08-03-2010, 20:23
|
|
|
חבר מתאריך: 06.12.06
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Segmany שמתחילה ב "גורמים בישראל ביתנו: חוק הגיור יעבור גם עם משבר קואליציוני בתמיכת העבודה וקדימה"
מה? אני דווקא הבנתי מהכתבה שלהלן, שש"ס כן תומכת בהצעת החוק ושהמשבר הוא פנים חרדי בין ש"ס ליהדות התורה:
ציטוט:
ח"כ אמסלם לסרוגים: ח"כ גפני חצוף ודבריו דברי הבל
פולמוס הגיור: ח"כ הרב חיים אמסלם מש"ס לא מבין מה גפני רוצה מהדתיים והימין. לדעתו מדובר בעניין הלכתי נטו והרב עמאר אישר את הצעת החוק. "מה פתאום גפני מכניס את ארץ ישראל לסיפור? הרב עמאר אישר את הצעתו של רותם"
הצעת החוק של דוד רותם מישראל ביתנו הצליחה ליצור סערה לא קטנה היום בכנסת. רותם הציע כי רבני ערים יוכלו למנות ועדה רבנית ולעסוק בגיור. בתגובה להצעת החוק סיעת יהדות התורה השתוללה בועדה ותקפה את הימין והכיפות הסרוגות.
"אני לא מבין למה אנחנו שותפים עם הדתיים ועם הימניים – הכי גרועים זה אתם. תאמין לי, אני לא יודע למה אנחנו הולכים אתכם. רק עם השמאל היינו יכולים לחיות", הטיח חבר הכנסת גפני מיהדות התורה ברותם. אחר כך אמר גפני שהימין לא יטיף לו מוסר על ארץ ישראל "הימין הם חסרי תרבות – אחרי זה מטיפים לנו מוסר על ארץ ישראל. הנה, זה הימין – ישראל ביתנו".
בתגובה לדברים הללו ולטענת סיעת יהדות התורה כי הצעת החוק היא איננה על פי ההלכה אומר היום לסרוגים ח"כ חיים אמסלם מש"ס כי זו חוצפה ודברי הבל.
"דבריו (של ח"כ גפני) דברי הבל ושום דבר כאן לא הולך נגד כהלכה. יושבים חודשים על גבי חודשים, מסכמים עם הרב עמאר, והרב עובדיה יוסף נותן אישור וזה לא כהלכה? חצוף!"
ח"כ אמסלם אומר כי הצעת החוק של רותם היא הצעתו של הראשון לציון הרב הראשי לישראל הרב שלמה עמאר: "מה שהרב עמאר כותב זה לא כהלכה? מה זאת אומרת? הלא הדברים של ח"כ דודו רותם, הצעת החוק שלו, היא הצעתו של הרב עמאר, והרב עמאר אישר אותה בחתימתו בי"א אדר תש"ע, זה נוסח מאושר אני ראיתי את החתימה, חתימתו של הרב עמאר."
להמשך הכתבה
|
תוספת בעריכה: טוב, בקריאה חוזרת כנראה שפיספסתי קודם איזה משפט בכתבה של NRG...
נערך לאחרונה ע"י מבקר המדינה בתאריך 08-03-2010 בשעה 20:28.
|