26-02-2010, 10:26
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
|
|
|
חזה עוף במרינדה עם שעועית ירוקה בצד
חזה עוף במרינדה עם שעועית ירוקה בצד
רכיבים ל-5 מנות:
4 נתחי חזה עוף (פרפר) חתוכים לקוביות בערך 3X3 ס"מ
מרינדה:
1 כף חרדל רגיל
1 כף חרדל גרגרים
3 כפות סויה
2 כפיות שורש ג'ינג'ר קצוץ דק
5 שיני שום קצוצות דק
6 כפות רוטב טריאקי
1.5 כפית שבבי/תבלין צ'ילי יבש
2 כפות שמן זית
2 כפיות שמן שומשום.
אופן ההכנה:
לערבב את כל מרכיבי המרינדה בקערה (למעט שמן השומשום) מוסיפים את קוביות חזה העוף ולהשרות למשך חצי שעה עד שעה.
לחמם מחבת / ווק ומוסיפים את העוף עם המרינדה – אין צורך לשים שמן בווק כי הכל יקפוץ עליכם ויש כבר שמן במרינדה.
עדיף לחלק את הכמות ל-2 בעת ההכנה בווק.
להקפיץ עד שחזה העוף נראה לכם מוכן והרוטב מתחיל להבריק , לפזר מעל את שמן השומשום להקפיץ עוד 5-10 שניות ולהגיש.
שעועית ירוקה מוקפצת:
1 שקית שעועית עדינה קפואה של סנפרוסט – להכניס למיקרוגל בתוך קופסא מפלסטיק עם 2 כפות מים לפי ההוראות על השקית
(חלקו את השקית לשניים – כל פעם חצי מכמות השקית לתוך המיקרוגל), סננו אותה מהמים.
4 שיני שום קצוצות
מעט סויה.
הקפיצו בווק את השעועית עם שיני השום כ-3 דק' הוסיפו את רוטב הסויה והקפיצו עוד כ-5 דקות.
הגישו הכל על אורז לבן, ובתאבון!!!
_____________________________________
|