13-02-2010, 23:27
|
|
|
חבר מתאריך: 07.10.02
|
|
לדעתי זה גם עניין של השגחה
ציטוט:
במקור נכתב על ידי PiniK21
השאלה שלי פחות לאנשים שעובדים בשבת אלא לרווח הספציפי של שבת כלומר אני עד למקרים של חברים שלי שחלקם עובדים בשבת ומהכסף של שבת מרשים לעצמם יותר דברים מאשר חברים שלי שעובדים במהלך השבוע
למה זה ככה? ואיפה אם יש בכלל דברים כתובים על כך
תודה
|
כלומר - על מי שמעשיו ראויים ישנה השגחה, כלומר אם יארע לו דבר טוב או דבר לא טוב זה יהיה בהתאם למעשיו.
על מי שמעשיו אינן טובים ואין לו זכויות אין השגחה כ"כ ולכן הוא יהיה נתון ליד המקרה,
יכול להיות שהוא יזכה בלוטו אבל זה נורא לזכות בלוטו ללא השגחה.
עכשיו - אני יכול להעיד ממקרה שקרה לי אישית שאין ברכה בחילול שבת ומעשה שהיה כך היה:
בזמן שהתחלתי להתעניין ביהדות, והייתי "מתנדנד" בשמירת שבת (כלומר באותו זמן אם מישהו היה לוחץ עלי לחלל שבת הייתי עושה זאת) אבא שלי ביקש ממני להכניס את רכבו לטיפול במוסך של קרוב משפחה סמוך לכניסת השבת על מנת שהרכב יהיה מוכן לנסיעה ביום ראשון.
לאחר התלבטות קשה סירבתי לעשות כן וזו אגב הייתה נקודת מפנה מבחינתי בנושא שמירת שבת.
לבסוף האוטו עבר את הטיפול הדרוש (לא סתם טיפול אלא החלפת מנוע שעלתה לא מעט כסף במונחים של אז (5000 ש"ח)).
כמעט שכחתי מהעניין אבל ביום ראשון לאחר אותה שבת קיבלתי טלפון היסטרי משהו מאמא שלי -
היא אמרה שבדרך לבית (באמצע היום) היא ראתה את הרכב של אבי נוסע וחשבה לעצמה "מוזר, מה הוא עושה מחוץ לעבודה בשעות כאלה..."
היא עצרה ליד הרכב שלו ברמזור ואז ראתה לפתע שני אנשים זרים בתוך הרכב, לאחר שהתחילה לצעוק עליהם הגנבים הבינו שעלו עליהם, ופתחו בנסיעה פראית, מה שלבסוף הצליח להם ונעלמו.
אבל אל דאגה הרכב היה מבוטח - חברת הביטוח הסכימה לשלם את ה....כל.
חוץ מדבר אחד כמובן - על המנוע החדש היא לא הסכימה לשלם.
ולכן יצא מכל הסיפור הפסד של 5000 ש"ח בדיוק, שכר חילול השבת.