01-07-2010, 18:40
|
|
|
חבר מתאריך: 13.08.06
|
|
נתניהו לצועדים: חושב גם על הנרצחים העתידיים
רה"מ חשף את כל הקלפים בנאום לאומה בנוגע למו"מ התקוע. "הסכמתי לשחרור גלעד שליט תמורת 1,000 מחבלים, אבל לא אסכים לחזרתם ליהודה ושומרון, ולא לשחרור ארכי-מרצחים", אמר בהזכירו את עסקאות ג'יבריל וטננבאום. "ישראל לא יכולה לומר 'בכל מחיר'. זאת האמת, ואני אומר אותה כאן"
נאום לאומה ביום החמישי לצעדת שליט. ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הציג את עמדתו באשר למשא ומתן התקוע לשחרורו של גלעד שליט, ארבעה ימים לאחר שהחלה צעדת המשפחה ממצפה הילה לירושלים. "כולנו רוצים בשובו של גלעד, אבל עליי מוטלת גם האחריות הכוללת", אמר. "ישראל לא יכולה לומר 'בכל מחיר'. זאת האמת, ואני אומר אותה כאן".
נתניהו, שאמר כי הסכים לשחרור אלף מחבלים תמורת שליט, הסביר מדוע החלטה זו היא כה קשה ומורכבת: "אני מביט בעיניה הכואבות של משפחת שליט וכואב יחד איתה, ומסתכל גם בעיניהם הכואבות של מאות בני משפחות נפגעי הטרור וכואב את כאבם. באותה נשימה, אני חושב גם על כל אותן המשפחות שיקיריהן יירצחו ממעשי טרור נוספים, אם ייפרצו העקרונות של ישראל בנוגע לשחרור מרצחים. כראש ממשלה אני מחויב לשקול את כל השיקולים הללו".
"הקריאה לשלם כל מחיר היא זעקת הלב הטבעית של אבא, של אמא, של סבא, של אחות ושל אח", אמר ראש הממשלה. "כאח, כאב, כבן, אני מבין את הזעקה הזאת מעומק לבי. אבל לנגד עיניי ועיניו של כל ראש ממשלה בישראל צריך לעמוד ביטחונם של כל אזרחי המדינה. ישראל מוכנה לשחרר מחיר כבד תמורת שחרור שליט, אבל היא איננה יכולה לומר 'בכל מחיר'. זאת האמת, ואני אומר אותה כאן".
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3913803,00.html
|