09-04-2010, 17:25
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
|
אורי בלאו: "הוסבר לי שאם אחזור לישראל אושתק לעד - החלטתי להילחם"
אורי בלאו, עיתונאי "הארץ" השוהה בלונדון ומחזיק לפי החשד במסמכים סודיים רבים אותם קיבל מענת קם המואשמת בריגול, אומר כי הוא חושש כי יאשימו גם אותו בריגול וטוען כי ישנם "כוחות גדולים וחזקים" הפועלים נגדו.
בלאו טוען כי הוא יצא מהארץ לסין בתחילת דצמבר "בטיול שתוכנן מראש", אך לאחר שנודע לו על מעצרה של ענת קם החליט לא לחזור לישראל.
"כשיצאתי מהארץ לא היתה לי סיבה לחשוב שטיול התרמילאים שלי ושל בת זוגי יהפוך לפתע לסרט ריגול, שטיבו וסופו אינם ברורים", כותב בלאו בטור שהעביר היום (שישי) לעיתון "הארץ", אשר מממן את שהותו בחו"ל למרות שהעיתונאי מבוקש על ידי השב"כ. "בוודאי לא שיערתי שאיאלץ לשהות בלונדון ולא אוכל לחזור לתל אביב כאדם וכעיתונאי חופשי, רק משום שפרסמתי כתבות שלא היו נוחות לממסד".
"חוויות שקראתי עליהן בספרי מתח הפכו בחודשים האחרונים למציאות חיי", הוא אומר. "כשמזהירים אותך ש'הם יודעים הרבה יותר ממה שאתה חושב', ומבהירים לך מעל לכל ספק שהטלפון שלך, הדואר האלקטרוני, המחשב שלך ובעצם כל דרכי התקשורת שלך, היו ועודם נתונים במעקב ובניטור זה תקופה ארוכה - אזי מישהו שם למעלה לא באמת מבין את מהות הדמוקרטיה, ואת חשיבות חופש העיתונות בשמירה עליה. כשמתברר לך שמכתבי תלונה אנונימיים עליך, ובהם מידע אישי רב, מוצאים את דרכם לרשויות חקירה שונות ומשונות, אזי ברור לך שסומנת על ידי כוחות גדולים וחזקים ממך, שלא יהססו לנקוט אמצעים, השמורים למדינות שלא נראה לי שאנו רוצים להידמות להן".
http://www.globes.co.il/news/articl...0551830&fid=821