לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 30-06-2010, 09:53
צלמית המשתמש של Segmany
  משתמש זכר Segmany Segmany אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.01
Facebook profile LinkedIn profile Follow me...
16,600 שקל - זה הסכום המינימלי שדורשת עיריית תל-אביב עבור הזכות להפגין בכיכר רבין

הפגנת התומכים בלגליזציית הקנאביס, שקיומה נדחה ולאחר הפרסום ב-ynet אושרה על-ידי עיריית תל-אביב בכיכר רבין, העלתה שוב לסדר היום את נושא גביית הכספים עבור הזכות להפגין במקום.

תעריפון השימוש בכיכר רבין להפגנות אושרר אמנם לפני ארבע שנים, אך הכביד לא פעם על מארגני הפגנות, שנאלצים לשלם עשרות אלפי שקלים לעירייה עבור השימוש ב"כיכר ההפגנות". במקרה של ליאורה גלבר, מארגנת ההפגנה להפיכת הקנאביס לחוקי, האגרה עבור ההפגנה מהווה למעלה ממחצית מעלויות האירוע, ומפני שלא מדובר בגורם מסחרי, היא וחבריה אוספים תרומות כדי לממן את ההוצאה היקרה על האגרה - 16,600 שקלים. לשם השוואה, בירושלים אין צורך לשלם עבור הזכות להפגין.

עיון בתעריפון של עיריית תל-אביב חושף את גובה הסכומים שמשלמים גופים, ארגונים, חברות ופרטים שצריכים לשלם לעירייה בגין השימוש בכיכר. "מטרת התעריף הוא לממן את ההוצאה העודפת הנוצרת לעירייה כתוצאה מקיום אירועים בכיכר", נכתב בדברי ההסבר. עד לשנת 2006 התעריף היה 19 אלף שקל לאירוע שבו עד 20 אלף איש ו-45 אלף שקל לאירוע שבו מעל 20 אלף איש..

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3912632,00.html
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 01-07-2010, 17:41
  JAVEHN JAVEHN אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.12.03
סליחה?
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "חייבים להפגין באופן כללי?...."

אם אני לא טועה,זה פחות עבודה למשטרה שצריכים לתפור תיקים לסטודנטים בטכניון , לרופאים לעתיד,לדור הבא של תעשיינים...במקום,חס וחלילה,שיפנו קצת משאבים לטובת משהו שהוא באמת מועיל למדינה.

אתה מכיר אותי קצת על דפי הפורום...אז הנה הפתעה קטנה בשבילך.אני הולך,לא כדי להגן על זכותי לעשן,כדי להגן על זכותם של אנשים אחרים לעשות מה שהם רוצים בגוף שלהם.כדי להגן על אנשים שהם עתיד מדינת ישראל ,ועדיין צריכים לענות על שאלות מפגרות ברעיונות עבודה כגון "האם עישנת סמים לא חוקים בחיים שלך" .כי נמאס שהמדינה הזאת מפגרת אחרי בערך כל מדינה מתועשת אפשרית בעולם שכבר הבינה לאן העסק הזה הולך,ורק פה מציקים לך שוטרים משועממים כי יש להם יום חלש בעבודה.אף אחד לא צריך להתבייש בזה שהוא לא רוצה לשתות רעל בצורת אלכוהול ,אלא להירגע מכל החרא היומיומי פה בצורה שונה .
אז לא,לא יושבים בשקט ולא מפסיקים לחלום.כי מי שמעשן זה מזמן לא החברה החמודים האלו עם שער ארוך שלא מעניין אותם כלום.הם גדלו והפכו לרופא שלך,למהנדס שתכנן לך את הדירה,לבוס שלך (טוב,כנראה לא הבוס שלך) ,לעובדים שלך ,לאחוז נכבד מתושבי המדינה הזאת.רוצה לעשות מכולם אהבלים סטלנים ?

קיצר,עצרת עברה מקום...מי שרוצה להשתתף (ויהיו אחלה של אומנים,עד עכשיו יותר מ5000 אנשים עשו attending) ,כנסו לדף פייסבוק של עצרת לגליזציה המונית.
ישן 01-07-2010, 18:22
  JAVEHN JAVEHN אינו מחובר  

בהחלט
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "פחות עבודה למשטרה? טיעון מוזר..."

פקודת הסמים המסוכנים לשנת 1973 מכניסה כמות % גדולה מאוד של אנשים לתוך קטגוריה של אנשים שעברו על החוק.אין אפשרות לאכוף חוקים כאלו במלואם,ואני אפנה אותך לצורך רפרנס לתקופת היובש בארה"ב בין השנים 1920-1933.
פקודות וחוקים ותיקונים יכולים לסבול הכל . יש מדינות בהם אסור להחזיק בייגלה בתיק לפי החוק (בפילדלפיה אם זה מעניין אותך) ,או לתפוח לבנאדם על השכם.מה שקורה היא שהחוקים האילו יוצרים סטייה חברתית נוספת ,קבוצות ספורדיות יותר גדולות יחסית לחברה ה"נורמלית".עישון מריחואנה (שבאורך פלא,כמות האנשים שמעשנים היא די עצומה ,למרות שהדבר לא חוקי) מעביר כמות עצומה של אנשים לצד השני של החוק ,ולטעמי האישית אין אפשרות לטפל בתופעה,ואף אין צורך ממשי לטפל בתופעה .

אחד הנימוקים בזמנו שתופעת המעשנים בדד אינה ראויה להתייחסות,אלא שאותה קבוצה שמעשנת היא גם קבוצה שיכולה לעשות פשעים נוספים,כגון אף לרצוח,לגנוב וכדומה (אני אפנה אותך לסרט מצחיק משהו שנקרא reefer madness,שעשה הממשל הפדרלי בארה"ב . מסתבר שעישון פייסל גורם לך להתחרפן,לגנוב,לרצוח ומה לא) ...ולכן יש להוציא פקודה המוציאה את המריחואנה מחוץ לחוק(אגב,הצורם גם,שבמדינה שלנו אין אפילו הפרדה כמו שיש במדינות אחרות בין מריחואנה,לסמים קשים).בכל מקרה,כנראה שכבר הוכן מעבר לכל ספק שמי שמעשן לא רוצח אף אחד ולא גונב כלום.....לכן לטעמי קצת יותר שווה למשטרה להשקיע כסף איפה שבאמת יש רוצחים וגנבים (סטייה חברתית שהיא יחסית קטנה במימדיה,ומפריע לחברה תקינה להתקיים).
ישן 01-07-2010, 18:00
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.10.08
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי JAVEHN שמתחילה ב "סליחה?"

אל תהיה סטלן (משחק מילים). המשטרה לא תופרת תיקים, היא מבצעת את המוטל עליה. לא היא קבעה את החוקים, נכון? ראית את סופו של "הבלתי משוחדים"? אחרי שאליוט נס סיים את תפקידו מגיע אליו כתב ששואל מה יעשה עכשיו כשמסתמן שהולכים לבטל את חוק היובש. הוא עונה לו -"כנראה שאלך לשתות משהו".

יש חוק, ויש מי שאוכף את החוק. זה שאותו בחור הוא סטודנט בטכניון מעניין את קצה זרתי. הוא עבר על החוק, ולכן המשטרה תעצור אותו. יתבטל החוק? שיהיה לו לבריאות.

אגב, "כי נמאס שהמדינה הזאת מפגרת אחרי בערך כל מדינה מתועשת אפשרית בעולם שכבר הבינה לאן העסק הזה הולך". אתה רוצה לחשוב על זה שוב? כל מדינה מתועשת בעולם? אתה בטוח?

ישן 01-07-2010, 18:59
  JAVEHN JAVEHN אינו מחובר  

כמובן,אלא מה
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "אל תהיה סטלן (משחק מילים)...."

ברור שאני סטלן ,אם הנושא לא לרוח שלך (סרקזם).

בינתיים,יצא שבינינו,יצא לי לעבוד במשטרה פה ושם (כמובן,אולי גם לך...אבל בוא נשחק את המשחק שלך.אתה תגיד לי "אל תהיה סטלן",ואני אשאר דברים אליך,למרות שאני לא יודע באמת מי אתה בכלל ואיך אתה נראה).יצא לי גם להיות בצד השני של היחסים.אין לי בעיה שהשוטרים יעשו את העבודה שלהם אם הדבר לא חוקי-ולכן,עם עדיין לא הבנת,בגלל זה יש את העצרת לגלזציה.

מה שכן,אתה צריך לדעת שקצת קשה להם באמת לעשות את העבודה הזאת על הצד הטוב ביותר.אין מה לעשות,מחוץ למוסר העבודה ,הדבר הוא די בעייתי,כי אי אפשר להתלבש על כל אחד שמעשן . לכן מתפשרים על אנשים שעושים את זה בהתרסה (שזה די מטומטם באמת לטעמי),בפומבי וכדומה. אלא מדי פעם,תופסים גם אנשים שהמזל לא שיחק להם יותר מדי,ולמרות שהם נזהרו עדיין תפסו אותם . וגם,במזל הרע של אותם אנשים,לשוטרים יש מצב רוח להתלבש עליהם (כי בינינו ,גם השוטרים מבינים שהפקודה הזאת היא מטומטמת,ומכניסה בנאדם ,שמעבר לזה הוא אזרח למופת,למצב ביש.אלא שלפעמים,השוטרים לא מוותרים מסיבה זו או אחרת).

עכשיו,מבחינתי ,בעייתיות רבה של חוקים דוגמת זה,וניקח למשל את חוק היובש,היא שהאדם שבקצה מתערבב (אין לא ברירה,צריך לקנות ממישהו) עם אנשים,שכן יש להם נגיעה פלילית בחוק (קודם כל,גם בפקודה יש הפרדה בין משתמש קצה לבין סוחר.ודבר שני,כנראה שהסוחרים גם מתישהו צריכים לעבור על מספר חוקים נוספים , והסבירות לזה עולה ככל שעולים למעלה בפירמידה-עד שמגיעים לאיזה אירגון פשע לכל דבר). התכוונתי לכתוב את זה בפוסט מקודם,אבל חשבתי שאין טעם . אבל אני רואה שכן אין לך שום בעיה להשוות בין אל קפונה (שהוא היה פושע לכל דבר) לבין אותו end user שכל מה שהוא רצה זה לשתות כוסית וויסקי (או לעשן פייסליקו במקרה שלנו).

נכון ? שמת לב מה עשית בפוסט שלך ? אתה מבין מה כתבת ? השווית בין אל קפונה לבין אדם שכל עוונותיו הרבים מעין ספור ,זה להדליק פייסל בסוף היום ? בוא נפתח שנייה ספר של אליוט נס , Elliot Ness,the real story . ע"י Paul W. Heimel
Knox Books .
לא קראת ? אוקי.בוא נגיד רק דבר הבא : הר אליוט נס לא עצר אזרחים ששתו . בוא אני אגיד לך עוד דבר.מר אליוט נס,בזמן שרדף אחרי ספקי אלכוהול,היה שתיין רציני. אליוט נס אהב לשתות , ולא הסתיר את זה .
לא חביבי,מר אליוט נס לא אמר שהוא הולך לשתות אחרי שהסדרה או הסרט נגמר . כי מה שראית מבוסס על הספר Untouchables ,שמנפח את הסיפור של אליוט נס מעבר לכל המידות.או,אבל מר אליוט נס אהב לשתות ...הוא אהב לשתות לא בסוף הסרט,הוא אהב לשתות גם באמצע,וגם בהפסקת פיפי,וגם בהפסקת קורנפלקס .

עכשיו שסיימנו עם זה , בוא נלך לחלק השני : הנה רשימה מוויקיפדיה (אלוהים יודע עד כמה הדבר מעודכן,אבבל נניח ש...) :

http://en.wikipedia.org/wiki/Legali...abis_by_country

אתה שם לב למשהו מוזר ? כגון
In the last five years there have been fewer than ten prosecutions related to marijuana.[1]

Legal for personal use in small amounts and for consumption in private locations

Decriminalized for personal use in small amounts in the Australian Capital Territory, South Australia, Western Australia and the Northern Territory

For adults in Belgium, consumption in one's home and possession of quantities of up to 3 grams or one female plant is legal.[6]

Since 1994, cannabis has been decriminalized for possession of small amounts up to 1 gram for personal consumption

Cannabis is illegal but there is a high tolerance of smoking marijuana throughout the country

Possession of small amounts hash or marihuana was ruled legal by the German Federal Constitutional Court in 1994.[21]

וכו וכו וכו וכו וכו וכו וכו וכו וכו וכו וכו וכו וכו . למרות שהמון מדינות עוד לא ביצעו דקרימינליזציה , המון המון מדינות כבר מתחילות ללכת בדרך לשם .

כנראה שהיה לך ממש קשה לקרוא מה שרשמתי,ואתה ציטטת,ואני מצוטט עוד פעם : כל מדינה מתועשת אפשרית בעולם שכבר הבינה לאן העסק הזה הולך

אני לא יודע ולא בטוח איך הבנת את זה,כל מה שאמרתי שיש סובלנות רבה למשתמשים ברוב מדינות מתועשות,והתהליך הולך לאט לאט לעבר דקרימינליזציה (חוץ מאסיה שמעורבת בדבר מאפיה מטורפת והמדינות די לא רוצות לאפשר כל קשר לדקרמנליזיה...בכל מקרה,גם שמה כולם מעשנים) . איפה ישראל שם ? אין אפילו שיח ציבורי על הנושא . וזה משהו שלפחות צריך להתקיים . שיח ציבורי .

בינתיים,אני בזבזתי קצת זמן ויש לי מבחן ללמוד עליו...ואתה חביבי ,לך להתבטל או משהו (או שלא,אבל נכון שזה ממש כיף להניח דברים על אחרים ? )
אל תהיה סטלן,הכי חשוב!!
ישן 01-07-2010, 19:37
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.10.08
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי JAVEHN שמתחילה ב "כמובן,אלא מה"

מצדיע לך, הרגת אותי מצחוק, אני מודה.

"אל תהיה סטלן" זה ביטוי שמשמעו "נו מה אתה רציני". משחק המילים היה משעשע עקב הנושא בו אנו עוסקים. העליתי אותו כי אתה כתבת שחור על גבי צבע לא ברור "זה פחות עבודה למשטרה שצריכים לתפור תיקים לסטודנטים בטכניון , לרופאים לעתיד,לדור הבא של תעשיינים". לתפור תיקים, לא פחות ולא יותר. כאילו המשטרה היא גוף נכלולי שמנסה להתנכל לאנשים. לא הנחתי לגביך שום דבר, לא לגבי הרגלי החישוש שלך או כל דבר אחר. אתה מיהרת להזדעק על כלום.

אגב, להגיד שאני השוויתי בין מחשש מצוי לבין אל קפונה זאת חוסר יכולת להבין טקסט או רשעות לשמה. כל מה שהבאתי היה ציטוט מסרט, שהיה אמור לגרום לך להבין שהמשטרה עושה את מה שמורה החוק, לא פחות ולא יותר. דהיינו- כשהכתב הגיע לנס ושאל מה יקרה עכשיו כשאספקת אלכוהול אינה עבירה, הוא השיב לו שיילך לשתות, קרי- אם איו עבירה זה לא מעניין אותו. וזה בדיוק מה שאני כתבתי לך קודם! אחרת מה יקרה פה לשיטתך? שוטר תומך לגליזציה לא יעצור מחששים, שוטר ימני לא יעצור מתנחלים שכרתו עצי זית, שוטר שמאלני לא יעצור אנרכיסטים נגד הגדר ועוד ועוד. מבין? רשויות אכיפת החוק פועלות לפי ספר שלא הן כתבו. אמרת שהיית שוטר- אתה אמור לדעת את זה.

לגבי הרשימה שלך- היא רק מוכיחה שאתה באמת לא יורד לסוף דעתי. מקודם טענת שיש לגליזציה או לפחות התעלמות בכל מדינה מתועשת אפשרית. הקצנה היא סוג של דמגוגיה...

דוגמא- באוסטריה העישון והאחזקה אסורים (למעשה אני יכול להפסיק פה כי מספיקה מדינה מערבית אחת להפריך את הטענה שלך).
דנמרק- לא חוקי.
פינלנד- לא חוקי, מלבד חולים עם מרשם (שזה, אגב, בסדר גמור מבחינתי. כמו שלא מחלקים מורפיום לכל אחד, רק למי שיש מרשם).
הונגריה- לא חוקי.
איסלנד- אסור.
יפן (יש מדינה יותר מתועשת מיפן?)- אסור בצורה חמורה.
ניו זילנד- אסור.
לוקסמבורג- אסור.
נורווגיה- אסור.
פולין- אסור.
שוודיה, שוויץ.. מספיק לך? האם הבנת עכשיו למה אני מתכוון כשאני שואל האם אתה בטוח שבכל מדינה מתועשת? או שלקחת את ארבע וחצי המדינות בהן מעלימים עין?

חזור לך ללימודים, אולי תנקה קצת את הראש ותבין מה כתבתי קודם.

עכשיו פתאום אתה כותב "אין לי בעיה שהשוטרים יעשו את העבודה שלהם אם הדבר לא חוקי". מוזר. חשבתי שהם עסוקים בלתפור תיקים לאנשים.

ישן 01-07-2010, 19:42
  לבני לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ

חבר מתאריך: 09.03.04
כמה ססמאות שטוחות בהודעה אחת...מדהים!
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי JAVEHN שמתחילה ב "סליחה?"

ראשית אין בכלל ספק שמושא רצונו של כל שוטר שרק התגייס שלשום הוא בראש ובראשונה לתפור תיק לאיזה סטודנט שגם מגן על המדינה! ובכלל עצם העובדה שמדובר ברופאים לעתיד, מהנדסים וכו'... ללא ספק מקנה לכל אחד ואחת מהם/ן לעשן כל מה שיעלה על רוחם ולעזאזל החוק!
זה ברור ולכן אין בכלל על מה לדון....

בעניין הטיעון השחוק שאומר "שילכו להתעסק עם מה שבאמת חשוב,... מוזר, את אותו טיעון תשמע גם מנהג שיכור, מהשכן שירעיש בשעה שתים בלילה ובכלל, מכל עבריין של חצי לירה...
אז הגיע הזמן להפנים שמה לעשות, המשטרה תתעסק גם במניעת פח"ע, בלכידת עברייני תנועה ותאמין או לא, גם בטיפול בסטלנים המאאאגניבים שפעם גם יהיו עורכי דין או אפילו.....רופאים!
כולם עברינם וכולם בסל הזה שהמשטרה נושאת בידיה תרצה בצורה יעילה יותר או פחות.
בעניין אותן "מדינות נאורות ורבות בהן הדבר חוקי"... הייתי שמח אם תפרט בדיוק באילו מדינות מדובר בדיוק!
ובא אחסוך לך, את הולנד אני כבר מכיר ואפילו את שוויץ שהתירה בשעתו לצרוך סמים (אגב כן, גם גראס וג'ראס זה סמים ע"פ החוק) באתרים מוגדרים...
אז מי הן אותן "מדינות רבות"?...

ותמיד מסקרנת אותי השאלה , האם באמת יש כל כך הרבה מדינות בעולם המונהגות על ידי כסילים וטפשים שאינם מתירים צריכה חוקית של סמים....
מעניין.
לא יודע, לדעתי הצנועה מי שצריך לעשן סמים כדי להרגע כדבריך מ"החרא שיש פה" משהו באופיו קצת חלש שלא לומר רעוע....

מה שיפה הוא שכל סטלן שאליו יופנו טענות כאלה ואחרות לא ממש יביא טיעונים רציניים אלא קודם כל ינסה להסביר שאלכוהול לא יותר טוב ואף יותר גרוע (יכל להיות אך מה לעשות שאלכוהול חוקי עדיין) ויסיים את טיעוניו בדיקלום של רשימת היתרונות המרשימים בעישון של מריחואנה ואף חשיש....

אדוני- כל עוד גראס וחשיש נמצאים בפקודת הסמים צריכתם שלא לדבר על הסחר בהם אינו חוקי!
נ ק ו ד ה !
אתה יכל לעשות לעצמיך הבחנות בין סמים קלים לסמים קשים מהיום ועד איד אל פיטר, חוקי יא חביבי זה לא!
אז תאשים את השוטר המשועמם, את המשטרה בכלל, את משרד המשפטים את הממשלה את מי שאתה רוצה, כנראה שבאמת כוווולם מטומטמים ולא מבינים כלום מהחיים שלהם למעט החבורה הצבעונית והמאאאגניבה שתתקבץ לכדי הפגנה בשבוע הבא.

ו....הופתעתי ושמחתי לראות אותך כאן אחרי כל כך הרבה זמן שלא!...

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:05

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר