10-02-2011, 12:24
|
|
|
חבר מתאריך: 27.02.08
|
|
רעיון נפלא!
בתור ילד קטן, אי שם בראשית שנות השבעים, אהבתי לבהות במספרים המתחלפים בקול טירטור - כמובן הם לא היו דיגיטליים. במיוחד היפנטה אותי בועת הזכוכית שבה הסתחררו להבי טורבינה קטנה, אני מניח שתפקידו של הרכיב הזה במשאבה היה להראות לנהגים שמה שזורם בצינורות הוא אכן דלק ושלא מתחמנים אותם.
באדיבות ארכיון VIA הבלתי נלאה, הנה כמה תחנות ישראליות מראשית שנות ה-60 ועד לסוף שנות ה-70. למרבה הצער, באחרונה VIA ביטלו את האפשרות להוריד קבצי צילומים באיכות טובה, ונותרה רק אפשרות להוריד צילומים קטנים.
1960, בדרך לאילת
אין יותר מדי פרטים על סדרת הצילומים היפה שצילם ישראל הרמתי.
1963, מקום לא מזוהה
מעניין שתחנות דלק נוטות להיות מעבדת מחקר מעשי לנסיונות בעיצוב ובחומר. במקרה הזה, התכנון נחשב כנראה חדשני ובכיתוב רשם מי שרשם "גג פוליאסטר". שימו לב למשאית של יצרנית העוגיות "פרומין".
1964, קיבוץ מסדה
האמת, תחנות דלק בקיבוצים ובבסיסי צה"ל נראות כך גם היום.
1967, מקום לא מזוהה
סניף של רשת ההמבורגרים "ווימפי" בתחנה של סונול. לא ידעתי שהרשת הבריטית, שכשלה בארץ, הגיעה כה מוקדם.
1978, ליד מוזיאון ישראל
הכנסת מציצה מימין. סובארו פשע-סטיישן ורום כרמל מתדלקות.
1978, נווה אילן, תחנה של "דלק"
הייתי רוצה להיכנס ל"פונדק ההרים" ולאכול חומוס קוליפורמים, סטייק בפיתה ולקינוח קרם בוואריה מתוך קופסת פלסטיק שקופה!
דצמבר 1978, תחנה של סונול
השלט "כרמל מזרחי", ליד השלט שקורא לעם לאכול דג בקלה (בררר), מעטר את המבנה הכה מוכר של מסעדת "לויקו מושיקו". הצילום, איפוא, מתעד את התחנה בצומת גלילות. היום בכניסה למתחם הסינמה סיטי.
1978, שוב תחנה של סונול
חלק מאוסף תמונות שצולם עבור חברת הפרסום "בינג לינאל", כנראה למטרת קמפיין. התחנה כבר לובשת צורה מוכרת יותר. נדמה לי שגם זו התחנה בגלילות.
1979, חיפה
בכיתוב נאמר: "יפו, חיפה". יש רחוב בשם כזה? אני לא חיפאי...
|