לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 20-05-2010, 19:11
  doriko17 doriko17 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.11.07
יציאה לקצונה

שלום,
אני משרת כמש"ק מודיעין בחטיבה אני כשנה וחצי בתפקיד ומעוניין לצאת לקצונה אך
אני נתקל בקשיים מצד המערכת. אין לי נתוני קצונה מתאימים כלל (קב"א 47, דפ"ר 20 מתאם 0)
הנתונים אינם מתאימים בכלל לרף. אולם למרות הנתונים יש לי המלצות מעולות מצד המפקדים הישירים שלי
והמפקדים לשעבר והמלצת סמח"ט ומח"ט. ובינינו - המלצת מח"ט אומרת הכל....
למרות זאת לא נותנים לי לצאת לאימות נתונים/מבדקים כדי להוכיח שכן אני יכול לשפר את הנתונים ולצאת
לנוכח ההמלצות הטובות שלי בתפקיד והרצון העז שלי לתרום ולהמשיך בצבא והצבא פשוט חוסם לי את הדרך ושם לי "רגליים". אני מאוד מיואש מהמערכת האטומה שלמרות כל ההמלצות שיש לי הם עדיין לא
נותנים לי את האפשרות והצ'אנס להוכיח את עצמי במבחנים.
כרגע מה שהציעו לי זה להגיש קבילה נגד הגורמים הרלוונטים שלישות אוגדה/שלישות פיקוד ששם מחליטים
אם כן או לא.
יש לציין כי בפניי כל ההמלצות והטפסים הרלוונטים שצריך על מנת לצרף זאת לקבילה.
מה עוד אני יכול לעשות חוץ מקבילה למי שמבין ??
סה"כ אני באמת מיואש מהמערכת הצבאית שכל-כך אטומה על נתונים מהעבר,
ומי שיושב ומחליט על זה מסתכל על המספרים עצמם ולא על הבנאדם ועל מה שמשקף הבנאדם
וזה מה שמייאש.

תודה לעוזרים
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 20-05-2010, 19:22
  YHS YHS אינו מחובר  
מהנדס אווירונאוטיקה, עוסק במגוון נושאי תעופה שנים רבות

חבר מתאריך: 17.07.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי doriko17 שמתחילה ב "יציאה לקצונה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי doriko17
ובינינו - המלצת מח"ט אומרת הכל....

צר לי לאכזב אותך. זה אינו נכון. מיתאם קצונה והנתונים האחרים הם הקובעים. המלצת מח"ט יכולה לעזור במקרה של חריגה קלה. המספרים "עצמם" מאפיינים את הבנאדם. זו הדרך הכי טובה וכנראה גם הוכיחה את עצמה. רצון עז לתרום יכול להתבטא גם בתפקיד שאינו קצונה.

אתה יכול לקבול, ואני אפילו מציע לך לעשות זאת, עם כל המסמכים שיש לך, כדי שתרגיש שעשית מאמצים. יחד עם זאת, אני בספק אם זו עילה לקבילה. קבול, אך אל תהיה אופטימי מידי.

ישן 20-05-2010, 19:37
צלמית המשתמש של GrimReaper
  משתמש זכר GrimReaper GrimReaper אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.04.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי doriko17 שמתחילה ב "יציאה לקצונה"

אתה מיועד לקצונה בחיל שלך? היית בראיון אצל הקמנ"א? הוא אישר/תומך בהמלצות?
כי עם כל הכבוד למח"ט שלך, אם לא ייעדו לקצונה קרבית אז לא החיל שלו יהיה אחראי לבזבז עליך הקצאת קצונה. אם מודיעין אוגדה/פיקוד לא רוצים בך - לא תצא לקצונה. אם כן, אתה צריך את המלצתם ואישור וועדת הקצונה החילית ואז ברמתם מורים לשלישות לקבוע לך תור למבדקים (או תיאום חוזר אם מוצדק) .

חוץ מזה, ראית בפועל מסמך כלשהו שמסביר מי מונע ממך ומה הסיבה? כי לא הייתי מאמין לסיפורי יד-שנייה ושלישית לגבי גורמים עלומים באוגדה או ב"צבא", אם לא קיבלת תשובה בכתב ובעל-פה מהקשל"ח או קשל"א מי ספציפית מונע ממך - בקש זאת.

"When a true genius appears in the world, you may know him by this sign, that the dunces are all in confederacy against him."
John Kennedy Toole

נערך לאחרונה ע"י GrimReaper בתאריך 20-05-2010 בשעה 19:43.
ישן 20-05-2010, 19:58
צלמית המשתמש של GrimReaper
  משתמש זכר GrimReaper GrimReaper אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.04.04
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי doriko17 שמתחילה ב "הייתי מיועד לקצונה בחיל שלי..."

כמו שחשבתי, אם מודיעין לא רוצים לקחת עליך סיכון לעומת מועמדים אחרים - זכותם המלאה. המח"ט לא יכול לכפות דבר על גורם מקצועי בחיל אחר, הוא יכול לנסות לפעול דרך קמנ"א או קמ"ן הפיקוד - ושוב, אם יש להם מועמדים טובים יותר...

קח בחשבון שגם בכל חיל אחר עלול להיות לך את אותו סיפור, בהנחה ויש יותר מועמדים מתאימים ממך מאשר הקצאות קצונה.
בינתיים אל תוותר, תהיה נודניק מבלי לקחת ללב או להתאכזב מכל רמה, פשוט עלה לרמה אחת למעלה.

נ"ב בהמשך לתוספת שלך. צה"ל ואפילו חיל מקצועי לא יכולים לבדוק אישית, פרטנית ובצורה מדוקדקת כל חייל פשוט, בשביל זה יש מערכת אבחון המגלמת זאת למספרים. אם זה מספיק חשוב לך המשך הלאה - לך לראיון אצל הקמנ"א, ואם לא יעזור - ראיון בפיקוד (לא סביר שתתקבל אצל קמן פיקוד, אבל אולי אצל עוזר/סגן/ק.סגל)

"When a true genius appears in the world, you may know him by this sign, that the dunces are all in confederacy against him."
John Kennedy Toole

נערך לאחרונה ע"י GrimReaper בתאריך 20-05-2010 בשעה 20:02.
ישן 20-05-2010, 19:56
  doriko17 doriko17 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.11.07
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי GrimReaper שמתחילה ב "אתה מיועד לקצונה בחיל שלך?..."

אגב,

הם נתנו לי תשובה שלילית וכן בדקו את הנושא והתשובה הייתה כזאת :
הם בדקו את הנתונים כולל ההמלצות והתעודת בגרות וכל המסמכים הרלוונטים ועשו חישוב שאם
אני אצא לאימות / מבדקים אני לא אשפר את הנתונים ברמה כזו גבוהה שכן אוכל לצאת לקורס קצינים.

עם כל הכבוד - זאת לא תשובה, בסופו של דבר הם לא רואים את הבנאדם הם רואים שוב מספרים ומסתמכים על נתוני עבר שלא היה אפשר לדעת מה באמת קרה באותו רגע במבחנים וכיום בהווה
החייל כן מתפקד כמו שצריך וכן יש לו מוטיבציה לצאת לקקצ ויש לו חווד מעולה והמלצות טובות מהמפקדים
וממפקד החטיבה, אז אני חושב שפה קצת המערכת נאטמת ולא נותנת לחייל צ'אנס כן לבוא ולשפר את הנתונים ולהוכיח את עצמו שוב אלא המערכת חוסמת לו את האפשרות לנוכח המצב הקיים.
ישן 20-05-2010, 20:11
  YHS YHS אינו מחובר  

אני לא מצליח להבין מה זה "לא רואים את הבן אדם"
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי doriko17 שמתחילה ב "אגב, הם נתנו לי תשובה שלילית..."

בסופו של דבר, ועל פי הניסיון הצה"לי, המבחנים השונים משקפים את יכולתו של האדם. הם גם משקפים את יכולתו לעמוד במטלות הקצונה. מספרים אלו נבדקים ומעת לעת גם מגיעים לקורס קצינים אנשים עם רף נמוך שתוצאותיהם מאפשרות לאמת את השיטה. שאם לא כך, היו משנים את השיטה.
מה זה "לא רואים את הבן אדם"?

אתה חושב שאם תגיע לקמ"ן פיקודי בעשר דקות של שיחה אישית תשכנע אותו שאתה מתאים לצאת לקצונה?

ישן 20-05-2010, 20:23
  YHS YHS אינו מחובר  

מה לעשות, מוטיבציה לא מספיקה לקצונה
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי doriko17 שמתחילה ב "אני מבין וזה ברור שהצבא צריך..."

כמו שהרבה מוטיבציה לא מספיקה כדי להיות בסיירת מיוחדת או בטיס. יש קריטריונים. הייתי אומר "עם כל הצער שבדבר", אבל אין בזה צער. זו שיטה. דרך אגב, זה לא "הווה מדבר ולא עבר". זה אתה, אלו הציונים שלך וככל הנראה אלו לא משתנים בתוך שנה שנתיים. אני אומר זאת מניסיון והכרות עם חיילים לאורך פרקי זמן.

צה"ל אמנם רוצה קצינים, מצד שני אני שומע מעת לעת טענות על כך שמסיימים קצינים ברמה נמוכה. לצערי אני גם נתקל בכאלה מעת לעת.

אתה יכול (במקביל לניסיונות) להמשיך ולתעל את המוטיבציה שלך בתפקיד אותו אתה עושה. אני בטוח שסיפוק אפשר לקבל גם כחוגרים. אני מכיר הרבה שלא הגיעו לקצונה ועם הרבה מוטיבציה גם עשו תפקיד יפה כחוגרים והגיעו ליום השחרור מלאי סיפוק.

אני מאחל לך הצלחה בכל שתעשה.

נערך לאחרונה ע"י YHS בתאריך 20-05-2010 בשעה 20:25.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 03:31

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר