|
15-05-2007, 19:27
|
|
|
חבר מתאריך: 16.04.07
|
|
לכל מסוק יש שני מדחפים. אחד בד"כ אחראי על כוח העילוי, והשני על כיוונו של המסוק. ללא המדחף השני המסוק היה מסתובב ללא שליטה. ניתן לראות זאת בסרטונים שמראים מסוקים שהרוטור האחורי שלהם נפגע או הפסיק לפעול. זו אחת נקודות התורפה העיקריות של מסוקים הרגילים. לעומת זאת, בתכן כמו זה של קאמוב 50, לשני הרוטורים ציר משותף אחד, ואין את ה-"רוטור אכילס".
לתכן הנ"ל יש מספר יתרונות וחסרונות, עליהם אפשר לקרוא בהרבה מקורות, אבל מן המאפיינים הבולטים הם: הקושי הקונסטרוקטיבי בתכנון של מדחף שכזה, ויתרונות מבחינת יכולת התמרון. מבין שני התמרונים הייחודיים של קאמוב 50\52 הם: "משפך"' - המסוק חג סביב המטרה, תוך כדי שהוא "מרסס" אותה. המסוק מכוון לכיוון אחד, אך נמצא כל הזמן בתנועה.
סימן היכר ייחודי נוסף - במהלך טיסה במלוא המהירות, המסוק מסתובב ב 90 מעלות, יורה, ומסתובב לכיוון העיקרי, וכל זה מבלי להאיט.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי נץ כחול
יש לו 2מדחפים שמאפשרים לו יכולות אווירודינמית שאין באף מסוק אחר בעולם,בנוסף 2מדחפים שממוקמים כך יוצרים מצב שבו אין צורך במדחף אחורי(כמו בשאר המסוקים בעולם).
הוא מיועד ללוחמה,האליגטור תוכנן בזמנו על מנת לתת תשובה לאפאצ'י האמריקאי והיורוקופטר האירופאי...
שים לב שלמסוק הזה יש קוקפיט כמו של מטוס,בנוסף יש אפשרות של נטישה לטייסים(ייחודי מאוד!)
בכלליות ניתן לומר שזהו מסוק ייחודי מאוד ואילו בריה"מ לא הייתה נופלת אני מניח שההינו רואים פס ייצור גדול מאוד למסוק זה.
|
אינני בטוח שהיינו רואים פס ייצור גדול מסיבות שאפרט בהמשך.
"אליגטור" הוא כינוי ל Ka-52, גרסה מאוחרת יותר של Ka-50. קאמוב-50, או בכינוי הרוסי (הדי מאיים) שלו "הכריש השחור", הוא זה שהתחרה עם Mi-28 על מתן התשובה ל AH-64.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Centurion
ממה שקראתי, במסוקים סדרתיים מותקנים כיסאות מפלט.
קראתי גם שקל יותר לשלוט במסוקים מסוג זה (עם שני רוטורים קואקסיאליים).
|
להפך. כפי שידוע לי, בגלל התכן השונה שלו, השליטה במסוק קשה יותר מאשר במסוק רגיל. אם זה לא מספיק, מדובר הרי על מסוק תקיפה, ואז על הטייס (וכפי שניתן לשים לב Ka-50 הוא מסוק חד מושבי) מתאספות עוד ועוד משימות. ללא מערכות בקרה ממוחשבות ספק אם הטייס היה יכול להטיס את המסוק ביעילות, שלא לדבר על ביצוע משימה בקרב. אגב, זה היה אחד הטיעונים של הצבא הרוסי נגד המסוק - "למה יש שם טייס אחד? אצל האמריקאים יש 2!". אבל בשביל זה קיימת האוויוניקה.
בכל מקרה, המסוק Ka-52 כלל כבר שני מושבים (והיה גם בעל תפקיד שונה מעט, כפי שנאמר פה לפניי). שימו לב למיקומם - מאפיין מעניין בפני עצמו, עם חסרונות ויתרונות משלו.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Centurion
בשנה שעברה התקבלה תוכנית רכישה של ציוד בטחוני עד לשנת 2015, שבה כלולים גם 12 מסוקי Ka-52 (בשביל ה-GRU).
|
במקורות רבים יש בלבול מסויים בקשר לרכישה - האם מדובר על Ka 50 או Ka-52? במקורות רבים יותר (והסולידים יותר) שראיתי שנמצאים במנועי החיפוש (בשפת המקור) מוזכרים הכרישים השחורים. אם אני טועה, אנא תקנו אותי.
נכון להיום לרוסיה יש 3 מסוקי Ka-50. על פי הסוכנות הידיעות RIA עד סוף השנה הנוכחית יתווספו אליהם עוד 4 מסוקים. סה"כ צפויים להגיע עוד 5.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Polk
להשוות בינו לבין אפצ'י זה כמו להשוות F-15I לפוגה מגיסטר.
|
אם כבר השוואות הייתי משווה ל F-15 נגד Su-27. האחרון נועד כמענה, לכן חדיש יותר; הוא גם בעל יכולות ייחודיות וגרסאותיו עולים על האוייב הפוטנציאלי ב"חצי" דור.
נושא "חם" בפורומים המוקדשים לכלי טייס, במיוחד המסוקים, בפורומים בינלאומיים בכלל וברוסיים בפרט, זה הנושא של Mi-28N נגד Ka-52 (או הגרסאות הקודמות שלהם, Mi-28 ו- Ka-50). שני קונצפציות שונות, שני פתרונות שונים. אך אני חושב שהתשובה הכי טובה על השאלה "מי בין המסוקים טוב יותר \ חשוב יותר לרוסיה", היטיב לענות מארק ויינברג, המעצב הראשי של ה- Mi-28: "איזה עין חשובה יותר הימנית או השמאלית? בקרב המודרני יש להשתמש בשניהם".
רעיון דומה נשמע מהיוצרים של הקאמוב. למרות שנראה כי המסוקים מתחרים ביניהם על נישה אחת, מדובר למעשה בשני כלים שטובים לשתי מטרות שונות. בשביל מטרות כלל צבאיות, כאשר דרוש כוח אש נגד טנקים, עמדות ארטילריה וכו' - Mi-28N הוא הבחירה הטבעית. כאשר דרוש מסוק מיוחד לפעולות מיוחדות - קאמוב עדיף על המתחרה.
כמובן שיש כאן בעיה תקציבית - לכלכלה קשה להרים שני פרוייקטים כבדים כל כך. מצד שני, גם כך העדיפות כבר ניתנה ל Mi. על פי הפרשן הצבאי של סוכנות הידיעות RIA, מדובר בהשקעה של "מאה לאחד", כאשר הפרופרציות הן בעד המיל'. עם זאת טוב לראות שגם פרוייקט כה מעניין כמו הקאמוב אינו נשכח סופית. בכל זאת, מדובר על תכנון מקורי, ייחודי ופרספקטיבי, בעל עיצוב מתאים, כלים מתאימים, ויכולות לא רעות. במילים אחרות, מסוק "מגניב" למדי.
|
|