MEAT-SHOS פרק ב': החוויה הצרכנית
MEAT-SHOS פרק ב': החוויה הצרכנית
בשלהי אוגוסט האחרון, שיתפתי אתכם בחוויה הקולינארית שעברה עלי במסעדה הנ"ל שבקצרין. ציינתי שם שהם לא רק מסעדה שכדאי לבקר בה, אלא שהם משווקים בשר לכל קצווי הארץ. באחד האמשים האחרונים, עקב ירידה משמעותית של מפלס חמרי הגלם במקפיא, התיישבתי להזמין. פעם, הייתי תולה על גבי את אשפת החיצים, מותח מיתר בקשת, ושם פעמי לג'ונגל, לראות מה יזמן לי המזל. לימים, העברתי את שדות הצייד שלי לסופר הקרוב, והמשכתי לצוד לי להנאתי (המוגבלת משהו) מבצעים ומציאות. כיום – לעת זיקנה, אני גולש לי באינטרנט וצד לי את מזוני .ON-LINE
את האתר של מיצ'וס הכרתי מזה זמן, ועכשיו הגיע העת להשוואות. השוויתי את המבחר ואת המחירים לעוד ספקי בשר משובח, כולל כאלה ששמם עלה בפורום זה ממש. כמובן שאין זהות מוחלטת, אך מבין הנבחרת, מיצ'וס לא היו היקרים ביותר (אם כי אי אפשר להאשים אותם במחירים נמוכים במיוחד), וההיצע שלהם מגוון ומזמין מאד.
התחלתי להזמין, ומייד נתקלתי בבעיה. מרוב דברים טובים, ומרוב התלהבות (על כל נתח צצו לי מייד רעיונות למה שאפשר להכין ממנו....), מצאתי את עצמי מזמין הרבה יותר ממה שתכננתי. לאחר מנוחה קלה, הסחרחורת שאחזתני, חלפה קצת, והצלחתי לכווץ חזרה את ההזמנה לתשעה פריטים בלבד, תוך תפילה חרישית לאלוהי המקררים, שיהיה לי מספיק מקום במקפיא.
ההזמנה עצמה מאד ידידותית: אתה יכול לציין משקל רצוי של הבשר, איך לחתוך אותו, באיזה גודל אתה רוצה, למשל, את הסטייקים שלך (ויש לפחות שישה נתחים שונים המתאימים לסטייק, ופורסים לך פרוסות של 400-1200 גרם, לפי רצונך), וכדומה, הוראות ביצוע לקצב. יש להם מגוון של מוצרי עגל, טלה, אווזים ועופות, וכן מוצרים מעובדים כגון צ'וריסוס, נקניקיות מרגז ומעדנים שונים. גמרתי להזמין, ורציתי, כמקובל באי אילה מקומות, לשלם. הם לא רוצים! ההיגיון שלהם אומר שקודם ישקלו את הבשרים שלך, ורק אז (וגם מטעמי בטיחות) יטלפנו אליך לאישור סופי של המחיר, לשינויים בהזמנה (אם תרצה), ולתיאום המשלוח (ללא עלות!), ואם תרצה, תשלם במקום לשליח. כך אכן היה, וקבלתי טלפון המאשר את כל פרטי ההזמנה שלי, העירו לי שטעיתי והזמנתי נתח מסוים בהזמנה רגילה, בעוד שהוא כעת במבצע, ושהם כבר תיקנו לי את המחיר בהתאם.
ביום המיועד, הגיע השליח במועד המוסכם, תוך שהוא מתקשר למפרע לוודא שיש מישהו בבית. הסחורה הגיעה בקירור, בתיבות קרטון סגורות עם לוגו של המפעל, עם תעודת משלוח מפורטת מאד, כולל משקלים מדוייקים, מחיר לק"ג ומחיר ליחידה. כשפתחתי את הקופסאות, ציפיתי למצוא משטחים עם בשר בעטיפת ניילון נצמד, ואולי עם ניילונים המפרידים בין פרוסות הסטייקים. כאן נכונה לי הפתעה נעימה: כל פריט בא עטוף באריזת ואקום אטומה משלו (כל פרוסה לחוד! כל נתח או חלק של נתח – לחוד!), כל אחד עם תווית משלו עם ציון החלק המסויים. ממש בית מרקחת – נקי, אסטטי ומסודר. סידרתי את הסחורה במקפיא, ואילמלא השארתי משהו בחוץ לצריכה מיידית – לא היה לי יותר מקום.
לא אכנס לפרטים של מה הזמנתי ומה אעשה עם זה, אך פתור בלא כלום – אי אפשר.
אחת ההפתעות בהזמנה הזו היה נתח הקצבים. כלל לא מפתיע אותי שאנטרקוט, פילה ועוד כמה נתחי יוקרה הם במחירים כאלה הגורמים לי לחשוב יותר על השתלה מאשר על אכילה, אבל הופתעתי למדי מכך שנתח הקצבים זול מרוב יתר הבשרים המתאימים לסטייקים. דווקה נתח זה שכל כך הרבה נכתב עליו ועל תכונותיו המופלאות, ועל הקושי שבהשגתו? הייתכן וכל הכותבים סתם עובדים עלינו, או שכולם חושבים שאם לא התחתנת עם ביתו הפוזלת של הקצב אז אין לך סיכוי להשיג את זה? זה מה שמוריד את הביקוש ואת המחיר? אין לי מושג, וגם לא איכפת לי. באתר כתוב שזה נתח של בערך 1000-1200 גרם, אז הזמנתי לי אחד. קבלתי יותר מ- 1520 גרם, והיות ואת יתר הסטייקים ביקשתי בנתחים של כחצי ק"ג, חילק לי הקצב, ברוב התחשבות, גם את הנתח הזה, לשניים.
בכותבי שורות אלה, שוכן לו הנתח הראשון מבין השניים, על 750 הגרמים שלו, אי שם באיזור המקביל לגובה המקלדת, וגורם לי לכתוב לאט מהרגיל. לא שיחקתי בו הרבה: רק שחררתי אותו מאריזת הואקום שלו, והיישר למחבת פסים לוהטת. צלייה לדרגת "רייר", בעוד הטבח מרייר, וישר לצלחת. זה לא האנטרקוט או הרמפ-סטייק הרגיל שלכם שנפרס לרוחב הסיבים. זה נתח שטוח מטיבו, שכלל לא נפרס, אלא נחתך למידה הרצויה, והונח להיצלות על צידו השטוח. זה אומר שבצלחת אתה פורס במקביל לסיבים. היות וזה שריר "עובד", הוא דל שומן, דבר העושה אותו יבש ולעיס יותר מסטייק רגיל. מה שמכפר על הכל זה הטעם. או, הטעם... אחרי הצלייה, בעודו נח בצלחת מספר דקות (לא טוב לפרוס בשר צלוי מייד), הנחתי עליו קצת חמאה, שנמסה ונספגה בו מייד. קצת פלפל שחור, קורט מלח, ולחם שחור. תוספת? לא. בעת עבודת הקודש שבחיתוך ולעיסה, אינני זקוק לשום דבר נוסף, מלבד כוס יין אדום יבש. אההה.....
וזה רק משאיר אותי לעכל לי לאט לאט את הנ"ל, ולחשוב מה אני הולך לעולל לנטח יפהפה של "צאך" בשבת, ואולי נעשה משהו עם חזה אווז מעושן, או שמא....
נערך לאחרונה ע"י DZZ בתאריך 24-12-2009 בשעה 15:09.
|