אני מתנסה ולומדת את הנושא של סטודיו נייד. אני משתמשת בפלאשים קטנים על חצובות עם אמצעי ריכוך.
צילמתי ככה כמה צילומים בשקיעה בחוץ, זה נותן אפשרות לאיזון בין התאורה על המצולם לתאורה של השקיעה, והתוצאות מדהימות. אני אעלה פה בקרוב צילומים כאלה. בינתיים כמה צילומים מהפקת איפור לילית שעשיתי עם חברה שהיא מאפרת מוכשרת.
הסט: פלאש ויויטאר 285HV (עלה לי 500 ש"ח באיביי) היה האור העיקרי, כשהוא מונח בתוך סופטלייטר (ממליצה לכולם לעבור על הבלוג של תומר. נותן השראה). כאור משני שמתי על ה-SB800 פילטר כתום (מתוך מערכת דוגמיות של Lee Filters שניתן לקבל חינם מהיבואן ע"י פנייה דרך כאן) ומטריה לבנה. הפלאשים הופעלו באמצעות משדר RF-602 (כ-310 ש"ח באיביי למשדר + שלושה מקלטים).
תובנות: להביא פנס בשביל הפוקוס (!). נאלצתי לבזבז את ה-580EX שלי בתור אביזר תומך-פוקוס (הפניתי אותו אחורה כדי שלא יתערב בתאורה, ונעזרתי רק באור האדום של ההתפקסות), ולנסות חשיפות ארוכות עם פלאשים (זו היתה הכוונה מראש, אבל היו לנו שתי דוגמניות לצלם והתחלנו אחרי אמצע הלילה...).
ממליצה לכולכם לנסות להיכנס לתחום הזה. הוא מרתק בעיני, ומאוד זול יחסית לעולם הצילום.
קרדיטים:
איפור: רחלי שטראוס
דוגמנית: אביטל שטראוס
1.
2.
3.
4.
נערך לאחרונה ע"י שחף דרור בתאריך 10-03-2010 בשעה 00:18.
מפריע לי בשלושת התמונות האחרונות, שהפנים של המודליסטית מופנים לצד בעוד העיינים
מופנות בצורה שנראית קשה כלפי המצלמה.
נראה לי (אולי ניסית וזה לא כך) שהיה יוצא יפה יותר וטבעי יותר אם היא היתה מסתכלת בכיוון המבט.
(ביחוד התמונה השלישית)
------------------------------------------------------------------------------
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי amitai^ שמתחילה ב "נחמד ביותר.
אהבתי גם את ההסבר..."
תודה לך.
מנסיוני בצילומים מהסוג הזה קשר עין עם המצולמת מאוד חשוב. לפעמים זה נראה קצת מאולץ (בתמונה הרביעית פה, למשל), אבל ספציפית בשניה אני חושבת שהיחס עיניים-פנים נראה טבעי מאוד.
באופן כללי אין בצילומים כאלה מטרה להגיע לאותנטיות.
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי שחף דרור שמתחילה ב "תודה לך.
מנסיוני בצילומים..."
צודקת, בתמונה השניה היחס מצויין. המבט נראה טוב וטבעי.
בתמונה השלישית - רביעית זה קצת פחות כי מי שהיה מסתכל לכיוון המצלמה היה קצת מסובב
גם את הראש. לעומת השניה שגם הראש מסובב קלות לכיוון.
בכל מקרה סט נחמד ביותר.
------------------------------------------------------------------------------
תודה, רונן. מחמיא שאהבת, חייבת לציין.
אני מכירה את הסטרוביסט (את השני דווקא לא), אבל קצת קשה לי עם אנגלית. הורדתי למחשב את המדריך הבסיסי לתאורה של הסטרוביסט, מתורגם ע"י תומר יעקובסון, אבל עדיין לא קראתי אותו בצורה מסודרת.
לאט לאט...
אני אשמח להעלות עוד תוצאות בהמשך.
גם אני מאוד רוצה להכנס לעולם הזה
אבל יש בעיה אחת שאולי הוא זול....אבל צריך לקנות הרבה, והרבה ציוד "זול" הופך ליקר.
בכל אופן כרגע אני יכול להמשיך להנות מהתמונות שלך.
כל הכבוד
מאוד נהנתי לקרוא את..."
תודה רבה, פליקס.
אם אתה באמת רוצה להיכנס לתחום הזה, זה בסה"כ עניין של 1,000-2,000 ש"ח לכל ההוצאות, לפחות בשביל בסיס התחלתי.
אם אתה רוצה המלצות אני יכולה לשבת איתך על לינקים באיביי. זה באמת לא סיפור יקר, והוא מהנה בטירוף.