לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-03-2010, 15:41
צלמית המשתמש של Segmany
  משתמש זכר Segmany Segmany אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.01
Facebook profile LinkedIn profile Follow me...
גורמים בישראל ביתנו: חוק הגיור יעבור גם עם משבר קואליציוני בתמיכת העבודה וקדימה

יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן התייחס בצהריים (ב') בישיבת הסיעה בכנסת למשבר הקואליציוני העשוי להתפתח בעקבות הצעת חוק הגיור שמקדמת מפלגתו, והפנה אצבע מאשימה כלפי ש"ס ויהדות התורה. "המשבר אינו קשור לתורה ולהלכה, אלא הוא תוצאה של מאבקי כוח בתוך יהדות התורה ובין ש"ס ליהדות התורה".

לדברי ליברמן, "אני מצטער שהדברים התגלגלו כפי שהתגלגלו. ישראל ביתנו היא תנועה שמכבדת את המסורת אבל מושתתת על העיקרון של חיה ותן לחיות. אנחנו לא שינוי ואנחנו לא נגד ההלכה אנחנו בעד מסורת יהודית ואין לי לנו שום אינטרס לפרק את הקואליציה".

ליברמן הבהיר בישיבת הסיעה כי התקיים בשנה האחרונה משא ומתן קשה עם הגורמים המתנגדים אליו, מתוך רצון להגיע להסכם. "ניהלנו משא ומתן קשה עם כל הגורמים בקרב הציבור הדתי", אמר ליברמן. "נפגשנו עם המון רבנים מכל קבוצה ומכל זרם שמיוצג במדינת ישראל".

עם זאת בישראל ביתנו נחושים להעביר את החוק בכנסת ומאיימים שאם לא תתגבש הבנה עם החרדים יקדמו את החוק גם במחיר של משבר קואליציוני, בתמיכת העבודה וקדימה.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/...1&loc=1&tmp=929
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-03-2010, 20:23
  מבקר המדינה מבקר המדינה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.12.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Segmany שמתחילה ב "גורמים בישראל ביתנו: חוק הגיור יעבור גם עם משבר קואליציוני בתמיכת העבודה וקדימה"

מה? אני דווקא הבנתי מהכתבה שלהלן, שש"ס כן תומכת בהצעת החוק ושהמשבר הוא פנים חרדי בין ש"ס ליהדות התורה:

ציטוט:
ח"כ אמסלם לסרוגים: ח"כ גפני חצוף ודבריו דברי הבל

פולמוס הגיור: ח"כ הרב חיים אמסלם מש"ס לא מבין מה גפני רוצה מהדתיים והימין. לדעתו מדובר בעניין הלכתי נטו והרב עמאר אישר את הצעת החוק. "מה פתאום גפני מכניס את ארץ ישראל לסיפור? הרב עמאר אישר את הצעתו של רותם"

הצעת החוק של דוד רותם מישראל ביתנו הצליחה ליצור סערה לא קטנה היום בכנסת. רותם הציע כי רבני ערים יוכלו למנות ועדה רבנית ולעסוק בגיור. בתגובה להצעת החוק סיעת יהדות התורה השתוללה בועדה ותקפה את הימין והכיפות הסרוגות.

"אני לא מבין למה אנחנו שותפים עם הדתיים ועם הימניים – הכי גרועים זה אתם. תאמין לי, אני לא יודע למה אנחנו הולכים אתכם. רק עם השמאל היינו יכולים לחיות", הטיח חבר הכנסת גפני מיהדות התורה ברותם. אחר כך אמר גפני שהימין לא יטיף לו מוסר על ארץ ישראל "הימין הם חסרי תרבות – אחרי זה מטיפים לנו מוסר על ארץ ישראל. הנה, זה הימין – ישראל ביתנו".

בתגובה לדברים הללו ולטענת סיעת יהדות התורה כי הצעת החוק היא איננה על פי ההלכה אומר היום לסרוגים ח"כ חיים אמסלם מש"ס כי זו חוצפה ודברי הבל.

"דבריו (של ח"כ גפני) דברי הבל ושום דבר כאן לא הולך נגד כהלכה. יושבים חודשים על גבי חודשים, מסכמים עם הרב עמאר, והרב עובדיה יוסף נותן אישור וזה לא כהלכה? חצוף!"

ח"כ אמסלם אומר כי הצעת החוק של רותם היא הצעתו של הראשון לציון הרב הראשי לישראל הרב שלמה עמאר: "מה שהרב עמאר כותב זה לא כהלכה? מה זאת אומרת? הלא הדברים של ח"כ דודו רותם, הצעת החוק שלו, היא הצעתו של הרב עמאר, והרב עמאר אישר אותה בחתימתו בי"א אדר תש"ע, זה נוסח מאושר אני ראיתי את החתימה, חתימתו של הרב עמאר."

להמשך הכתבה

תוספת בעריכה: טוב, בקריאה חוזרת כנראה שפיספסתי קודם איזה משפט בכתבה של NRG...

נערך לאחרונה ע"י מבקר המדינה בתאריך 08-03-2010 בשעה 20:28.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:51

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר