לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-06-2010, 21:40
צלמית המשתמש של coolroy
  משתמש זכר coolroy coolroy אינו מחובר  
מנהל פורום פלאש

חבר מתאריך: 04.03.05
מעבר תפקיד - בעיה בטופס 55 מה נסגר עם הצבא

אני בצבא כבר כחודשיים פלוס, שבוע הבא מסיים קורס מכונאות רכב.
נזרקתי להיות מכונאי רכב בלי המיונים שהובטחו לי ובלי להתחשב במי אני ומה אני, אבל נעזוב את זה.
שלחתי טופס 55, המפרט את כל הידע שלי במחשבים ובכללי, מסוכם כמובן בצורה הרבה יותר יפה:
6 שנים של התעסקות בתכנות OOP, עסקים עם חברות גדולות והצלחה בתחום, יידע ושימוש בהרבה שפות תכנות, אנגלית ברמת שפת אם (בגרות אנגלית 5 יחידות - 85) ובגרות במחשבים 5 יחידות - 92, בנוסף למדתי באחד מבתי הספר הנחשבים בארץ (בוייאר), הכתם השחור היחיד הוא שפרשתי בתחילת יב' על מנת ללמוד לבגרויות באופן עצמאי ושייצא כך שהתעכבתי על בגרויות מסויימות ולכן עדיין אין לי תעודת בגרות מה שכנראה הביא לרושם מוטעה לגביי, הוספתי גם שאני הולך להשלים אותה.

בטופס ביקשתי לעבור למשהו שיותר הולם אותי ואת כישוריי, תוך הדגשה שכנראה אתרום כמה שיותר בעבודה בנושא המחשבים, ובתשובה כותבים לי (במילים קצת אחרות אבל מאוד דומה):
בחיים לא למדת מחשבים, אתה כרגע משרת במקום שהולם אותך ואת צרכי המערכת.

עכשיו, אני שואל את עצמי מה לעזאזל??? "בחיים לא למדת מחשבים"? וזה גם חודש עד שבכלל מקבלים מהם תשובה ועוד כזאת תשובה מהתחת אחרי כל מה שכתבתי, אני אובד עצות, מה לעשות?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 04-06-2010, 04:24
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי coolroy שמתחילה ב "מעבר תפקיד - בעיה בטופס 55 מה נסגר עם הצבא"

אני רוצה להזכיר לך שהצבא מבצע מיונים בצורה מסויימת בשביל להגדיל את הסיכויים שלו לקבל כ"א מתאים ובמינימום מאמץ.
התפקידים אליהם אתה רוצה להגיע נהנים מביקוש עצום, ואין שום בעיה למלא אותם באנשים חכמים ומוכשרים.
מבחינת הצבא, צרכיו ממולאים כיאות, וצרכיו קודמים לשלך.

נקודה שניה, שלא נעים לחשוב עליה, אבל היא חשובה:
אתה לא היחיד עם נתונים טובים ש"נזרק" לתפקיד שהוא לכאורה סתמי. אני מכיר הרבה מקרים בהם אנשים מוצבים בתפקידים מאוד לא אהודים (נהגי משא כבד, חימושניקים, אפסנאים). למה? כי הצבא צריך לא רק אנשים טובים גם בתפקידים האלה, אלא שהוא לרוב בונה עליהם לפיקוד בתחומים האלה. בגדול, אם צמחת בתחום אתה תהיה מפקד מקצועי יותר. אם יש לך ראש, אתה תהיה מפקד טוב יותר.
אני לא יודע על הסיבות למצבך, אבל אני יכול לומר לך בבטחון מהיכרות מקיפה עם כמה עשרות מקרים - אתה יכול לתרום ולמצות את כישוריך מאוד, גם אם לא תגע במקלדת כל השירות.
אני יודע שזה לא מדבר כ"כ למישהו בגיל שלך, ואלוהים יודע שאין דבר שחששתי ממנו יותר מאשר להגיע לתפקיד עורפי בגיוס שלך - אבל מה שאני אומר לך הוא אמת לאמיתה.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 04-06-2010, 16:51
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי coolroy שמתחילה ב "גם אני שמעתי על הרבה מקרים של..."

או שישלחו אותך חזרה לקצין מיון לשיבוץ מחודש, או (במידה ומדובר ביחידה לא קרבית) שישבצו אותך מחדש ביחידה בהתאם לפרופיל, ככה שבמקום להיות מכונאי, אתה תהיה אפסנאי של חלקי חילוף לדוגמה.... גם אם תחזור לקצין מיון, אתה עדיין תקבל רק תפקידים שלא דורשים מיון...

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 05-06-2010, 00:18
צלמית המשתמש של RedBlossom
  RedBlossom RedBlossom אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.05.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי coolroy שמתחילה ב "מעבר תפקיד - בעיה בטופס 55 מה נסגר עם הצבא"

מהניסיון שלי - טופס 55 לא עוזר כל כך הרבה, מה שעזר לי (או מי שעזר לי) הם אנשים שהכרתי
במהלך השירות הצבאי שלי.

שמע, יש לך 2 אפשרויות:
1. להשלים עם העובדה שאתה תקוע בתפקיד הזה ולהעביר 3 שנים ככה.
2. להתחיל במסע ארוך מאוד - משחק ה"מי יותר עקשן" - אם לא תישבר, 99.9% שתצליח לעבור.
אבל אני מזהירה אותך, סביר להניח שהמסע הזה יעלה מעל שנת פז"ם וגם הדבר שהכי קשה לעשות
זה לעבור למקצוע אחר (שהוא לא עובד כללי/פקידה) ממקצוע שכבר נתנו לך ועשית עליו קורס.

אם אתה יודע שאתה לא בנאדם עקשן, עדיף לך לבחור את אפשרות 1, תשלים עם המקצוע, תמצא
חבר'ה ותשתלב. אם אתה יודע שאתה תעביר את התקופה הזו במרמור והמקצוע שלך זה הדבר הכי
חשוב מהכל, אפשרות 2 מתאימה לך.

אין דרך מיוחדת לזה, אתה פשוט צריך לדעת לנצל כל הזדמנות שאתה מוצא, אני התחלתי בראיון
עם מפקד היחידה. נסה להתחבב עליו, להראות לו שאתה מוכן להכל כדי לעבור לתפקיד שלך וחשוב
לך לתת כמה שאתה יכול לצבא במקצוע שלך.

על הדרך, יצא לי להכיר אנשים עם דרגות גבוהות בצבא והתחלתי לשאול אותם על המקצוע שרציתי,
אי אפשר להמנע מהעובדה שבצבא עדיף לך להכיר מישהו עם קשרים (וזה בסוף מה שעזר לי..).
תתחיל לרחרח ולשאול אנשים איך המפקדים, מי יכול לעזור לך וכו'.

עוד המלצה: תיתפס על מקצוע אחד שאתה רוצה, ותתחיל לברר איפה אתה יכול למצוא אותו כמה שיותר
קרוב לאיפה שאתה נמצא (מבחינת חיל, מערכים, יחידות) אם יש את המקצוע הזה ביחידה שלך - התמזל
מזלך! הרבה יותר קל לעבור בתוך היחידה. אם לא, זה גם בסדר, יותר קשה, אבל אפשרי

אגב, גם קב"ן (או במקרה שלך קפ"ס) יכול לעזור הרבה. כמובן שאתה צריך להגיד לו את כל האמת.
אם אתה לא מסתדר חברתית עוד יותר טוב. לקב"נים יש "כוחות על" , אמנם מבחינת מקצוע הוא
לא יוכל לתת כל כך הרבה, אבל כל דבר חשוב. הקב"ן יוכל לדבר עם המפקדים שלך ולהמליץ על
העברה לתפקיד שאתה מעוניין בו.

אני יודעת שבחיל האויר זה הרבה יותר קשה לעבור, אבל זה אפשרי (ואני מכירה מקרים), אז בהצלחה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 05-06-2010, 19:18
  Inigo Inigo אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.02.09
אני רואה שזה מטריד אותך נושא הלפטופ,
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי coolroy שמתחילה ב "בקשר לבסיס סגור - דווקא אני..."

אז תרשה לי להרגיע אותך בנושא: כולם יכולים למצוא קצת זמן לתחביבים בצבא: אם זה לקרוא ספר, לשמוע מוסיקה או מחשב נייד. ראיתי כבר לא מעט לוחמים (בסדיר ובקבע) שמוצאים לכך זמן, כך שגם לך לא צפויה להיות בעיה (כל עוד אתה לא במהלכו של קורס). כך שבזמנך הפנוי, ואל תדאג - יהיה לך גם זמן פנוי, תוכל להנות מהלפטופ (אם יש לך כבר מכשיר דור שלישי, חבילת אינטרנט סבירה כבר לא כל-כך יקרה היום).

בנוגע ללפטופ בזמן עבודתך במשרד, זה מאוד תלוי בעומס העבודה ובמפקדים. עצתי - אל תבוא על היום הראשון עם הלפטופ למשרד. תן לזמן לעשות את שלו, ולאט לאט, אחרי שכבר יכירו אותך ותוכיח את עצמך, תביא אותו איתך למשרד מדי פעם ותעשה בו שימוש מועט. עם הזמן, ואם תוכיח שהוא לא מפריע לעבודתך השותפת, אני מאמין שיהיה בסדר.

הערה נוספת: אני שמח שפתחת את הראש והחלטת לנסות לבדוק האם אתה מסתדר במקום החדש. אתה עלול להיות מופתע. כבר פגשתי המון אנשים מעולים במקומות שהסטיגמה שלהם היא "מקום של דפ"רים". כמו שאתה, כבחור איכותי, הגעתי למקום שהסטיגמה שלך עליו היא בעייתית - אתה תגלה שיש עוד לא מעט חבר'ה כמוך. בהצלחה!

ישן 05-06-2010, 20:51
צלמית המשתמש של GrimReaper
  משתמש זכר GrimReaper GrimReaper אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.04.04
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי coolroy שמתחילה ב "סבבה הבנתי, עכשיו אם אני בכל..."

סתם ככה לא תגיע להיות פקיד, בטח שלא כתוצאה מסיום קורס והשיבוצים שבעקבותיו. כשתגיע ליחידה אם למפקד תהיה סיבה טובה, ניתן אולי לשבצך בכל תפקיד אחר, כולל פקיד,תפ"י, מחסן וכו', אבל כל עוד לא יפסלו לך מקצוע רשמית אתה תבזבז תקן ליחידה ולכן לא סביר שזה יקרה. לאחר הפסילה ניתן לשבצך ביחידה ביתר קלות ולעיתים יעדיפו זאת מאשר לפלוט אותך.

לגבי ההעדפות שלך לגבי האנשים שישרתו איתך ו"איכותם" - לצערי ומניסיון האנשים שהם בני-אדם בד"כ נמצאים הרבה פחות במחלקות חימוש בהם עושים יומיות כסדנאות/מחנות עורפיים בהם אדם לאדם -זאב, אלא בגדודים,יחידות קדמיות לוחמות, חטמ"רים וכו' (ואני לא בהכרח מתכוון ל"איכות" האדם מה שזה לא אומר, אלא להתנהגות ונאמנות חברית). מי שמחפש את הפטורים, את ההת"ש ואת ה"ללכת הביתה ב-16:00" לרוב גם ידקור בגב את חבריו למחלקה עבור שחרור חצי-שעהלפניהם ושבת אחת פחות בחודשיים.

"When a true genius appears in the world, you may know him by this sign, that the dunces are all in confederacy against him."
John Kennedy Toole

ישן 07-06-2010, 03:02
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי coolroy שמתחילה ב "אז אם אני אפסול את המקצוע..."

יכולים לשים אותך היכן שרוצים - גם בתור ש"ג בסיסי עד סוף השירות... לא חייבים לשאול אותך שום דבר, וכל פעם ששואלים אותך, ראה זאת כצ'ופר - לא שיטת עבודה.
לגבי אנשים. אם אתה חושב שהעובדה שמדובר בתכניתנים עושה אותם אנשים יותר טובים, אתה טועה. יש אנשים טובים בכל מקום, ואני גיליתי שדווקא אלה שעושים את עצמם ערסים, הם אלה שיש להם לב זהב. אתה לא תדע, עד שלא תנסה.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 02:08

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר