לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 05-07-2010, 18:04
  YHS YHS אינו מחובר  
מהנדס אווירונאוטיקה, עוסק במגוון נושאי תעופה שנים רבות

חבר מתאריך: 17.07.05
הקשר לאשכול הקודם?
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי KostaKing שמתחילה ב "[QUOTE=YHS]ולפני שתמשיך, אנא,..."

לא אתה כתבת והתבטאת שם בגסות כלפי קצינים מסוג זה או אחר? אני מקווה שהגישה שלך השתנתה, ואם כן, שכח את הערתי.

ולגבי הערתך ל"בחור השני" - לא - זה לא מראה על מישהו שנלחם ולא נקניק. זה מראה על מישהו שמסרב פקודה וישב בכלא.

אסביר לך -

קצין מסוים מפקד על קורס מסוים שיפתח בעוד חודש. יש לו עשרה חניכים שהוא בחר אותם על סמך נתוניהם ועוד עשרה שגם הם רוצים, אבל גודל הקורס מוגבל. עכשיו בא אחד כמוך, שכבר נתנו לו הגדרת תפקיד, מסרב, נכנס לכלא, יושב שם מספר חודשים....
למה שאותו מפקד קורס ירצה אותך? הרי אם היית מתאים לו - מלכתחילה היה לוקח אותך. אין דבר כזה "רוצה". הצבא ממיין, בוחר ומציב. אני, כקצין, לא הייתי רוצה אותך באזור.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 05-07-2010, 19:10
  YHS YHS אינו מחובר  
מהנדס אווירונאוטיקה, עוסק במגוון נושאי תעופה שנים רבות

חבר מתאריך: 17.07.05
החיים הם לא שחור ולבן
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי KostaKing שמתחילה ב "אתה שופט אנשים יותר מדי, הוא..."

בין חייל "טוב" וחייל "זבל" יש עוד כמה סוגים. וביניהם גם כאלה שהם מתחת לממוצע שמפקדים לא רוצים אותם אצלם ולעיתים מחוסר ברירה מקבלים אותם ונותנים להם תפקידים הכי פחות מענינים.

עכשיו, מה אתה מצפה שהצבא יעשה? שיוציא מישהו מהקורס שעומד להתחיל כי נפשך חפצה ואתה "רוצה"? מה יעשו עם האיש? מה יעשו עם המקום שהועידו לך?
מה לעשות? לכתוב מכתבים. בסופו של דבר לא להתמרד אלא להיות הכי טוב במה שיתנו לך וכך תזכה להערכה ותתקדם.

כתבתי כבר פוסט על כך שהרבה אנשים בוחרים בדרך ההפוכה, השלילית, במקום החיובית. שנאמר: "הפוך, גוּטה, הפוך"

ישן 05-07-2010, 19:27
צלמית המשתמש של benny.zhit
  benny.zhit benny.zhit אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.01.09
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי KostaKing שמתחילה ב "אתה שופט אנשים יותר מדי, הוא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי KostaKing
אתה שופט אנשים יותר מדי, הוא סירב לפקודה אז הוא זבל של חייל, מה הקטע? =]

מה פתאום!
חייל שמסרב פקודות הוא חייל מהסוג הטוב ביותר!
אני בכלל לא מבין את הקטע הזה של הכלא - אני חושב שצריך לתת לחיילים שמסרבים פקודה צל"ש ופרס הרמטכ"ל לחשיבה יוצרת. הרי ידוע שהחיילים הכי טובים בצה"ל הם לא אלה שמבינים שהם מגיעים לצבא כדי לתרום איפה שצריך אותם, אלא אלה שמכריזים בבקו"ם לא _______ (השלם את החסר) לא מתפנה.

ועכשיו ברצינות -
א. כן, זה שאתה מסרב פינוי מתייג אותך כחייל בעייתי, וממש לא יעזור לך להגיע לקורסים יוקרתיים כאלה ואחרים שיכולים לקבל אליהם עוד מאה חיילים מצויינים, לפני שיצטרכו לקבל חייל בעייתי אחד.
ב. הצבא מאוד (מאוד!) לא מעוניין לעודד את סוג ההתנהגות עליה אתה מדבר, ולכן הדבר האחרון שהצבא יעשה זה לתת לך צ'ופר בדמות הקורס שאתה רוצה. הרי אם הצבא ישלח מסר שהשיטה הזאת עובדת, כל מלש"ב יבחר לעצמו את המקצוע שהוא הכי רוצה, ויסרב להתפנות עד שיקבל אותו - לא מצב אידאלי בלשון המעטה.

בשורה התחתונה - מותר לך לעשות את כל הצעדים הלגיטימיים כדי לקבל את התםקיד שאתה רוצה - תתקשר/תשלח מכתבים למי שאתה רוצה, לפעמים זה עוזר. אבל סירוב פינוי בבקו"ם זאת ב99% מהמקרים הדרך המהירה להיות עובד רס"ר ממורמר, שבוכה על זה שהצבא פיספס אותו.

ישן 05-07-2010, 20:18
  Inigo Inigo אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.02.09
אני מבין למה הדברים שכתבתי נראים כך בעיניך,

אבל זו המציאות. מבחינת הצבא, בשלב הזה אתה לא יותר מעוד אחד שלא מרוצה מהשיבוץ שלו. יש אלפים כמוך בכל מחזור גיוס.

תרשה לי לעודד אותך בכמה מילים חיוביות:

אני טרם הגיוס ידעתי בדיוק לאן אני רוצה להגיע. מבחינתי זה היה המקום אליו אני אתגייס ויהי מה. הגעתי לצבא - ובום! רציתי גדוד אחד, הצבא שם אותי בגדוד אחר. מבחינתי באותו רגע זה היה סוף העולם. חשבתי שאני מת. שיגעתי את המפקדים, הקצינים, המ"פ... כולם. עד שהפנמתי שלשנות הרבה אני לא אצליח, וכנראה הגיע הזמן לתת את המקסימום איפה שאני נמצא. עם הזמן, התחלתי לראות את הדברים החיוביים במקום אליו הגעתי, ופתאום גיליתי חסרונות רבים במקום אלפיו שאפתי להגיע תחילה - חסרונות שלפני השירות בכלל לא הייתי מודע להם. לא מצטער לרגע על המקום אליו הגעתי, להפך, מברך על כך.

אני מבין למה הכאפה הראשונית קשה לך ולמה בעיניך זה סוף העולם. Been there, done that.

תרים ת'ראש מהרצפה, תנגב את הדמעות, ותן את כל מה שיש לך במקום אליו הגעת.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:44

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר