12-05-2010, 17:59
|
מנהלת בע"ח, וגם לוחות | המנהלת הכי חיה שיש..
|
|
חבר מתאריך: 17.10.06
הודעות: 3,618
|
|
עונת המלפפונים..החמוצים
סוף סוף הגיעו מלפפוני האדמה לחנויות..
וזה הזמן להחמיץ:
אני מחמיצה במלח, וזה המתכון למיכל 5 ל':
2.5 ק"ג מלפפונים קטנים ככל שיש בנמצא.
ראש שום מקולף ופרוס לפרוסות
צרור שמיר
סלרי
כ-20 פלפלים סודנים מיובשים(לפי הטעם)
מלח גס-כף לכל כוס וחצי מים.
אני אוהבת להתחיל בהשריית המלפפונים במים שעתיים לפני ההכנה, זה מחזיר להם את החיות ואת הקושי.
לאחר מכן, רחיצה טובה מכל הבוץ שנותר, וקיפוד ראשם וזנובתהם של המלפפונים.
השלב הבא הרכבה:
מסדרים יפה שכבה של מלפפונים בצנצנת ומעליה מפזרים עשבי תיבול: שום, שמיר, סלרי ופלפלים.
ואז עוד שכבת מלפופנים ועוד עשבים, עד מילוי הצנצנת.
את הצנצנת ממלאים במים חמים, שהמסנו בהם מלח לפי כף ל1.5-2 כוסות מים.
עד מילוי הצנצנת לחלוטין.
את הצנצנת אין להניח במקום חשוף לשמש, אבל כן במקום חמים.
אם מניחים על השיש או משהו כזה, כדאי לשים את הצנצנת על מגש, כי המיכל מפריש נוזלי החמצה עם הזמן, מה שעלול לפגוע בשיש.
אחרי כמה ימים ניתן לפתוח ולטעום את הנוזלים ולשפר טעם לפי הצורך.
אחרי שבוע המלפפונים כבר מוכנים, בתאבון
השריה:
תבלינים:
איבוד הראש והזנב:
הסידור במיכל:
שכבת עשבים:
מונח על השיש:
_____________________________________
|