|
04-06-2014, 00:26
|
תחמושת בע"מ
|
|
חבר מתאריך: 09.03.04
הודעות: 27,743
|
|
מסעדת "בוקרשטי" תל אביב - למי שיודע להעריך את המטבח הרומני...
מזמן לא כתבתי כאן... לא שלא יצא לי לסעוד פה ושם, לא שלא טעמתי פה ושם...פשוט לא יצא, כי לא ממש היה על מי ומה במיוחד...
ועכשיו יש!
בהחלט יש!!!
"מסעדת בוקרשטי" !
למסעדה הרומנית הנהדרת הזו הגענו לראשונה לפני כשלושה חדשים, ממש בסמוך למועד פתיחתה.
מדובר במסעדה שממוקמת על פינת הרחובות שונצינו ובן אביגדור בתל אביב (בסמוך לרח' המסגר, דרומית מזרחית לאזור הקריה, למי שלא ממש מכיר), מיקומה זה של המסעדה הוא כבר יתרון גדול היות ובשבתות יש בסמוך אליה חנייה בשפע מה שמאוד נדיר בעיר הגדולה.
ולפני שבכלל אתחיל לפרט רק אציין עוד פרט חשוב אחד והוא שמדובר במסעדה שאחד מבעליה הוא פאול, אותו פאול אשר היה בעליה של "מסעדת פאול" אשר שכנה עד לפני כשלוש שנים לא רחוק מאצטדיון בלומפילד ביפו ועליה כתבתי כאן בשעתו ביקורת נהדרת....
פאול הוא גם זה שאמון על הגריל ולא הייתי מציין את העובדה הזו אלמלא מדובר באיש יקר שיודע לטפל בבשר כפי שרק ברומניה יודעים זאת, סוג של אמן...
אז ככה היא נראית.... בלי הרבה "פירוטכניקה", בלי הרבה קישוטים.... פשטות, זה כל העניין.
ומראה כללי בפנים:
כאמור, אנחנו פוקדים את המסעדה הזו כמעט מדי שבת בצהריים, למרות שרצוי להזמין מקום מראש, מעולם לא נתקלנו בצפיפות או באווירה של לחץ כל שהיא, נהפוך הוא, תמיד רגוע ותמיד עם מוזיקת רקע שקטה בסגנון של מיטב להיטי פסטיבל סאן רמו .... למה לא?...
כמה דקות לאחר שמתיישבים מגיעים התפריטים, תמיד בלווי של "המלצת היום" בעל פה, פעם יהיה זה מרק חדש, פעם מנת בשר מסוימת... ואני אישית אוהב את זה היות והדבר מעיד מבחינתי על ה"נגיעה האישית", לא מסעדה של "סרט נע" אלא משהו אחר, משהו ביתי יותר וזה נחמד מאד.
מבחינת התפריט, כאמור, מדובר במסעדה רומנית, מסעדה רומנית אותנטית שזה אומר כמה דברים שהם בגדר עובדות...
עובדה מס' 1 - כאן יודעים לטפל בבשר! קבבים, נתחים שונים,
עובדה מס' 2 - כאן תוכלו להתענג על מיטב הסלטים המזוהים עם המטבח הרומני/בלקני כולם
"בעבודת יד" וטריים להפליא!
עובדה מס' 3 - תבשילים...ממליגה...חלקי פנים.. כל אלה ועוד בהחלט תמצאו כאן !
ועובדה מס' 4 - פפאנאש ! הקינוח הרומני הלאומי.... חובה לטעום (ורצוי להזמינו עוד בטרם
סיימתם את המנה העיקרית כי הכנתו עשויה להמשך קצת זמן)....
והנה חלק (!) מההיצע העשיר שיש לבוקרשטי להציע לכם, שימו לב למנות, שימו לב גם למחירים השפויים בהחלט...
וכאמור, זה רק חלק מהתפריט ובל נשכח שכמעט תמיד יש את אותה "המלצת היום"...
כפתיח, תמיד אנו מתחילים בסלטי הבית, תמיד ניתן לבקש שיוגשו כפלטת סלטים כפי שנראה בתמונה:
או כמנות נפרדות (מה שלדעתי מומלץ כשסביב השולחן שלושה סועדים ומעלה)
יחד עם הסלטים תקבלו גם ירקות מוחמצים ביתיים נהדרים וכמובן פיתות ולחם טריים, הכל טרי, הכל טעים והכל ביתי משמע, עבודת יד (טעם הסלטים משתנה קלות מעת לעת כהוכחה לכך) :
וגם חומוס...נקי טבעי או עם תוספות:
ותמיד יש נוכחות של בצל ותמיד יש נוכחות של..... שום! בריאות...
כפתיח, אני נוהג להזמין תמיד מנת מרק שקמבה, מרק שקמבה למי שלא מכיר נחשב כסוג של "מבחן אומץ" לכניסה למטבח הרומני...
מדובר במרק בעל מרקם חלבי המבוסס על בטן של פרה.... כן, בטן של פרה...
אז אחרי שנרגענו קצת מהשוק נסביר כי מדובר במרק שאופן הכנתו ארוך ולא פשוט, החל משלב הטיפול בבשר וכלה שלב הבישול אך התוצאה.... משובחת!
קשה להסביר או לתאר את טעמו של המרק הזה אך אציין כי מומלץ ואף נהוג להוסיף לתוכו חומץ וכמות נדיבה של שום בטרם אכילתו, החומץ והשום משביחים את טעמו באופן מדהים אולם שניהם בגדר אופציה...המלצה...
טעמו של המרק עשיר ומרקמו מלא ואצל פאול תקבלו מנה יפה עם כמות נאה של בשר...
למי שלא נרתע, למי שמכיר... מומלץ בחום להזמין!
והנה הוא... מרק השקמבה:
ולעיקריות...
כאמור, בשלב הזה ניתן לבחור בין תבשילים לבין בשר על הגריל, בשלב הזה ניתן אף לשקול (צוי בחיוב) להזמין ממנות הספיישל כשאני יכל לומר באחריות שעד כה מעולם לא התאכזבנו.
לדוגמא, אחת מאותן מנות ספיישל אשר נהגתי להזמין היתה מנת אסאדו נפלאה....
מדובר בכמות לא גדולה שפאול נוהג להכין מעת לעת, נתחי הבשר המעושנים חגים להם באיטיות על מתקו שווארמה ואי אפשר, פשוט אי אפשר להישאר אדישים אליהם.... הצבע, המראה, הניחוח....
מנות הבשר מוגשות עם תוספת של פירה, צ'יפס או אורז על פי בחירה ...
בשלב זה אציג בפניכם מספר מנות אשר "דגמנו" בתקופה האחרונה כשבתכל'ס... התמונות פשוט מדברות בעד עצמן....
נתחיל בסטייק הצוואר:
מנה נפלאה עשוייה במיומנות המרכבת מנתח בשר נאה עם כמות מועטה יחסית של שומן אך עם זאת עסיסי (כשכאן באה לידי ביטוי מיומנותו של פאול)....
תראו את הצבע, את העסיסיות:
ותראו את נתח האנטריקוט הזה... תראו את האליפסה הוורדרדה הזאת שבתוכו.... מה אוכל לומר מעבר?...
וקבב....אוי איזה קבב.... בעודי כותב שורות אלה אני חש את טעמו... קבב מהסוג העסיסי, זה שכשמופעל עליו מעט לחץ עם המזלג אז המזלג שוקע אט אט בציפוי ובבת אחת... בוווווום .... חודר פנימה.....
טעמו עשיר ועשוי כהלכה:
והייתה לנו גם סינטה נהדרת:
ומוח על הגריל בציפוי קריספי של פרורי לחם :
לילדים אנו נוהגים להזמין או שניצל (מנה גדולה שכמעט תמיד נותר ממנה משהו למרות שזוית הצילום קצת מטעה) או לחליפין, סטייק פרגית שגם הוא תמיד עסיסי וטעים מאוד:
כאמור, פרט לבשרים על הגריל, תמיד ניתן להזמין גם מגוון של תבשילים כגון שפונדרה (שהזמנו לא פעם והיה נהדר),ממליגה ועוד מגוון גדול....
וקינוחים...
למעשה אתמקד כאן רק ב"קינוח הדגל" והוא ה"פפנאש", ה"פפנאש" הוא מעין אפעס... "דונאט רומני" (ויסלחו לי הרומנים על ההשוואה) ....
מעין סופגנייה העשויה מבצק עם גבינה בצורת בייגל כשבמרכז מונח מעל עוד כדור בצק מטוגן כשמעל הכל שמנת חמוצה עם רוטב סמיך של פירות יער חמצמצים..... מנה אחת בהחלט מספיקה לשניים שלושה סועדים.... אךךךךך, ללא ספק אחד החטאים הקולינריים הגדולים שמותירים על הפנים חיוך רחב.....
והמחיר....
כאמור וכפי שמופיע בתפריט המצולם כאן, מדובר במסעדה שמחירי המנות בה סבירים בהחלט ובוודאי שבוודאי ביחס לתמורה !
לדעתי, שלושה סועדים ישלמו על ארוחה מלאה כולל שתייה סכום של כ 400 - 350 שקלים ויצאו מרוצים ושבעים בהחלט...
ויש גם עסקיות.
אז לסיכום:
"מסעדת בוקרשטי" -
למי שאוהב ויודע להעריך את המטבח הרומני, למי שמחפש אוכל אותנטי בלי יותר מדי קשקושים מסביב, זה בהחלט המקום!
והכל עם שירות אדיב ונעים ואווירה ביתית.
מומלץ, מומלץ בחום.
נ.ב: מדי פעם אביא לכאן עדכונים ותמונות....
_____________________________________
V soncu bo hosta zapela, hosta in pesem vojna:
Brat moj, ne skrivaj lica, danes je vojna, VOJNA!
נערך לאחרונה ע"י לבני בתאריך 04-06-2014 בשעה 00:36.
|
|