22-02-2010, 00:14
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.04
|
|
יוסי וג'אגר, כוכב זורח מעל הלב הם 2 דוגמאות שקופצות לראש,
נכון שהוא נוהג לתבל את תפקדיו בקריצות, אבל אין ספק שבסצנות אופי דרמטיות הוא תמיד זרח,
אפילו בסדרה קלילה כמו "מסודרים", היו רגעים של כנות שבהם הדמות היתה חשופה רגשית, וזה עבר מסך מעולה.
ככה שאין לי שום ספקות לגבי יכולותיו הדרמטיות של אסי,
וזה מלבד הקלישאה הישנה ששחקני דרמה לא יכולים לעשות קומדיה,
בעוד ששחקנים קומיים יכולים לעשות דרמה, ואולי אפילו בצורה הרבה יותר חזקה,
מי מאיתנו לא זוכר את תפקידו המצמרר של רובין וויליאמס כמפתח תמונות ערירי שמטריד משפחה צעירה,
בסרט המעולה שלו "לחיות בתמונות", או תפקיד האורח המצמרר של צ'בי צ'ייס כאנטישמי בסדרה חוק וסדר,
ועוד כל זה מבלי בכלל להזכיר את גילומו הפנומנלי של ג'ון לית'גו (מפגשים מהסוג האישי) כרוצח סדרתי סוציופאטי בסדרה "דקסטר".
יש מן כח מיסטי כזה לקומיקאים קליליים להשאיר חותם דרמטי רודף כשהם מתמסרים לתפקיד הנכון,
אבל אין ספק שיש הרבה גורמים שתלויה בהם הצלחתו של שחקן לגלם תפקיד בלתי נשכח,
חשוב שהכתיבה תהיה משובחת, שהבימוי לא יהיה קלישאתי, ושהתקציב לא יסתכם בצילומי פנים ב 2 ורבע סטים,
אבל ככל שזה נוגע לשחקנים כמו אסי כהן, הפוטנציאל להמם אותנו גלום בעצם הכשרון שלו,
עכשיו זה תלוי בכל השאר, שיתנו לו את הסביבה הנכונה לפרוח בה, ולגרום לנו להתמכר בהנאה,
ואני אופטימי בכך שיש לזה סיכוי טוב לקרות, כי למרות שנכוונו כולנו מהפקות ישראליות כמוצר ירוד באופן כללי,
זכינו גם לא פעם להפתעות מכיוונים שלא ציפינו להם, כמו למשל "בשורות טובות" המעולה של שי אביבי
ו"פולישוק" המצויינת לא פחות, שהחזירה את ששון גבאי לתודעה המסחרית ובגדול, אז אני אופטימי...
נערך לאחרונה ע"י Lance בתאריך 22-02-2010 בשעה 00:17.
|