"וול סטריט ג'ורנל": "הרובוטים של צה"ל מעלים שאלות מוסריות"
נראה לי שה WSJ פרסם כתבה לא מקצועית ללא תחקיר מעמיק והבנה בנושא. זכור לי ראיון עם קצין בכיר שאמר בפירוש שההחלטה על פתיחה באש תישאר תמיד בידי קצינים בחדרי הבקרה.
"וול סטריט ג'ורנל": "ישראל מייצרת דור חדש של רובוטים שישנו את פני שדה הקרב"
"הטכנולוגיה הגיעה לשלב שרובוטים פותחים באש ללא התערבות אדם", דיווח העיתון
תרגישו חופשי לצפות בגלריה שלי וגם במצגת המובחרות אין כל ערך להחלטת הכבשים בזכות הצמחונות בשעה שהזאב נשאר בדעה אחרת. (ויליאם רארף אינג') גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש. (אלוף מיל' עוזי דיין)
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי YHS שמתחילה ב "אני מציע שנפתח עוד סוג של רובוט"
דווקא כאן אין יתרון יחסי לטכנולוגיה הישראלית. יש לנו מה שנקרא, "בעיה סינית" ידועה..
נניח שהרובוט-עו"ד (לצורך העניין נקרא לו רובועו"ד), יכול לספק תפוקת ליטיגציה ברמה הגבוהה ב-300% עד 450% מעורך דין בעל ניסיון משפטי בין-לאומי של 15 שנים. כל מה שצריך כדי להכניע את רובוע"ד זה להציף את הסנסורים הליטגוריים שלו בעודף עורכי דין ואת זה, ברוך השם, יש לנו מספיק
ציטוט:
זכור לי ראיון עם קצין בכיר שאמר בפירוש שההחלטה על פתיחה באש תישאר תמיד בידי קצינים בחדרי הבקרה.
מצויין במפורש שהחשש אינו מפתיחה שגויה באש, אלא מנטיה מוגברת לפתוח במלחמה בגלל הסיכון הנמוך לאבדן חיילים.
מה לעשות, ועד עכשיו המל"טים הישראליים פותרים שאלות מוסריות בכך שהם מאפשרים לפגוע במחבלים תוך פגיעה מזערית באזרחים (וגם בחיילי צה"ל). זאת בניגוד למל"טים האמריקאיים, שהורגים אזרחים רבים בעירק, אפגניסטן ופקיסטן על כל מחבל (מרק גרלסקו מ- HRW ציין כי ב- 2003 היה אישור מראש לתקוף איתורים אפשריים של בכירים עירקיים, כל עוד הוערך כי ייפגעו מכך פחות מ- 30 אזרחים).