לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 11-04-2010, 07:34
  קלומבוס33 קלומבוס33 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.06.04
נתניהו חילל את השבת, והוציא הודעת ניחומין לפולין בשבת

טרגדיה בפולין - חילול שבת בישראל

"האסון הגדול ביותר שלנו מאז מלחמת העולם ה-2", כך כינה היום ראש ממשלת פולין את אסון התרסקות המטוס שנהרגו בו נשיא פולין ובכירים רבים בממשל הפולני. הנשיא פרס, ראש הממשלה ושרים בכירים, פרסמו הודעות אבל בעיצומו של יום השבת. פיקוח נפש?

אהרן שיין, כ"ו בניסן תש"ע - 10/04/2010 23:17

הטרגדיה בפולין - חילול שבת ממלכתי בישראל: "האסון הגדול ביותר שלנו מאז מלחמת העולם השנייה", כך כינה היום ראש ממשלת פולין, דולנד טוסק, את התרסקות המטוס הפולני בה נספו נשיא פולין, לך קצ'ינסקי ורעייתו, יחד עם רבים מבכירי הממשל בפולין. בכירי המדינה בראשות הנשיא פרס, נחפזו למסור הודעות אבל בעיצומו של יום השבת.

http://www.tog.co.il/he/New.aspx?id=3704
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 11-04-2010, 13:08
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
לא- אבל ממשלה חייבת לעבוד סביב השעון
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי TIMON the mongoose שמתחילה ב "יש לי שאלה אתה בעד שבוע עבודה..."

24 שעות ביממה ו- 365 ימים בשנה.

כלל האזרחים ( השכירים ) אין להעסיקם מעבר לשעות על פי הסכמי העבודה ולא מעבר ל- 6 ימים בשבוע. העובד, בתאום עם המעסיק יקבעו את יום המנוחה השבועי בהסכם.
אין למנוע ממי שסיבות דתו ואמונתו מחייבים אותו ביום מנוחה מסויים, להיות מועסק גם במקום עבודה הפועל 7 ימים בשבוע.

מדינת ישראל היא מדינה חילונית ואינה מתנהלת על פי חוקי הדת היהודית. גם את מעט החוקים שאומצו מחוקי הדת חייבים להעביר מן העולם.
המתחכמים ישאלו בתום לב האם כוונתך בלא תרצח ובלא תגנוב ובלא תענה ברעך עדות שקר - אני מבהיר לא לזאת התכוונתי והמבין יבין ומי שאינו מבין שילמד.
ישן 11-04-2010, 18:35
  משתמש זכר alonmore28 alonmore28 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.09.06
בתגובה להודעה מספר 44 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "הצרפתים לא ממש עזרו ברצח..."

טוב. אוקיי אז בתקופה ההיא, האנטישמים ביותר הם כמובן הגרמנים, האוקראינים, הליטאים וכמובן שפולין.
אבל אל תשכח שזו הייתה חברה כבושה, מוסתתת ובתקופה ההיא היו גם לא מעט אמריקאים אנטישמיים.
ועל אף שהחברה הייתה כבושה, מוסתתת ולמעשה זה נפל עליהם במכה עם הכיבוש הגרמני גם השנאה כלפי היהודים (אני לא אומר שהם לא שנאו לפני כן, אבל זה גדל בצורה עצומה אחרי הכיבוש), אל תשכח שהייתה המחתרת הפולנית שעבדה בצמוד עם היהודים, ולא כי "אין ברירה וצריך לאחד כוחות" אלא כי הם באמת הרגישו מאוחדים בדבר הזה ועבדו ביחד. זה נכתב בפרוטוקולים של ארגונים יהודיים שמרדו בתקופת השואה, על השת"פ שלהם עם הפולנים נגד הנאצים.

וד"א, גם בצרפת, אחרי שהיא נכבשה ונהפכה לוישיי, הייתה אנטישמיות עצומה כלפי יהודים. ואמנם לפני הכיבוש הממשל שם היה דמוקרטי, אבל לא הייתה חסרה אנטישמיות בצרפת.
ישן 12-04-2010, 01:27
  Spinoza Spinoza אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.11.02
בתגובה להודעה מספר 54 שנכתבה על ידי Lance שמתחילה ב "לא יודע אם ראית הערב את הסרט..."

זה נכון, אבל צריך לקחת בחשבון עניין אחד חשוב:
המדינות האלה ניסו להשתחרר מהאחיזה של הרוסים וראו בגרמנים סוג של משחררים (מה עוד, שהגרמנים נתפשו כמתורבתים יותר).

עקרונית, אני די מסכים עם הקביעה. האנטישמיות הקלאסית היא תולדה של בורות ומדובר במדינות שהיו (ועודן יחסית) נחשלות למדי, כך קל היה להסית את אזרחיהן העניים והאנטישמים מלכתחילה. ובכל זאת, גם בולגריה לא בדיוק נהנתה מרמת השכלה גבוהה ופריחה כלכלית. שם לא היה כמעט שיתוף פעולה, נהפוך הוא. מה ההבדל? שאלה טובה, אני לא יודע. אולי משום שבבולגריה היו מעט יהודים (קצת יותר מ-50 אלף לעומת מיליונים בצפון מזרח אירופה).

ולא ראיתי את איינזצגרופן, איפה זה שודר? אולי יהיה שידור חוזר.

ישן 12-04-2010, 01:39
  Lance Lance אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.11.04
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 55 שנכתבה על ידי Spinoza שמתחילה ב "זה נכון, אבל צריך לקחת בחשבון..."

אייזנצגרופן שודר הלילה בערוץ 1, ומחר ישודר חלקו השני של הסרט,
הסרטים נעשו בדקדקנות היסטורית ראויה לשבח, עם צילומים וקטעי וידאו חדשים,
רבים מהם בצבע, חלקם מזעזעים בשל עובדה זו (כמו צמד שלדי ילדים חיים כבני 7 מוכי רעב וחולי),
גם התיאורים העשירים והגרפיים של חלק מהעדים והניצולים, הכל נעשה באופן מקיף ומקצועי
כמו שלא ראיתי הרבה זמן... באמת מומלץ לפחות לתפוס את החלק השני שישודר מחר בערב.

לגבי הדיכוטומיה של האנטישמיות של מדינה מפותחת כמו גרמניה אל מול נחשלת כמו פולין,
אני דווקא מזהה את ההסתה מצידה של גרמניה שהיא היתה הליבה היוקדת לאנטישמיות החברתית
שהתחילה ללבלב בעקבות המשבר הכלכלי של תום מלחה"ע הראשונה והסכם ורסאי המשפיל,
לעומת האנטישמיות במדינות הבלטיות שהייתה יותר שורשית ועברה מדור לדור,
והתבססה פחות על הסתה ויותר על שנאה מינקות (אם נשווה זאת לצורך ההשוואה למערכת החינוך של החמאס),
האנטישמיות במדינות האלו נבעה מההפרדה הברורה, בעוד שבגרמניה לא היתה הפרדה כזו
טרם פריחתה של המפלגה הנאצית, למעשה האבסורד הוא, שאם הגרמנים כל כך רצו להכחיד את היהודים,
הדבר הכי יעיל שהם יכלו לעשות זה לא לעשות כלום, ההתבוללות היהודית היתה בשיאה באותם ימים,
ולחם חוקתם של יהודים רבים היה "היה יהודי בביתך ואדם בצאתך", ככה שבתוך דור או שניים,
מה שההשמדה לא הצליחה להשיג, השמד הרוחני ודאי היה משיג - אבל אני כבר סוטה מהנושא..
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:06

הדף נוצר ב 0.12 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר