05-06-2010, 00:18
|
|
|
|
חבר מתאריך: 28.05.05
|
|
מהניסיון שלי - טופס 55 לא עוזר כל כך הרבה, מה שעזר לי (או מי שעזר לי) הם אנשים שהכרתי
במהלך השירות הצבאי שלי.
שמע, יש לך 2 אפשרויות:
1. להשלים עם העובדה שאתה תקוע בתפקיד הזה ולהעביר 3 שנים ככה.
2. להתחיל במסע ארוך מאוד - משחק ה"מי יותר עקשן" - אם לא תישבר, 99.9% שתצליח לעבור.
אבל אני מזהירה אותך, סביר להניח שהמסע הזה יעלה מעל שנת פז"ם וגם הדבר שהכי קשה לעשות
זה לעבור למקצוע אחר (שהוא לא עובד כללי/פקידה) ממקצוע שכבר נתנו לך ועשית עליו קורס.
אם אתה יודע שאתה לא בנאדם עקשן, עדיף לך לבחור את אפשרות 1, תשלים עם המקצוע, תמצא
חבר'ה ותשתלב. אם אתה יודע שאתה תעביר את התקופה הזו במרמור והמקצוע שלך זה הדבר הכי
חשוב מהכל, אפשרות 2 מתאימה לך.
אין דרך מיוחדת לזה, אתה פשוט צריך לדעת לנצל כל הזדמנות שאתה מוצא, אני התחלתי בראיון
עם מפקד היחידה. נסה להתחבב עליו, להראות לו שאתה מוכן להכל כדי לעבור לתפקיד שלך וחשוב
לך לתת כמה שאתה יכול לצבא במקצוע שלך.
על הדרך, יצא לי להכיר אנשים עם דרגות גבוהות בצבא והתחלתי לשאול אותם על המקצוע שרציתי,
אי אפשר להמנע מהעובדה שבצבא עדיף לך להכיר מישהו עם קשרים (וזה בסוף מה שעזר לי..).
תתחיל לרחרח ולשאול אנשים איך המפקדים, מי יכול לעזור לך וכו'.
עוד המלצה: תיתפס על מקצוע אחד שאתה רוצה, ותתחיל לברר איפה אתה יכול למצוא אותו כמה שיותר
קרוב לאיפה שאתה נמצא (מבחינת חיל, מערכים, יחידות) אם יש את המקצוע הזה ביחידה שלך - התמזל
מזלך! הרבה יותר קל לעבור בתוך היחידה. אם לא, זה גם בסדר, יותר קשה, אבל אפשרי
אגב, גם קב"ן (או במקרה שלך קפ"ס) יכול לעזור הרבה. כמובן שאתה צריך להגיד לו את כל האמת.
אם אתה לא מסתדר חברתית עוד יותר טוב. לקב"נים יש "כוחות על" , אמנם מבחינת מקצוע הוא
לא יוכל לתת כל כך הרבה, אבל כל דבר חשוב. הקב"ן יוכל לדבר עם המפקדים שלך ולהמליץ על
העברה לתפקיד שאתה מעוניין בו.
אני יודעת שבחיל האויר זה הרבה יותר קשה לעבור, אבל זה אפשרי (ואני מכירה מקרים), אז בהצלחה