26-06-2008, 12:33
|
תחמושת בע"מ
|
|
חבר מתאריך: 09.03.04
|
|
"תבליני ההורים" בשוק רמלה - מקום חובה לחובבי הבישול ההודי !........
אתמול סוף סוף הצלחנו לנצל יום חפשי בעבודה לצורך נסיעה וביקור שתכננו מזה זמן רב בשוק הססגוני של העיר רמלה.
למי שלא מכיר, השוק הרמלאי ממוקם כמאתיים מטר מזרחית למבנה המשטרה שעל הדרך הראשית שחוצה את העיר וממש לא רחוק מקריית הממשלה (בכוונה בחרתי מבנים בולטים כנקודות ציון).
לאחר הליכה קצרה ברגל פנינו לרחוב השוק עצמו אשר בהתחלה נראה ככל שוק מוכר וגדול אחר אך ככל שהתקדמנו אט אט התברר לנו שבכל זאת בשוק הזה יש משהו שונה....
אמנם לא חסרות בו חנויות בגדים ולא דוכנים עם אביזרי אפנה ואפילו לא חנויות/דוכני ירקות... אבל משהו בכל זאת אחר....
והבנתי גם מה !
מסתבר שברמלה חיה מזה שנים רבות קהילה גדולה מאוד של יוצאי הודו (ואני מודה שלא ממש ידעתי על כך) ובשל העובדה הזו חלק גדול מהחנויות שבשוק רמלה מנוהלות ומציגות סחורה ש"פונה" לאוכלוסיה שמקרב הקהילה.
אחת מפינות החמד האמיתיות, שמורת טבע של ממש היא המכולת ההודית שממוקמת ברחוב המעפילים 13 אליו מגיעים לאחר כ 100 מטר מהכניסה לשוק (יש לפנות לשם כך ימינה).
וכך נראית החנות/מכלת מבחוץ:
כיאה לחנות הממוקמת בסופו של דבר ב...שוק, לא תראו כאן שלטים מאירי עיניים ולא כניסה מפוארת ונוצצת ! לא ולא...
אבל ברגע שתפסעו פנימה תגלו שנכנסתם לתוך עולם ומלואו !
המקום לא מתהדר בעיצוב מפואר וממש אינו גדול, אבל הריחות של התבלינים, השפה שתשמעו והאדיבות יוצאת הדופן תגרום לכם מיד לחוש שאתם נמצאים בחנות מכלת אי שם בהודו ולא בליבה של..... רמלה.
והנה מבט כללי על המקום מבפנים, שימו לב לשלל הצבעים:
מקסים !
ומכאן והלאה אתן בעיקר לתמונות לדבר בעד עצמן היות ואישית אינני מכיר את מרבית המוצרים וייעודם.....
ונתחיל עם שלל התבלינים שמסודרים שורות שורות על גבי המדפים, תבלינים הודיים לכל סוג של מאכל ובישול והאמינו לי שיש שם היצע הרבה יותר גדול ממה שמוצג כאן....
והנה מדפי החטיפים/מאנצ'יז - תמצאו כאן מגוון כל כך גדול של חטיפים אשר על פי מיטב הבנתי מרביתם מבוססים על חומוס !
לדברי בעלי המקום מדובר בחטיפים שנהדרים הן כ"נשנוש" והן "ליד" לכוס בירה צוננת......
הטעמים נעים בין "פיקנטי" ל "חריף" ובסה"כ מדובר כאן על מוצר שהוא טבעי:
והנה עוד קצת ממבחר התבלינים להתרשמותכם המלומדת:
מני ירקות....
במקום ניתן לרכוש שלושה סוגים של ירקות, אני אישית מודה שזו פעם ראשונה בה אני נתקל בירקות הללו ואפילו לא מכיר את שמם אך ללא ספק הם נראים מאוד מיוחדים....
האחד משתייך למשפחת הדלעות והשני נראה ממש כמו במיה אבל....... ע נ ק י ת !!!
ו.... ג'ינג'ר יפה יפה.....
ריבות.....
שלל סוגים ומשלל מרכיבים, פשוט מדהים !
בסמוך לכניסה לחנות ניתן למצא מגוון של קישוטי חינה שלשאלתי מיועדים בעיקר לטקסים ואירועים חגיגיים וכמובן מגוון לא קטן של מקלות קטורת:
וממש ממש לפני שתפרדו לשלום תוכלו להתרשם מה המילה האחרונה של ההפקות בבוליווד ולהצטייד בDVD בהתאם....
אציין ואוסיף שכפי שמופיע על גבי השילוט שבכניסה לחנות במקום נמכרים גם מוצרים אתיופיים וכן מגוון של מוצרים טיפוליים כגון משחות "טייגר" ודומות להן אשר מיובאים על ידי בעלי החנות באופן אישי....
ולסיכום:
אני עצמי לא מומחה גדול לענייני אוכל הודי ואינני מכיר את מרבית מרכיביו אך בבטחון אני יכל להגיד שמדובר כאן בפנינה אמיתית בעבור מי שכן מתמצא בכך !
תוסיפו לכך את האדיבות והבקיאות של המוכרים בכל פרט ופרט והביקור במקום בהחלט הופך לחוויה אמיתית !
שווה בהחלט !
לבני.
נערך לאחרונה ע"י The Cheff בתאריך 02-07-2008 בשעה 09:28.
סיבה: לבקשת לבני
|