21-03-2010, 19:19
|
|
|
חבר מתאריך: 12.07.08
|
|
אתה רומז למגמתיות?
ציטוט:
במקור נכתב על ידי yotman
2 שאלות מחשידות עולות מהכתבה:
1. הרופא טוען שיש פצע כניסה ופצע יציאה ברור אצל ההרוג, אך בצילום הרנטגן שפורסם רואים בברור קליע תקוע בגולגות, מה שמעלה את השאלה אם הקליע תקוע בגולגות איך יש פצע יציאה?
למה אתה כל כך בטוח שמדובר בתמונה של הפצוע משבת? אתה רואה תמונת רנטגן, אתה יודע של מי התמונה ומתי צולמה? השכל הישר אומר שלו היו רוצים להציג ראיות היה צורך לצרף צילום פניו של הפצוע וכן צלום ממוקד על מקום כניסת הקליע.
השאלה המתבקשת היא האם מי מכתבי העיתון ביקש לקבל פרטים נוספים? האם הצגת תמונה אחת ללא קונקסט מבהירה? הדבר משול לקטע הוידאו של מוחמד אדורה ששוק לעולם כמי שחוסל ע"י ישראל. רק בדיעבד ולאחר בדיקה מעמיקה הוברר שסביר יותר כי נעשה כאן ניסיון להוליך את התקשורת העולמית \ ישראלית שולל.
האם נעשה כאן רק follow up? לדווחי הפלשתינים? האם נעשה ניסיון לסנן חומרים שמשמשים את הצג שכנגד תוך אי אמירת אמת (או לכל הפחות כל האמת)?
האם לא היה כאן מקום לדווח מבלי לצרף תמונה שיתכן ומדובר בפיברוק?
2. ממה שאני למדתי, קליע שפוגע בעצם ולא עובר רק דרך הבשר מתנפץ לחלקים וגורם לנזק רב, אך בצילום הרנטגן שמצורף לכתבה אנו רואים קליע שלם כאילו הוא פורק מכדור - האם הדבר הגיוני?
שוב, יש המון שאלות פתוחות, מה שברור שהמידע שמוצג הוא חלקי וסביר להניח מגמתי.
ובהמשך להדברים הללו, האם זה הגיוני שבמדינתנו גוף תיקשורתי גדול שמכבד את עצמו כמו ynet לא שואל את עצמו את השאלות הללו עם פרסום הכתבה?
לי נראה שלקוראים הרבים יש תחושה מאוד לא נעימה בקריאת עיתונות "ישראלית". גברים בני 17-20 שנהרגים בעמותים אלימים נקראים "ילדים" (בעוד חיילי צה"ל הסדירים בגיל זהה נקראים חיילים לא הקטנטנים והחמודים של אמא). העיתונות לא אחת עושה שמוש ב- פלסטיני נהרג ע"י צה"ל בכפר XXX. האם אין מקום לבחירת כותרת יותר ברורה משהו מסוג: בעימות אלים בין פלשתינים לחיילי צה"ל בהם נעשה שמוש באבנים כבדות נהרג אחד\יותר מהפלשתינים?
נראה לי שאתה "מהלך על ביצים". יש יותר מתחושה שאופן העברת המסרים בתקשורת "המינסטרימית" לוקה במגמתיות לכאורה - האם לזאת כוונתך?
שבוע טוב
|
|