לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 11-05-2010, 18:08
  Bimler Bimler אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.08.06
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "אני בעד שיקבלו לשם יותר ערבים"

על מה אתה ולוק לוק מדברים? אפשר לחשוב שמה שמלמדים בבתי הספר לאומנויות מסתכם במחזות על הכיבוש, ציורים על הכיבוש ועיטור קסדות של חיילי צה"ל בצלבי קרס בפוטושופ.

מדובר בבתי ספר מעולים בעבור ילדים שעניין האומנות באמת מדבר עליהם ומעוניינים להתעסק בשלב הזה של החיים שלהם במה שהם באמת אוהבים. הגישה שלכם פשוט סטיגמטית מדי; לא כל התלמידים שם הם פנאטים שמאלנים שינקו מבית אימא ואבא סיפורי מעשיות על ה"כיבוש", בדיוק כמו שלא כל הסטודנטים בגילמן הם שמאלנים קיצונים עוכרי ישראל. לגבי האחרון, ממה שאני שומע מחברים שלומדים שם, דווקא ההיפך הוא הנכון.

אז אנא למתן קצת את התגובות, בייחוד כלפי מוסדות שהייתי שמח ללמוד בהם כילד...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 11-05-2010, 19:15
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
אני מקרה מובהק של כותב מתוך פוזיציה
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי Bimler שמתחילה ב "על מה אתה ולוק לוק מדברים?..."

כבר הרבה זמן שאני לא מכחיש, או מתבייש, בכך שאני חושב שסטיגמות, הכללות ואפילו מניפולציות ציניות, הם כלים לגיטימיים בארגז הכלים של אדם, כל שכן אדם דעתן. כמו כן אני אמנם לא מכיר את התיכון הזה, אבל כן מכיר את מכון אבני, ועל הכרת בניין גילמן אני מוכן להתחרות אתך בעיניים עצומות ואחרי בקבוק יין אדום ואנטריקוט בבטן שלי.

לאנשים שאוהבים לדבר/לכתוב, אבל לא עושים שימוש בהכללות וסטיגמות יש שם: "כדור שינה". הם גם לא יותר צודקים, וזה כבר עניין אחר.

הלוואי והיית למד שם? ואיך זה קשור למה שהמקומות האלה מפיקים במבט לא פרטני? הלוואי ויכולתי לזיין מהצד בלי לפגוע במשפחה, בלי לסכן את הבריאות ועדיין בלי לשקר לאף אחד. הלוואי. עכשיו בוא ונחזור למציאות, לא למאוויים הפרטיים שלי.

ישן 11-05-2010, 20:32
  Bimler Bimler אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.08.06
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "אני מקרה מובהק של כותב מתוך פוזיציה"

ייתכן ובקבוק יין אדום ואנטריקוט בבטן גרמו לך לכתוב תגובה מבלי שהבנת את התוכן לו אתה מגיב. עם כל הכבוד, אני לא ארצה להגיע למצב בו מי מאיתנו מתחרה עם השני באשר למי מכיר טוב יותר את גילמן (למי איכפת בכלל? אני מניח שהגעת להישגם גבוהים יותר בחייך שבהם אתה יכול להתגאות ועליהם אתה יכול לפרט את ידיעותייך) דוגמת גילמן הייתה בכדי להדגיש נקודה. ואכן, לפחות ממה שאני שומע וממה שאני רואה, אחוז הפנאטים הרדקלים בגילמן אינו גבוה כל כך בימנו (אני לא יודע מה היה בזמן בו אתה היית שם), אך הוא בהחלט גבוה יחסית למקומות אחרים באת"א.

הכללה היא חלק מתרבות הדיון, כשיש איזשהו בסיס מוצק לכך. למשל, אתה יכול להכליל ולומר שמחבלים הם ערבים. אתה יכול לומר שהערבים פרימיטיבים. את יכול לומר שתל אביבים הם שמאלנים ביחס לשאר האוכלוסיה. לכל ההכללות הללו יש ביסוס סטטיסטי שניתן לבדוק על נקלה.

חרף כל זאת, לכתוב בהכללות על מוסדות לימוד של ילדים ולהציגם כמחנות גידול לנוער חד"ש ועל כן לבטל את הרלוונטיות של המוסד שלהם בעולם בו הנושאים הנלמדים במוסדות הללו כבר זוכים לחוסר הערכה מוחלט (מהסיבה הפשוטה שהם לא נחשבים לרווחיים במיוחד), זוהי פעולה שעיקרה באמוציונאליות צרופה שלא מתבססת על דבר זולת ההיקש שאתה ולוקלוק עשיתם על פיו "אומנות (משהו שמאלני כזה)+ הפגנה כלשהי נגד המשהו אומנות זה = אני, כאדם לאומי, צריך להתנגד לשהו השמאלני הזה". גישה זו נראית לי מטופשת לחלוטין כיוון היא מחטיאהאת המטרה.

כשאתם פועלים כך, לא רק שהדיון עצמו הופך לשטחי לחלוטין, אלא שהנושא העיקרי בכלל לא זוכה להתייחסות: אפליה מתקנת שדורשים תומכי הדגנרציה החברתית שהתראיינו שם, רק משום שלא מקבלים את הילדים שלהם לשם. כך שבמקום להתעסק בעיקר, יצא קצפכם על הטפל. הרי מדוע להתייחס לנושא ברצינות כשאפשר לפרסם עוד איזו הלצה צינית באשר לשמאל, שאיש מהקוראים לא יזכור בעוד יומיים?
ישן 11-05-2010, 22:30
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
מסכים כמובן ואני רואה בכך מספר יתרונות:
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "אני בעד שיקבלו לשם יותר ערבים"

ראשית, הנזק לאומנים בנשמתם אינו כה גדול. אי קבלה לבית הספר לאומנות הבמה 'עוואנטה' לא תשנה את מסלול חייהם. מקסימום תהיה להם בגרות נורמלית ביד כשהם יתקבלו לבית צבי. אני חושב שזה לא מוריד ניקוד. התיכונים האומנותיים הם בעיקר 'פאסון' ולא כרטיס כניסה אמיתי לעולם הבמה. אם אתה מוכשר ומוכן לעבוד כמו חמור, לישון כמו ינשוף, לחיות חיי כלב ומפעם לפעם להסכים להטרף על ידי זאבים - אז אולי תגיע לקדמת הבמה. כמה מבכירי השחקנים של הבימה או הקאמרי הם בוגרי תיכונים אומנותיים?

שנית, טובת הציבור:

[1] 'העדפה מתקנת' משמעותה ברוב המקרים אפליה של מישהו אחר והכנסת אדם פחות מוכשר למקום אשר נועד ליותר מוכשר. בזאת כבר הרווחנו כמה נערים אשר במקום לזייף בגיטרה בפינת הנרגילה התיכונית האומנותית ולספר לרזי ברקאי כמה הם שונאים את הצבא ואיזה מסכנים הערבים - יפלטו לחוף פרישמן ויזכו לחשוב באופן סימבולי על איך זה כשמישהו זורק אותך לים. מה שימנע מהם להיות כשירים לחתום על עצומות כ'אנשי רוח' ומי יודע אולי אחד מהם אפילו יתנדב כ'תיקון' וישרת בגולני.

[2] ערבים שעושים 'פלייה' ו'רלווה' עם טייטס ורוד ושרים באנגלית את 'גבירתי הנאווה' ביום הפתוח לקהילה של 'תיכון עוואנטה לאומנויות' - לעולם לא יגוייסו לשרות המהפכה הפלשתינית. יתכן ואפילו יוכרזו כפסולי חיתון בעיר מגוריהם. בכך, יצאו כמובן ממעגל האיבה ובא לציון גואל.

[3] רק תגובות הקהל לסיטואציה בה עולה נציג מחלקת החינוך על הבמה עם מגפון ואומר שהעיריה החליטה להענות לדרישות ולכן הוא מבקש מ'שון', 'קול', 'צדף', 'נטלי' ומעוד 10 מתנדבים לצאת לאלתר משטח ביה"ס ולפנות מקום לחברים החדשים שלנו - שווה פרק שלם ב'מהדורת השבט' של לאטמה.
ישן 12-05-2010, 09:13
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
בטח שיש,אפילו במעוז הצדק העליון ומשכן האלים שלא טועים שומרים כסא אחד לדתי ואחד לספרדי
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי שמוליק שמתחילה ב "זה בגלל שיש שם ספרדים. או..."

ואם אפשר שיהיה גם ספרדי וגם דתי וישב על כסא אחד זה ממש אחלה כי זה מפנה כסא נוסף למישהו משובט כדמותם וכצלמם.

כשנשאלה בנוסח שונה אחת מכוהנות החוק והצדק לפני שנים איך זה ש55 שנים אחרי גל העליה מארצות המזרח ושלושה עשורים אחרי שהצבור הדתי עבר את הסף של 'ציבור קטן' באוכלוסית המדינה- עדיין נראה בית המשפט העליון כמו מסיבת כתה לילדים חילוניים ומפונקים בשכונה ירושלמית אשכנזית ועשירה - ענתה כי 'בודאי שצריך להיות יצוג שוויוני אבל בתנאי וימצאו מתאימים לדבר' [כלומר: זה לא שאנחנו גזענים, פשוט אתם נחותים... בטוי צרוף של גזענות והתחסדות...]

אני תומך נלהב של הכנסת אפליה מתקנת לערביי ת"א בכל בי"ס אשר בקלפיות שהוצבו בו היה שיעור הצבעה של הורי התלמידים מעל 30% למרצ ולחד"ש או שמעל מחצית מוריו מנויים ל'הארץ'. אני אשמח לראות מאות ערבים הלומדים באליאנס ומוסעים מיפו לרמת אביב מתקציבו הסגור של בית הספר ויתרה מכך - לאו דווקא הטובים והמוכשרים שבין הערבים.אם אפליה מתקנת אז 'עד הסוף'. אני בעד כי תנתן הזדמנות גם לבעלי הציונים הנמוכים או הבאים ממשפחות לא משכילות במגזר ללמוד עם אוהביהם.

יצא מכך אחד מן השניים: [1] או שבאמת ישתלב גרעין של נוער ערבי בחברה הישראלית ויזרעו זרעי שלום לדור הבא [2] או שאת המחיר על ה'אפליה המתקנת' של אלה שהוריהם מצביעים ברובם לאנשים שרוצים חליפות איסלאמית, בזים לחילים בדואים ומסרבים להתפלל עם הוריהם, מעריצים את נאסרללה ואת רוצחי ההמונים באיראן - ישלמו אלה שמאוהבים ב'מתוקנים' ומסתייגים מכל דבר שקשור בבני עמם ומדינתם הם למעט כמובן שימוש במשאבים הצבוריים...
ישן 12-05-2010, 09:18
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "בטח שיש,אפילו במעוז הצדק העליון ומשכן האלים שלא טועים שומרים כסא אחד לדתי ואחד לספרדי"

[QUOTE=.ישראלה היפהפיה]
יצא מכך אחד מן השניים: [1] או שבאמת ישתלב גרעין של נוער ערבי בחברה הישראלית ויזרעו זרעי שלום לדור הבא QUOTE]

אפילו לא בצחוק... עזמי בישרה, אחמד טיבי ועוד רבים, טובים ופאשיסטים, הם לא רק בוגרי מוסדות השכלה סופר ליבראליים, אלא היו ממש בני בית בבראנג'ה היהודית של זמנם. קניית נשמות תמורת אתנן כספי או שווה כסף זה עובד על יהודים (ע"ע הקרנות למיניהן) אבל במקרה של הערבים - ונגיד זאת לזכותם - פעם אחר פעם הם מפילים לקרשים את הקלישאה שמי שביטנו מלאה בבשר משובח של 150 ש"ח לקילו, אין לו זמן לחשוב על שטויות כמו לאומנות.

וחוצמזה אני לא חושב שאתה יכול להאשים האנשים הללו בגזענות - עובדה! הם בדיוק קנו דירה להשקעה במגדלי גינדי, וגם הדוד שלהם (זה שבזכותו הם שדרגו עצמם למעמד של אריסטוקרטיה מטעם עצמם, אחרי שהוא נתן לאחיו הקטן פוש + שכ"ל) הוא ה"גליקשטיין" מ"גליקשטיין את נאווי רו"ח מאז 1955"!

נערך לאחרונה ע"י g.l.s.h בתאריך 12-05-2010 בשעה 09:25.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:46

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר