנים באיזה 100 כיתות.
אני מציע לך ללכת פעם אחת - פעם אחת! - לטכס בו נואם גם שר ישראלי וגם דיפומט/שר זר. אני מבטיח לך שתהיה נבוך: הנאומים של שרים (או גם ראשי ערים) ישראליים הם תמיד "אני-אני-אני" עד לרמה מצחיקה. הם תמיד נמשכים כפול ממה שמיועד ותמיד מייגעים, לעולם לא מעוררי כבוד. ואלה אותם אנשים שאמורי לעמוד בפני לוביסטים: אין מצב שהם בכלל מצליחים לחבר בין ההבנה שהמסתננים עם בעיה (בוא לא נשכח שהם מוסלמים!) ובין אישור התוכנית לעצור את התופעה. לו המצרים לו היו יורים מדי פעם בכמה מהם, היו באים הרבה יותר.
בסוף שנות ה-90 מלאה תל אביב במהגרים לא חוקיים מ-4 יבשות (אני לא מדבר על עובדים עם רישיון, או כאלה שהיה להם כזה): רבים מאוד מאפריקה. במהלך תחילת שנות ה-2000 הוקמה משטרת ההגירה ורובם גורשו, כמעט בלי ששמענו על זה (וכמובן האפריקאים שיותר מכולם היו בבירור מהגרי עבודה לא חוקיים משום שלא הוענקו כמעט רשיונות עבודה לאפריקאים, וממילא הם לא התכונו לעבוד בענפים הנדרשים). מה שכן אלה כולם הסתננו באופן "חוקי" מנתב"ג, ולא מהגבול. עכשיו זו צרה אחרת, וכמובן שהשמאל הקיצוני זיהה פרצה קוראת לגנב, והפעם המערכה מסובכת.