07-06-2010, 01:12
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.10.09
|
|
תגובה לרשימה, וניסיון "לתרום" לתזה שאתה מייצג רע מאד.
נתחיל בפראנויה, להגיד שאנחנו מדמיינים שרודפים אותנו זה מדהים, לצערי הטענה רווחת בחוגים פוליטים מסויימים ולכן אני מבין מאיפה היא הגיעה אליך.
הרי יש מדינות שנמצאות במצב מלחמה רישמי עם ישראל, גם זה דימיון פורה?
הצהרות מנהיגיהם על מוכנות למלחמה, מאמרי מערכת בעיתונים נחשבים באיראן,סוריה,מצרים,לוב,לבנון ועוד זה גם דימיון פורה?
טענת הפארנויה היא אחת מהמטופשות שקיימות, דרך אגב הלוואי שהיא הייתה נכונה, הייתי ישן טוב יותר בלילה אם היית צודק.
דווקא "לפני 65 שנה.." כן היו לנו נשקים,( יש שאומרים אפילו שאיכותיים מאשר לאוייב), ויכולת? אני חותם בעיניים עצומות על חוזה שמבטיח לישראל פערי יכולת כמו שהיו ב-48 בין ח"א ,ח"י ויבשה לבין היכולות הערביות בכל המערכות שעוד יהיו חלילה.
ולטיעונך הדה-פסיכיאטרים:
1.לא הבנתי רלוונטיות של טנקים ומטוסים לנושא הנשק הגרעיני, שלא אמור להשלח אלינו ע"י אחד משניהם.
2. במקרה הבאת פה את הטיעון הקלאסי (ולדעתי הנכון) נגד הסתמכות על הגנה פאסיבית.
בנשק גרעיני 90% או 99% זה כמו 0%. ואולי עלייך 2,3 שיהאב גרעינים זה קטן, אבל לא בטוח שעל תושבי ת"א ,חיפה, ירושלים. (או מושבים נחמדים עם שמות של נביאים.)
3. הטילים שלהם הם ממודלים 2000-2010 זה עוד חם ממכבש הפלדה, וחלודה, על תרכובות האלמיניום שמהן הם עשויים לא תופיע בקרוב. הטכנולוגיה הדרושה לבניית טיל היא די גסה, הגרמנים עשו זאת לפני 70 שנה. ולמדינה שיודעת לבנות מזלט"ים זה אפילו לא פרוייקט סמסטר א.
4. יש יותר מ-20 , חפש בפורום.
5.ראה סעיף 2.
6.כן.
7. האיראנים הם אחד העמים החכמים באסייה, הלוואי עלינו רמת המתמטיקה והדגש הריאלי במערכת החינוך הטרום אקדמאית שלהם. האקדמיה שלהם עדיין לא ברמה שלנו אבל זה בגלל מסורת, ופערים שנוצרו בין המערב למזרח ממנו הם מושפעים.(דבר שדוהה עם אלפי איראנים שלומדים בגרמניה,בריטניה).
ולסיכום, אנסה לתרום לך לייצג את גישת פואד בן אליעזר (יש לי הרגשה שאתה די צעיר ולכן ה"התנשאות")
מה שפואד טוען זה שבלתי אפשרי לעצור את הפרוייקט בגלל ש:
1. זהו פרוייקט לאומי שמפוזר למאות אתרים ומרכזי מחקר, והשמדתו, גדולה עלינו.
2. במידה והטכנולוגיה והרצון קיימים ,גם השמדה לא תעזור, כי כל עוד הידע קיים ,תמיד אפשר לבנות מחדש.
הטענות של פואד נכונות, אבל ישנם עוד גורמים שצריך לקחת בחשבון:
1. הרתעה, ישנן עוד מדינות בסביבה עם מוטיבציה לגרעין שמסתכלות על איראן כמקרה בוחן.
2.גם עיכוב של מספר שנים, חשוב, במיוחד במציאות הפוליטית באיראן ובעובדה שמכה צבאית מקיפה יכולה להביא מה שראינו בעיראק הקמת ממשלה פרו מערבית, וחלוקת המדינה לאזורים שבטיים.
3.מסר למדינות לא אחראיות עם יכולת גרעינית ,שמפזרות את הטכנולוגיה. (פאקיסטאן,צ.קוריאה)
לדעתי האישית , 1. תהיה מתקפה, ושינוי שילטון לפי מודל עיראק באיראן
2. כמו שאובאמה אומר, באופן אירוני הסכנה תמשיך להתקיים ומעולם לא הייתה גדולה יותר.
אבל לא רוצה לעשות אותך פאראנואיד.......
:
.
|