ברוכים הבאים לחידון פורום כתיבה וספרות!!!
האתגר יכיל חידה שנושאה ידוע, הקשור לכתיבה/ספרות, למשל מחבר או יצירה מפורסמת.
בכל פעם יינתנו רמזים, על גולשי הפורום למצוא את הנושא.
האשכולות הקודמים ננעלו, כיוון שהיו מסורבלים וכבדים, קישור לאשכול מס' 1 נמצא כאן, ולאשכול מס' 2 כאן.
כדי לאפשר לכל הגולשים להשתתף ולהנות ישנם מס' חוקים - אם בחרתם להעלות חידה, אנא קיימו את החוקים הנוגעים לכך.
החוקים:
כולם רשאים להשתתף ולהציע רעיונות
כדאי להביא הסבר לבחירה
בכל יום/יומיים ע"פ קצב ההתקדמות לפיתרון, יינתן רמז נוסף אם הפתרון לא יימצא עד אז.
המגיב הראשון שיפתור נכונה - יקבל נקודה!
בכל אתגר חדש יפורסם לוח הניקוד עד כה.
המעוניינים יוכלו לפרסם חידה - אם החידה האחרונה נפתרה, זכות הראשונים לפותר/ת נכונה
ניקוד -
המשתתף בעל מירב הנק' בכל זמן נתון ייקבל צל"ש.
צל"ש נוסף יחולק לגולש שפתר נכונה את מירב החידות באשכול זה!
אם משתתף ענה על שלוש חידות ברצף, הצל"ש מהסעיף הראשון יעבור אליו עד הפיתרון הבא ללא קשר לנק'.
העלאת חידה - כל גולש רשאי להעלות חידה ובלבד שקיים את הבאים:
יש לשרשר את החידה החדשה כתגובה להודעה הראשונה (קרי - זו).
אם החידה לא נפתרה יש להביא רמז חדש. עדיף כל יום
חוקים נוספים אלו באו כדי לשמור על הסדר, למנוע פתיחה של חידות בו"ז וכדי לתת מענה לתשובה נכונה לחידה, במקרה שכותב החידה לא זמין.
בחידות שאינן פרי עטם של מנהלי הפורום, תישמר הזכות למנהלים לא לתת נק' על פיתרון, אולם ככלל לא נשתמש באופציה זו. לוח הניקוד:
Ingsoc - נק' 10
shruki - נק' 5.5
KRIDoron- נק' 4
T&T- נק' 3
אין. אין.
אתה ראוי לצל"ש שלך.
קבל נק' - ואת הזכות לחוד ראשון
---
התקווה - המנונה הרשמי של מדינת ישראל, ובעבר המנונה הרשמי של התנועה הציונית.
ההמנון הוא בעצם שני בתיו הראשונים של שירו של נפתלי הרץ אימבר (עם כמה שינויים) שחובר ב1878, בשעה שביקר בארץ.
מעניין לציין שרק בשנת 2004, התקווה אומצה כהמנון רשמי כחוק - בחוק הדגל והסמל ששונה לחוק הדגל, הסמל וההמנון.
נערך לאחרונה ע"י marin בתאריך 06-05-2010 בשעה 01:19.
נכון מאוד - בטעות כתבתי כי מדובר בדמות, כאשר מדובר כמובן באדם אמיתי לחלוטין - הלא הוא חוזה המדינה.
פתרון החידה:
הרצל כתב בספרו "רואה המחשבות", על אדם הקורא מחשבות שבסופו של דבר מגיע למסקנה כי עדיף היה אם לא ידע לקרוא מחשבות.
את ספרו המפורסם מדינת היהודים כתב בתוך חודשיים, וכמובן שהוא היה ממייסדי התנועה הציונית,
פעל רבות ברחבי העולם ואישים נכבדים למציאת פתרון מדיני לעם היהודי.
בראבו!
איך עלית על זה? מה הסגיר?
קבל עוד נק' ושמירה על התואר
---
קונפוציוס שנולד ב551 לפנה"ס - היה אחד מגדולי הפילוסופים בסין.
הוא עצמו לא השאיר אחרי כתבים, אולם תלמידיו איגדו את אימרותיו לידי ספר שבעברית נקרא "המאמרות" או "האנלקטים".
למידע מורחב אפשר לקרוא בויקי.
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "אתה יכול להסביר את החידה ואת..."
הקדמת אותי במעט בדיוק באתי להעלות את זה: פתרון החידה: מלבד הכתיבה,
משחק אינו זר לי, שייקה אופיר היה בין השאר גם שחקן, פנטומימאי ואף תסריטאי
בסרטים והצגות הופעתי למשל בסרט השוטר אזולאי
בארץ ובחו"ל. פתרון הרמז הראשון: לשלישייה ישראלית מוכרת כמובן הגשש החיוור - שלה היה כותב חומרים
כתבתי חומרים, ובמחזה מאחד הספרים באשכול החידות במחזה המלך מתיא הראשון גילם שייקה שבע (!) דמויות.
גילמתי מס' דמויות. פתרון הרמז השני: מלבד יידיש ולאדינו
גם ערבית למדתי,
ובגיל צעיר
לפלמ"ח הצטרפתי.במקום ללכת לעבוד עבור המנדט הבריטי - בגיל 14 הצטרף לפלמ"ח מה שהפיע עליו רבות גם להמשך חייו הבוגרים.
עוד קצת עליו: נולד בירושלים, נחשב לאחד הפנטומימאים הגדולים בזמנו -
ופרס אופיר קרוי על שמו. (פרס האקדמיה לקולנוע)
בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי KRIDoron שמתחילה ב "האם התשובה היא "האריה, המכשפה..."
אתה מפציץ היום .
מדובר בספר מספרי נרניה, המספר על עולם פנטזיה נוסף על שלנו, שהכניסה אליו היא דרך ארון בגדים.
בו נלחמים הטובים בהנהגתו של אסלן האריה, מול המכשפה וצבאותיה.
ספר ילדים נחמד.
אה כן, וקבל .
---
עכשיו תורכם
נערך לאחרונה ע"י marin בתאריך 09-05-2010 בשעה 22:57.
בתגובה להודעה מספר 42 שנכתבה על ידי KRIDoron שמתחילה ב "אני לא רוצה להעליב אף אחד,..."
אם לדעתך החידות קלות מידי - אין בעיה להעלות את הרמה .
בינתיים ניסיתי לקחת נושא שייתכן יותר מפתרון אחד אליו, כדי לגרום לגולשים לחשוב.
למשל בחידה הזו - התשובה יכלה באותה מידה להיות פיטר פן, ג'ומאנג'י וכו'...
בכל מקרה - זה עדיין כיף
בתגובה להודעה מספר 45 שנכתבה על ידי ShoobyD שמתחילה ב "אנטואן דה סנט-אכזופרי? מחבר..."
אכן אכן ברוך...
הסבר: אנטואן דה סנט אקזופרי היה מחלוצי דואר האוויר, ובמהלך טיסותיו התרסק פעמים רבות, בין השאר גם במדבר הסהרה (התפאורה לספרו המפורסם "הנסיך הקטן"). במהלך מלחמת העולם השנייה התנדב לשירות על אף גילו המבוגר יחסית, ונהרג כשהתרסק בים התיכון מהלך טיסת סיור בשנת 1944.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי marin שמתחילה ב "חידון: מי אני? חידון בניחוח הפורום - אשכול מס' 3"
זה לא היה פוליטיקלי קורקט לכנות אותי כפי שכינו
אך כך כינו גם את קודמי שהייתי נר לרגליו
על דברים שעשיתי נכתבו המון ספרים
אך לא פעלתי לבד ולכן נכנסנו לתודעה
למרות שכיוונתי רק לשרגא
זה לא היה פוליטיקלי קורקט לכנות אותי כפי שכינו=שמן
אך כך כינו גם את קודמי שהייתי נר לרגליו-קודמי=אהוד השמן מהחבורה הקודמת. נר=שרגא, מעין רמז נסתר
על דברים שעשיתי נכתבו המון ספרים=40 ומשהו ספרים סה"כ בסדרה ונדמה לי ש20+ על החבורה הזאת
אך לא פעלתי לבד ולכן נכנסנו לתודעה=לא לבד כי אם חלק מחסמב"ה
בתגובה להודעה מספר 59 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "טוב, אני מניח שתורי..
השור..."
השור הזועם רדף אחרי -
בתוך עצמי ניצלו חיי
יודעת אני שלא אמות
בזכות מה שרכשתי בחנות
רוז מאדר בורחת מבעל מכה. בחנות ליד ביתה היא מוצאת תמונה הנקראת גם כן רוז מאדר. יום אחד היא נכנסת לתמונה ומצילה אישה וילד הבורחים משור רצחני. כשבעלה מחפש ומוצא אותה, היא שוב בורחת לתמונה והוא אחריה. בתוך התמונה הוא הופך לשור, והיא מצליחה להרוג אותו.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי marin שמתחילה ב "חידון: מי אני? חידון בניחוח הפורום - אשכול מס' 3"
אז הגיע תורו של האשכול השלישי להינעל.
החידות שהעליתם היו מצויינות - אני אישית נהניתי מהן מאוד.
אני מברך את הזוכים המאושרים באתגר - כולנו, שהחכמנו ועשינו קצת כיף (לפחות אני עשיתי).
וכמובן - למצולשים ששומרים על התואר לחודש הקרוב.
אבל - זהו בהחלט לא הסוף של אתגר החידות - צפו להפתעות בעתיד הקרוב
marin ו chatulim